Gość zwariowanyjarek Napisano Styczeń 7, 2013 Ostatnio był ksiądz u mnie na kolędzie i powiedzialiśmy sobie wiele prawdy na temat tego zdemoralizowanego społeczeństwa. Wiem że niestety nie jestem wstanie nic zwojować tym komentarzem ale napisze tylko swoje zdanie na temat przemocy w telewizji. To jest przykre i społeczeństwo głupieje i ludzie staja sie wobec siebie nieufni. Ja sam żałuje ze oglądałem takie straszne filmy. ale powiedziałem sobie twardo nigdy wiecej zadnych bijatyk zadnych mordobić zadnych morderstw. W telewizji nie powinno byc zadnej krwi. Pół biedy by było jakby takie filmy byłyby pusczane wieczorami i nocami by uchronic młodzież i dzieci.. Stwierdzam że takie filmy maja fatalny wpływ na ludzi, psują psychike, ludzie się boją siebie nawzajem. Zawały wylewy udary nadciśnienie choroby nerwy. Dlaczego zwierzęta tak dobrze sie trzymają? Prawie każdy np pies dożywa swojego wieku? Nie denerwują się przy takich potwornych filmach, nie boją sie ze ktoś moze zrobić krzywde. Niedługo jak gry będą miały realistyczną grafike to bedzie jeszcze gorzej. Ja wpływ tych ogłupiających seriali/filmów widze na codzien. Dotyczy to także tych wszytkich przepowiedni końców świata. ludzie się zamykają w domach nawet w dzien, pisząc z dziewczynami w internecie 90% boi sie od razu spotkać, szczególnie te młodsze, coraz więcej bloków ma domofony.Sąsiedzi nawet ze sobą nie rozmawiają co odkryłem po 2-tygodniowym pobycie w bloku u kuzyna. Jak dzwonie do dzwi do ludzi to często słysze "kto tam?" Już prawie wogole nie ma tak ze jak się zadzwoni do drzwi to gospodarz krzyknie otwarte, musi przez judasza spojrzec albo spytac sie kto tam. Jak jechałem samochodem w deszczowy dzien a na drodze szlą zmoknieta dziewczyna i się przy niej zatrzymałem i spytałem czy ją podwieść to taka przestraszona odpowiedziała że nie. Jak ja kiedyś byłem w potrzebie wieczorem nie miałem drogi do domu, próbowałem wziąść stopa to nikt się nie zatrzymał. Naprawde wszyscy się siebie nawzajem boją, nie zamykajcie się wtych głupich filmach i grach. 1% normalnych ludzi mnie poprze, doskonale o tym wiem że tylko ten 1% nie zostało ogłuupionych przez media Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach