Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość black and white and red

córka nie akceptuje faceta

Polecane posty

Gość black and white and red

mam ogromny problem :( Urodziłam córkę jak miałam 15 lat, pomogli mi ja wychować rodzice, z ojcem dziecka nie byłam i nie jestem ale ma kontakt z córką. Mój ojciec zmarł i została tylko mama więc mieszkamy z nią, bo raz, że ona nie chce być sama a dwa tak nam łatwiej i wygodniej wszystkim. Dziś córka ma 17 lat a ja 32 lata, mamy świetny kontakt a raczej miałyśmy dopóki nie poZnałam kogoś, na kim zaczęło mi zależeć. Nigdy nikogo nie miałam, zawsze byłam tylko dla córki i mamy - byłam ich pielegniarką, sprzątaczka, spowiednikiem, psdychologiem, szoferem, wszystkim... Byłam na każde zawołanie i nikt nigdy nie myślał o mnie i moich potrzebach czy marzeniach. Chciałabym ułożyć sobie życie na nowo, wyjść za mąż, mieć własną rodzxinę ale i mama, a co gorsza córka to potępiają. Mama twierdzi, że jak się cytuję: "ma dziecko to sie za portkami nie lata", córka każe wybierać albo on albo on :( Co robić? On już też nie ma siły na wkupianie się w ich łaski i udowadnianie, że jest dobrym człowiekiem... jestem w kropce...

Twoja córka będzie musiała się przyzwyczaić. Bez przesady nie jest małym dzieckiem, co więcej jest prawie dorosła a jej zachowanie jest niedojrzałe. Wytłumacz jej, że chcesz ułożyć sobie życie, że Ty też masz prawo do szczęścia.

Gość Czy ja dobrze zrozumiałam?
Udawanie że jest dobrym człowiekiem? Co do córki to z nią porozmawiaj bo koleżanka tylko wtedy 2 lata młodsza niż twoja też nie akceptowała faceta mamy... Normalnie prawie identyczna sytuacja tylko mama trochę starsza. Okazało się że miała dobre przeczucia bo facet ją molestował. Po ślubie z jej mama. Nie mówię że tak będzie w twoim przypadku. Poprostu z nią pogadaj.

Gość Kurka bez pazurka
Udowadnianie:) Wiem autorko, że potrzebujesz wsparcia rodziny,chciałabyś, aby ukochane osoby Ciebie poparły- ale nie daj się. Oczywiście rozmawiaj z córką, postaraj się dowiedzieć, czy chodzi jej tylko o Ciebie (jest zazdrosna) czy o coś więcej. Ale pamiętaj też o swoim szczęściu. Lada moment dziewczyna wyfrunie z domu- studia, własna rodzina. A Ty zostaniesz sama. To trochę egoistyczne z jej strony. a tekst Twojej mamy to w ogóle poniżej krytyki:OJak masz kogoś, na kim Ci zależy, powinnaś o to zawalczyć

To 17 letnie dziecię za rok będzie pełnoletnie....i kto wie kiedy i kogo do domu sprowadzi:)Nie żebym życzyła...ale Ty też masz jej w takim razie chłopaków wybierać???? Nie daj się!!!!!!!!!!!Masz swoje życie i masz doniego prawo...poświęciłaś kupę tego życia dla nich obu, jesteś jeszcze młoda i wolno Ci kogoś kochać!!!!!!!!!!!!!!!!!! A małolacie powiedz że jak jej się nie podoba zawsze może zamieszkać z tatusiem....