Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca mama

2 letnie dziecko wstaje w nocy napić się

Polecane posty

Gość pytająca mama

Jak oduczyć 2 letnie dziecko picia w nocy. Córka budzi się kilka razy żeby się napić, doprowadza mnie to do szału. Jak mówię "nie ma picia - połóż się spać" to robi straszną histerię.

Moze masz za sucho w pokoju gdzie mala spi? Dlatego sie budzi,ale moze zwyczajnie chce jej sie pic? Ja tez czesto w nocy wstaje by sie napic butelka z woda [przy lozku stoi :)

Gość odpowiadająca mama
A może masz za suche powietrze i dlatego się budzi? daj jej wodę niech się napije i przykreć grzejnik. Temperatura idealna do spania to 18stopni.

U mnie grzejniki w ogóle nie chodzą w nocy, generalnie do spania jest chłodno a moja też wstaje i też ma dwa latka. Chyba taka Jej natura. Napije się i idzie dalej spać.

Gość pytająca mama
temp jest dobra, zresztą nie ważne gdzie śpi. Spała z u dziadków było to samo. Ma koło siebie butelkę z wodą i nie byłoby problemu gdyby się sama napiła i poszła spać, ale ona będzie albo krzyczeć, albo przyleci do nas do łóżka :/ Odkąd zmieniliśmy łóżeczko ze szczebelkami na normalne to jak tylko się przebudzi przylatuje do nas i żeby później zasnęła trzeba z nią poleżeć. ehh wiem sami jesteśmy sobie winni :( tylko jak ją teraz nauczyć ładnie spać całą noc u siebie.

litosci, a tobie sie czasem nie chce w nocy pic? czemu chcesz ja tego oduczac? to pragnienie, fizjologia, kobieto nie badz terrorystka ja pije zawsze w nocy, mam mineralna kolo lozka i jakby mi ktos tego zabronił to chyba bym zabila!

Gość pytająca mama
ale ona potrafi wypić 500 ml w nocy. No to może inaczej. Jak ją nauczyć żeby sama się napiła i bez wyłażenia z łóżka poszła dalej spać ?? dobrze wie, w którym miejscu leży picie, bo jak chce się napić to pokazuje na butelkę i każe ją sobie podać, a jak nie ma w pokoju mnie albo męża to przyleci do nas. Trzeba ja wtedy odprowadzić i położyć się z nią. W rezultacie mąż pół nocy śpi z nią, bo nie chce mu się co godzinę wstawać i podawać jej pić :/

Gość a to nie jest terroryzm
przeciez 2 lata nie moc sie wyspac?! Pomyslcie o matce tez! Pewnie pracuje, to jak ma funkcjonowac caly nastepny dzien jak kilka razy w nocy jest budzona!

Gość pytająca mama
ogólnie córka nie ma tak "od zawsze". Jak skonczyła 3 miesiące przesypiała całe noce. Od początku spała sama w swoim łóżku. Wszystko się zmieniło mniej więcej od czasu zmiany łóżka. Trwa to przeszło pół roku. Nie ma nocy żeby nie budziła się kilka razy na picie. Do tego jak się przebudzi i śpi sama to przylatuje do nas :/

Gość ojtam ojtam
picie dużo zwłaszcza w nocy bywa oznaką cukrzycy .. koleżanki synek ma - odkryła jak miał 2,5 latek

Gość jkjkhf,mmmmmmmm
nie pocieszę cię, ale mój syn ma 6 lat i nadal wstaje w nocy na picie. Ze dwa razy na noc co najmniej.Ja mam 32 lata i też wstaję odkąd pamiętam w nocy na picie. Nie wyobrażam sobie, co by było, gdyby mi ktoś w nocy zabronił pić. Budzę się z suchym gardłem i nosem i nie zasnę dopóki się nie napiję, a wcale nie mam w domu ciepło, śpię przykryta kołdrą pod sam nos, jest chłodno, a i tak widocznie jest suche powietrze.Mąż za to nigdy w nocy pić nie wstaje.

moze nawilzacz powietrza pomoze? a moze gdyby miala zapalona lampke w pokoju to by sama widziala butelke i by sie napila :) albo nalac wody co fajnego/ciekawego/smiesznego kubka zeby sama po niego siegala :) czasami najprostsze rozwiazania sa najlepsze :)