Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Coco szyjka

Kiedy rodzilyscie majac wcześniej skrócona szyjkę macicy?

Polecane posty

Gość Coco szyjka

Czesc dziewczyny Powiedzcie kiedy rodzilyscie majac skrocona szyjkę, niewydolna, lub rozwarcie? Jestem obecnie w 34 tyg od 24 szyjka skracala sie od 3,5cm do obecnie 1,3cm Od 3 tyg rozwarcie wew.,2cm Czy majac problemy z szyjką donosilyscie do terminu ,? Czy jednak rodzilyscie wcześnie lub o wiele za wcześnie Dodam ze nie mam założonego szwu ani pessara

Gość Coco szyjka
Czy mogę rodzic w każdej chwili? W szpitalu zbyli mnie mowiac prosze odpoczywac co oczywisvie czynie

Gość Ja miałam vghh ds hhj
Ja miałam skróconą szyjkę, ale juz nie pamiętam od ktorego tygodnia. Przez ostatnie dwa miesiące przyjmowalam fenoterol i mialam nakaz leżenia jak najwięcej, odpoczynek itp. Urodziłam po skończonym 36 tyg. , kilka dni po tym jak lekarz powiedział, że jest na tyle dobrze, że doczekam do terminu :)

Gość ja miałam takie przypadłości
też nie miałam szwu ani pessara. Udało się szczęśliwie urodzić pierwsze dziecko 38+3 tc, a drugie 38+0. Pozdrawiam

Gość Coco szyjka
To super Ja marzę aby dotrwac do 36 tyg juz nawet nie snie o 38 Ale na te chwile w 34tyg jesrem przerażona opcja porodu przedwczesnego

Gość nietakaznowustara
37 tydzień miałam zapisany Fenoterol ale go nie brałam, nakaz leżenia też był ale go nie przestrzegałam bo nie mogłam - mam pod opieką niepełnosprawną teściową i po prostu nie mogłam sobie pozwolić na leżenie. Dzidzia urodziła się zupełnie zdrowa, z wagą 3100, 10 pkt Apgar

miałam od 20 tc skróconą szyjkę do 2 cm brałam fenoterol do 37 tc. córkę donosiłam do 40 tc :)

Gość Kurka bez pazurka
Ja rodziłąm w 35 i w 37 tc.

Gość Kurka bez pazurka
Autorko- Ty masz jeszcze kawałek tej szyjki. Leż więc cały czas- nawet nie przebywaj w pozycji półleżącej. może się uda:)

Gość zonaKraka
W pierwszej ciąży miałam skróconą od 19 tc, do 1,5 cm, rozwarcie wewnętrzne na centymetr, leżałam plackiem (bez wstawania nawet do wc) ale urodziłam przedwcześnie w 24 tc. W drugiej ciąży miałam skróconą od 21 tc, też najpierw do 1,5 cm, po kilku dniach w szpitalu wydłużyła się do ponad 2 cm, miałam założony pessar, wstawałam tyle co konieczne, i donosiłam do końca. Urodziłam w 40 tc, dokładnie w terminie. Co ciekawe, ponad tydzień przed porodem chodziłam z 5- 6 cm rozwarciem...