Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Buiikikaesu

Wypadające włosy

Polecane posty

Gość Buiikikaesu

Witam! Chciałam przedstawić Wam moją historię i dowiedzieć się, czy ktoś również miał dokładnie taki sam problem. Włosy wypadają mi już od 3 miesięcy. Zaczęło się to w październiku 2012 roku, dokładnie 3 miesiące po tym jak się odchudzałam. Byłam u dermatologa, który powiedział mi, że najwyraźniej mam jakieś niedobory (stwierdziła łysienie rozlane) - pani przepisała mi Alpicort (zwykły) i kazała łykać witaminy (to robiłam już od dawna; najpierw skrzypovita, potem biotebal, gelacet, teraz belissa - wszystko bez skutków). Włosy myję 2 razy w tygodniu szamponem Vichy, do tego robię sobie nakłady z olejku arganowego i stosuję maskę do skóry głowy z Dermaglin. Moja dieta jest pełnowartościowa - jem wszystko oprócz słodyczy i fast foodów, które są dla włosów szkodliwe... Zastanawiam się, czy kiedykolwiek moje włosy przestaną wypadać, ponieważ z tego powodu najwyraźniej nabawiłam się depresji. Nie mam ochoty nigdzie wychodzić, ani nawet spotykać się z chłopakiem, bo mam wrażenie, że wszyscy patrzą się na to, że przerzedziła mi się czupryna. Tą maseczkę z Dermaglinu użyłam dopiero dwa razy - po pierwszej aplikacji widziałam wyraźną poprawę - przez około 4 dni po zastosowaniu włosy wypadały w o wiele mniejszych ilościach, ale 5 i 6 dnia znów zaczęły wypadać tak jak wcześniej. Dzisiaj znów jej użyłam, więc będę wiedziała, czy rzeczywiście to ta maseczka tak zadziałała. Czy ktoś z Was miał taki sam problem? Jeśli tak, to w jaki sposób sobie poradził zarówno fizycznie jak i psychicznie? I po jakim czasie?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować