Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamayytsss

Czy teściow a może zarazic moje dzieci jelitówką jeśli już jest zdrowa?

Polecane posty

Gość mamayytsss

Moja tesćiowa miała 3 dni temu jelitowkę, jeden dzien ale do wczoraj słabo się czuła, dziś mamy isc na obiad ale zastanawiam się czy iść ,czy moze jeszczze nas zarazic?Jak myslicie?Juz dobrze sie czuje.

Gość mamayytsss
up

Gość wirusy niestety sa w powietrzu
jesli organizm jest osłabiony to i tak złapiesz nie majac kontaktu z chorym poza tym moglas miec wczesniej z kims kontakt kto miał jelitowke a nie wiesz o tym ja bym poszła

Gość mamayytsss
dzieki :)

Gość Lilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
oczywiscie ze moze, rotawirusy zarazaja jeszcze 14 dni po chorobie, takze tylko 3 dni to na bank zaraza i mozecie załapac

Gość Słuchajcie 50 złotych
Po co tam idziecie skoro ona dopiero co się z tego wylizała? Nie było lepszej pory na wizytę? Ja bym nie ryzykowała .

Gość No jak to , niech idą
przecież to matka męża, tesciowa więc lepiej nie robić jej przykrości, zwłaszcza że jest jeszcze osłabiona a jednak zaprasza na obiad :). Nawet jak się zarazicie to przynajmniej nie będzie jakiegoś gadania w rodzinie :) ...... To było oczywiście ironiczne :D

Gość mamadzidziusia
po co prowadzisz dzieci w środowisko ozdrowieńca z wirusowej ( a więc takiej na którą nie ma leku) choroby? Niepojęte!!!!!

Gość rotawirusy zarażają
7 do 10 dni po ustąpieniu objawów. Moja siostra tak zaraziła mojego syna, za co małą jej nie udusiłam, bo się nie przyznała, że miała jelitówkę i przyszła do nas "już zdrowa"...

Gość mamadzidziusia
i posiłek przygotowywany przez taką osobę, gdzie dyszy, prycha i fuczy nad gotowymi daniami? To nawet apetyt odbiera, zrób dzieciom coś w domu, a jak trzeba jej pomóc to niech syn zadzwoni i ewentualnie sam podjedzie, ale dzieci nie zabieraj.