Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jestem w 26 tygodniu

Chcę nazwać córkę Kunegunda, a wszyscy się mnie pytają czy sobie jaja robię

Polecane posty

Już nie wiem co mam o tym myśleć, niby mamy nazywać dzieci tak jak nam - rodzicom się podoba, ale jak przychodzi co do czego to sama krytyka, wiem, że to imię może być dla niektórych śmieszne, ale dla mnie jest najpiękniejsze na świecie, nie wiem po co te docinki... :(

Kundzia brzmi ślicznie, nie wiem co ludzie się tak czepiają tego imienia :(

Gość Bó Lim(i)a
to ja nazwij Kunta Kinte

Gość gfdgssss
Kundzia - rewelka :) nie zastanawiaj się i nie słuchaj innych. Oni Ci zazdroszczą, że tak super Twoje dziecko będzie miało na imię :)

Gość hhrryddka
Nie wiem O CO CHODZI Twoim znajomym... SUPER IMIĘ :D

Bo to jest nieładne imię. Tobie się podoba ok ale pomyśl o córce, jak będzie nastolatką to czy będzie się tak z tego imienia cieszyła. No ale nie wykluczam, może jej się spodoba ;)

Gość a wes
jaja sobie robisz??? ;)

Moja babcia miała na imię Kunegunda-mnie się osobiście nie podoba...ale to nie moja sprawa:)Każdy daje jak chce.....na babcię wołali fatalnie w skrócie bo Gundla...:)Masakra jak dla mnie..... W każdym razie ja jestem na etapie wyboru imienia ew. dla chłopca bo dla dziewczynki wymyśliliśmy i nie mam bladego pojęcia....:):)

Gość koko szałłł
Kundzia - Kundelka ... jak to psa... :D super pomysł... jak urodzę kiedyś dziecko, które znienawidzę to na pewno tak je nazwę :o

Gość sahhsadja
wy po prostu zazdrościcie tego imienia buhahahaha :D:D:D

Gość do tam wyzej...
jezeli juz to z krowka moze sie kojarzyc,ale z psem to juz zupelnie nie... Moze nie bardzo wdzieczne to imie,ale jezeli sie podoba,to dlaczego nie..?

Gość Monika7mies.
No oczywiście możesz nazwać tak córkę ale pomysl o tym że nie wielu ludziom to imię sie podoba. Chyba nie chciałabyś aby za jakiś czas córka miala do ciebie pretensje o wybór imienia bo w szkole czy na podwórku dzieci będą sie z niej nasmiewac..

Gość kkkkkkkkkkklllll
przemysl jeszcze , sa piekniejsze jak Bronhilda lub Hermelegilda

Gość Zakładając, że to nie prowo...
kkkll..popierwsze HERMENEGILDA albo BRUNHILDA nieuku:P albo raczej małolacie. Imię Kunegunda ma szlachetne znaczenie, ale czy to wystarczy dziewczynie/kobiecie , która bedzie je nosila?;) wątpię. Zdrobnieniem jest Kinga - mnie osobiście o wiele bardziej sie podoba.

Gość kkkkkkkkkkklllll
SAMA JESTES PUSTOSTAJEM a skoro tak ci sie podoba to daj dziecku Pelagia, zdrobniale Pińdzia..:D:D:D

Gość katastrofa budowlana
chyba po...balo...to,że twoje stosunki z rodzicami sa zerowe to raczej nie przez imię - twoja i rodzicow wina , ze sie nie dogadujecie, po rozmawiac ze soba nie umiecie. w normalnej rodzinie corka mowi - mamo,tato - wasz wybor imienia dla mnie byl bledem, wszyscy sie ze mnie smieja - chce je zmienic. rodzice odpowiadaja - przepraszamy, coreczko, nie pomyslelismy wczesniej, ze tak moze byc, zmien je oczywiscie. KONIEC TELENOWELI;) chodzi mi o to,że nie kazdy umie przyznac sie do bledu, ale corka pisząca o "nieodpowiedniej ( chyba nieodpowiedzialan miala byc? ) i głupiej matce", którą obwinia o wieloletni konflikt i brak kontaktu to albo straszna egoistka, która nie widzi winy w swoim zachowaniu, albo baaaardzo zranione,rozżalone dziecko. przepracuj to sobie dziewczyno , bo bedziesz szła przez życie z tą złością i zalem, a to odbiera radośc życia;)

Gość kup sobie psa,chomika,kota
i daj tak jemu na imie a dziecko oszczędz. współczuję,pomyśl jak bd się z niej naśmiewać w szkole.masakra niektórzy rodzice mają po prostu nasrane w głowie .ostatnio gdzieś w gazecie widziałam maleństwo które dostało imię groszek zastanawiam sie jak nazwą córkę? marchewka? nie kumam dziecko traktują jak zabawkę

Gość 245hdfn
..trudno mi znalezc jakies brzydsze imie,,,, sorry :( P.S mysle ze to prowo ;)

Gość fffeffrft4rd
hej autorko ;) nie jesteś sama, moja córeczka ma już roczek i jest dumną małą Kundzią ;) nie przejmuj się zawistnymi komentarzami, one penie są zwolenniczkami oklepanych imion jak ania, kasia, julka czy zuzia ;) my mamy oryginalne dziewczynki :)

Gość Każda patologia tak myśli
hahahhah

Gość Każda patologia tak myśli
Oj tam są brzydsze hmmm Pelagia albo Zyta

Gość gggdjssjsk
Ty tam od rocznej Kunegundy poczekaj aż skończy 3 lata i pójdzie do przedszkola, zobaczymy, czy nadal taka dumna będzie...Mi się kojarzy z kundlem. Sorry ale nic nie poradzę. Jak ktoś będzie chciał ją wkurzyć to powie, ej Kundla albo Ej ty kundlu :O

Gość fsasaf
hmm mi sie konstanty usral i nie bylo zmiluj sie im bardziej gadali tym bardziej im dokuczalam, ze kostek jeden a julii sto. no i został kostek-moze byc. juz tu dzisiaj bylam. niestety ale KUNEGUNDA IMIENIEM ŁADNYM NIE JEST: -ma germańskie brzmienie -kojarzy się ze średniowieczną świętą/zakonnicą -kundzia tez nie jest fajną odmianą -tobie się podoba w ciazy wiele rzeczy-zapach cifu mi sie podobal, ale po porodzie juz nie. to takie nasze "usranstwo" sa imiona ktore mi się podobaja, ale ktorych bym nie dala dzieciom, podobal mi sie maly gienio-ale nie dalam, bo szkoda bylo mi mojego dziecka:( my chcemy klarę. kunegunda kojarzy mi się z kermitem zabą

Gość fsasaf
ku-ne-gu-nda ma aż cztery twarde zgłoski!to za duzo:( naprawde to nie jest ladne imie bo rozumiem ze oryginalnym byc moze nie popieram mnożenia julek i lenek,jednak to nie konstancja mi sie podobala:)

Gość Lesliii
Będzie fajna parka Alfons i Kunegunda ;)

Gość łąki pola lasy
w sumie kunegunda to dostojne imię, tak się nazywały liczne księżniczki i królowe.