Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agata23456...

czy to sie może wydać ?

Polecane posty

Gość agata23456...

Mój facet założyć firmę i chce mnie tam zatrudnić :O problem w tym że powiedzialam mu że już wcześniej pracowałam w kilku miejscach a prawda jest taka że nigdzie nie pracowałam :o miałam tylko roczny staż :( czy jak on mnie zatrudni u siebie to się może dowiedzieć o tym że nie pracowałam nigdzie wcześniej ?? :(

Gość agata23456...
upup

Gość nowy przypadek pasożytnictwa
wyrzuci cię na zbity pysk :classic_cool: ps powiedz mu prawdę, zamiast kręcić nie wiadomo po co? dowiedzieć się może, jeśli zechce oglądać papiery z poprzednich miejsc pracy jako, że nie jesteś człowiekiem z ulicy może nie chcieć żadnych papierów nie wiem jak jest z zusem czy zgłaszając ciebie do ubezpieczenia dowiedziałby się, że nie byłaś rejestrowana ale chyba nie ma takiej możliwości poza tym stuknij się w głowę i nie kłam bez sensu

Gość echecheche
jak zobaczy ze wcale sobie nie radzisz, to oże chciec sprawdzić referencje i zadzwonic do poprzednich pracodawców albo popyta cie o szczegóły... a tak swoją drogą to po co mu sciemniałaś??

Gość yeyyte
ile masz lat?

Gość agata23456...
Powiedział mi na początku związku że nie cierpi dziewczyn która nie pracują a ja wtedy nie miałam pracy to mu ściemniłam że pracuje :o no i co już nie cofnę tego a przyznawac się nie chce że kłamałam :/ Na pewno nie będzie chciał referencji od byłych pracodawców ale boje się że jak mnie zgłosi do zuzu to sie wyda, nie wiem dokładnie jak to działa :/ może skoro byłam na stazu to już byłam zarejestrowana w zusie ???

Gość szukaj mnie5
hmmm chyba się dowie w ZUS-sie ale nie znam się na tym dokładnie.

Gość agata23456
no to jak to jest dowie się w zusie czy nie ? mam 24 lata. będe pracować w sekretariacie więc nie ma jakiś specjalnych wymagań.

Gość Nnhgyjnkkl
Nie dowie sie. Zus nie udziela takich informacji. Jedyne co sie moze przytrafic to jego ksiegowa moze poprosic o ostatniego pit'a do podatku.

Gość agata23456
a po co jej ten pit ? Czy zawsze tak się robi ? Czy mogłabym odmówić jej i powiedziec że sama się będę rozliczać ??

Gość wredniucha10
""Powiedział mi na początku związku że nie cierpi dziewczyn która nie pracują"" cwaniak - zatrudni cię, ale na pensję nie masz co liczyć - i jeszcze będzie bzykał

Dowie się tylko wtedy, gdy do akt osobowych księgowa lub kadrowa zażyczy sobie świadectw pracy z poprzednich zatrudnień. A tego żądają na bank przy każdym zatrudnieniu... Lepiej się przyznaj, bo i tak będzie lipa :-|

Gość tatata,
jest tak jak pisze mała, jesli to umowa o prace musi miec komplet dokumentów.

Gość agata23456
zawsze trzeba dostarczać te świadectwa pracy ??? może jak powiem że mi zginęły to uwierzą :(((

Gość tatata,
to są bardzo wazne dokumenty :o potrzebne takze do obliczenia ile urlopu ci przysługuje.

Gość tatata,
Ale możesz powiedzieć, że pracowałaś na umowe zlecenie, wtedy nie ma świadectwa ;)

Gość agata23456
acha :( no to nie mogę pójśc pracować do jego firmy :(( on by ze mną zerwał gdyby się dowiedział że kłamałam :(:(( a taką mogłam miec fajną pracę :(

Gość agata23456...
taka szkoda - pierdziałbym tylko w fotel i przeglądała net popijając kawkę :(

Gość agata23456
a na ile najdłużej można podpisać umowe zlecenia ? I czy możńa taką umowe podpisać na pracę w urzędzie ??

Gość tatata,
taka umowa moze byc na czas nieokreślony. a czy urzędy taką stosują, możliwe, pewnie zależy od stanowiska

Gość agata23456
dzięki za odpowiedzi, ten przedostatni to podszyw oczywiście.

Gość agata23456
Poznałam mojego chłopaka w ten piątek w klubie na dyskotece. zaproponował mi pracę, postawił parę drinków, a potem poszliśmy do niego. Teraz chciałam zadzwonić do niego w sprwie pracy, ale już sama nie wiem. On nie dzwoni i nie przypomina się o tej pracy.