Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mi1

in vitro w Lublinie

Polecane posty

Witam!! Po iui nadszedł czas na in vitro!! Kochanie czy podchodziłyśćie do in vitro w Lublinie? Jeśli tak , to u kogo? Jakie macie doświaczenia, którejś się udało! Czekam i pozdrawiam!

Gość hej, u mnie do in vitro
jeszcze daleka droga, ale ostatnio czytałam na temat Ab-ovo na Bocianej, w której przyjmuje prof. Putowski- podobno jeden z lepszych specjalistów od nieplodności w Polsce

Gość makowa245
Nie rób kochana in vitro w Lublinie. Ja robiłam z pięć lat temu u dr Wdowiaka, o ile dobrze pamiętam nazwisko. Nic z tego nie wyszło, kosztowało nas to ponad 10 tysięcy. W sierpniu 2011 roku zdecydowaliśmy się na zabieg w Białymstoku, po którym mam pięknego i zdrowego synka. Powiem tak, w Lublinie robią iv vitro na żywioł np. umieszczono mi zarodek bez usg, po 20 minutach kazano mi jechać do domu, jakoś tak chaotyczne to było wszystko. Pamiętam, że siedzieliśmy w klinice na Staszica kilkakrotnie i pies z kulawą nogą nie nami nie interesował. Natomiast klinika w Białymstoku to pełen profesjonal. Ale koszty dużo większe: całość łącznie z dojazdami, noclegami - około 18 tysięcy, sam zabieg 16 tysięcy. Ale z drugiej strony koleżanka, którą tam poznałam też zaszła w ciążę, czyli duża skuteczność. Podsumowując, lepiej raz w Białymstoku niż kilka razy w Lublinie. Pamiętaj, że Białystok to krajowe centrum in vitro. Jestem mieszkanką Lublina, żeby nie było że jestem stronnicza.

Dzięki za odpiwedz , a kiedy mialas to in vitro u Wdowiaka? Ja chodzę do Mroczkowskiego mojej kolezance zrobil in vitro i zaszla na 1 razem!! Ja juz zaczelam stymulacje i bede miala in vitro!! a powiedz mi iel razy do Bialego trzeba jechac i jak to tam wogole wyglada?

Gość makowa245
Byłam tam ze trzy razy. Pierwszy raz rozpoznawczo jak miałam miesiączkę, zrobili nam badania i do domu. Potem drugi raz po leki, kontakt telefoniczny. Po dwóch tygodniach trzeci raz, pobyt 4 dni, badania, pobranie jajeczek, do domu. Czwarty raz po telefonie o stanie zapłodnionych jajeczek, umieszczono mi 2jajeczka A8 i B4. Byłam tam ze dwa dni. A, miałam in vitri icsi tak się to chyba nazywa. W klinice jest hotelik, doba 130zł chyba ze śniadaniem.

Kobiety a czy miałyśćie in vitro u dr Mroczkowskiego ?

dziewczęta ponawiam pytanie, czy którejś się udało in vitro w Lublinie?

Ponawiam pytanie kochana, kto miał in vitro w Lublinie>?

Gość gość
niestety ale mało komu udaje się w Lublinie ja też zaczęłam od Lublina , a skończyłam na Białymstoku nawet nie ma porównania z Lublinem

Gość Karla44
Każdy widzę ma inne doświadczenia. Ja poszłam do Ab Ovo z Lublinie i tam już zostałam, w moim przypadku in vitro się udało :) co prawda za drugim razem, ale i tak jestem bardzo szczęsliwa.

powiem tak: my narazie musimy podleczyc nasionka mojego meza,jesli nie wyjdzie naturalnie to moj gin bedzie mnie kierowal( a chodze do niego od 9 lat) do dr Wdowiaka na inseminacje.

Gość Karla44
dorotq - powodzenia, trzymam kciuki!!!

Karla44- dziekuje ,mam nadzieje ,ze obedzie sie bez inseminacji i naturalnie sie uda. Moj teraz bierze tabletki na poprawe nasionek,wiec czekamy na poprawe.

Gość Choineczka9
w Lbln jest teraz kilka klinik, invimed ab ovo i ovum, któraś z nich na pewno jest dobra. nie mozna uogólniać na podstawie złych doświadczeń z 1 kliniki (nawiązuję do osoby, któłra zaczęła swoją wypowiedź od "nie rób in vitro w Lublinie" ...

Gość Ewelinaszczesliwajuz
pewnie że nie, w koncu to zależy jaki klinika ma sprzet, dobrych lekarzy, czy potrafią znaleźć przyczyne niepłodności.. . wiadomo, że ten cały proces nie jest łatwy - sama go przechoidziłam, było dużo łez, najpierw tych smutnych, potem tych ze szczęścia, bo 2 transfer w Ab Ovo sie udał. Nie można uogólniac, bo ja jestem przykładem na to, że cuda sie zdarzają i wcale nie jest to sprawka Boga :P

Gość gość
Podbijam wątek. Gdzie in-vitro w Lublinie ?. Pojawiły się jakieś nowe kliniki/możliwości ?

Gość gość
nie wiem czy pojawily sie nowe. z tego co kojarze in vitro w lublinie to ab ovo.

Gość gość
Witam, Robił ktoś in vitro w Lublinie w ostatnim czasie? Np. w klinice Abovo?