Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malamiou

Przylizane bez objetosci wlosy

Polecane posty

Gość malamiou

Witam. Mam problem z włosami . Sprawa wyglada nastepująco : myje włosy co drugi dzień, nie uzywam suszarki ani prostownicy od kilku lat, wlosy farbuje na bardzo ciemny bląż srednieo co ponad miesiac . Są one jesnak ciagle przylizane, bez objetości, wygladają nawet jak przetluszczone , na codzien i od swieta. nawet jak zrobie sobie jakąś fryzurę na uroczystośc to po jakimś czasie bajka sie konczy i wlosy wygladają jakbym nie myła ich z cztery dni i się nie uczesala. Dodam ze sa bardzo dlugie, siegaja za połowę pleców. macie moze jakies rady, sposoby ?

Gość 1 sprawa--to są za długie i
pod cięzarem długości są przyklapnięte 2) po umyciu powinnaś nałozyc na nie garśc pianki nadającej objętośc i wysuszyć na szczotce ALE PIERWSZA I NAJISTOTNIEJSZA SPRAWA: PODETNIJ JE TO NABIORĄ WYGLĄDU,SPRĘZYSTOŚCI I NIE BĘDĄ TAKIE CIĘZKIE

Gość mama czterolatka
To nie są bardzo długie włosy :) ale odnośnie pytania to spróbuj jednak czasem wysuszyć suszarką z głową zwieszoną w dół, przy skórze głowy na wilgotne włosy wcześniej możesz dac piankę np tafta zwiększającą objętość. U mnie to działa a mam dłuższe włosy i pewnie równie ciężkie. No i szampon i odżywka. Może masz zbyt nawilżający szampon? Odżywkę dajesz od skóry głowy? Powinno sie bardziej od karku do końców. Ewentualnie jeszcze tapirowanie od skóry głowy pozostaje.

Gość 1 sprawa--to są za długie i
Gość malamiou
No własnie co do tej pianki ... Kiedyś probowałam , ale chyba widocznie za dużo jej nakładałam bo włosy wygladały na jeszcze bardziej przetłuszczone niż po umyciu ;/

Gość malamiou
Dokładnie .

Gość malamiou
Udzywki nie nakładam od nasady, bo podobno to bardzo przetłuszcza włosy .. ;c

Gość cekoladkaaaa
a musisz tak czesto farbowac wlosy? ja tez mam cienkie i zawsze po farbowaniu byly tak jakby obciazone farba,gładkie i sliskie,i tez wygladaly jakby byly tłuste...pozniej jak farba troche sie zmywala to nabieraly spowrotem wiecej objetosci.nakladasz jakies odzywki i pianki? to tez obciaza wlosy zwlaszcza te cienkie.ja od paru lat staram sie jak najrzadziej farbowac(w sumie nie musze,ale czasem sobie zmienie kolorek lub przyciemnie) odzywek nie uzywam,a jesli juz to tylko na koncowki lub jakis spray,pianek ani zadnych innych kosmetykow nie wcieram zeby nie obciazac dodatkowo i susze zimnym powietrzem z glowa w doł:P a i moze zmien szampon do wlosow na jakis delikatny,najlepsze to te o przezroczystej barwie

Gość malamiou
No niestety musze je tak często farbowac, bo szybko rosna , a po miesiącu mam tak duże odrosty , że to fatalnie wygląda . Suszyć na pewneo nie będę , bo suszarka od lat jest dla mnie zlem , ale spróbuje z tą pianką i zmienie szampon na jakiś lzejszy :)

Gość cekoladkaaaa
ja uzywam szamponu z pharmaceris h keratineum,sprawdz sobie w necie,troche rozcienczam go woda i myje wlosy..mi on bardzo odpowiada no ale rozne sa opinie..poprostu trzeba poprobowac na sobie roznych kosmetykow zeby wkoncu trafic na cos co nam najbardziej pasuje:) tez sie troche nameczylam,ale teraz jest juz coraz lepiej z moimi wlosami..teraz wyprobowuje olejowanie bo tak duzo na ten temat pisza w necie to chyba warto sprobowac.

Gość zarazeeeeeek
Jakiego uzywasz szamponu i kosmetykow do wlosow? I jak czesto. Napisz mi to powiem to co wiem bo troche czytam ;-)

Gość suszarka złem ???
mam bardzo cieńkie włosy, może nie takie rzadkie ale cieńkie, tak samo zresztą jak moja matka i babka, ściełam je do wysokości brody, myję codziennie, używam serum fryzjerskiego dodajacego objętości oraz pianki, już tańszej- z rosmana, codziennie układam je na okrągłej szczotce i spryskuję lakierem (od wewnątrz, to tworzy stelaż) i trochę z wierzchu aby nie fruwały, to rada fryzjerki, wg jej instrukcji również modeluję na szczotce - są triki dodające objętości włosom, bez tego nie wychodze z domu bo wyglądam jak brzydkei kaczątko, po tych wszystkich zabiegach róznica jest oszołamiająca

Gość malamiou
Co drugi dzień myje wlosy wieczorem szamponem head & shoulders ' przeciw wypadaniu wlosow' i 2 razy w tygodniu nakladam odzywke do splukiwania z garniera do wlosow suchych i zniszczonych ..

Gość rozaliaaaaaz jasnymi dodatkami
muz je podciąć, to im nada świeżości, moze jakies cieniowanie??? jak są bardzo dlugie to po prostu tylko wiszą :-(

Gość gość
szukam jakis sposobow zeby mi sie tak wlosy nie przetluszczaly i mialy fajna objetosc czy jedwab pomoze

Gość mellody
Też dość długo miałam ten problem bo moje włosy są dość cienkie i puszące się, do tego łatwo się przetłuszczają blee.. Ale miesiąc temu zainwestowałam w volumizer z Rowenty i już nie mam tego problemu. Włosy sobie podnoszę co rano, fryzura jest bardzo żywa i bez problemu się układa. :)

Gość gość
Gładkie i połyskujące pełne energii włosy do tego maximum objetości ...........tak dokładnie to możliwe :) Wax Pilomax to mój sekret!