Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszewyjasnijciemijedno

czy ktos moze wyjasnic mi roznice pajacyk a spiochy!!!

Polecane posty

jak je rozroznic i do czego potrzebne sa jedne a do czego drugie?? pogubilam sie :(

Gość Ojciec NN
w każdym sklepie z ubrankami dla niemowląt ci pokażą na pszykładzie

tylko ze ja nie chodze po sklepach bo musze lezec

Gość dulcyneaea
Spiochy - to jalby spodenki na szelki. Pajacyk - przypomina z kolei kombinezon jednoczesciowy :-P czyli polaczenie bluzki i spodni. A jak bedziesz ubierac, to juz od twojego widzimisie zalezy, jak zalozysz spiochy na body, to jeszcze warto na to kaftanik/bluzeczke z dlugim rekawem, bo moze byc za zimno.

dziekuje :) czyli dzieciaczki spią w pajacykach??

Gość dulcyneaea
Raczej tak. Ja w ogóle przy bliźniakach nie stosowalam prawie w ogole spiochow, jedynie jakies niedobitki po pierwszym dziecku szly w ruch. A tak to tylko pajacyki.

Gość kkkkkkkkkkl
DZIECIACZKI. spia w pizamie

Gość Undkp=
W pajacykach albo spiochach na body dlugi rękaw

Gość poroocznikova
Pajacyk to pizama jednoczesciowa,a spiochy to pajacyk bez rekawow

Gość Według mnie za małe dziecko
Pajacyk to ubranko jednoczęściowe wyglądające jak jednoczęściowy kombinezon (tyle, że jest z cieniej bawełny lub ewentualnie grubszej lub weluru), czyli tak jakby spodenki zszyte z bluzką. Rozpina się je na całej długości. Występują wersje ze stopkami i bez (polecam te ostatnie, bo na dłużej starczają - są najczęściej w skandynawskich sieciach). Niektóre mają zintegrowane rękawiczki niedrapki w rękawach (wywijane i zawijane na rękaw jak w kombinezonach - te są najczęściej w brytyjskich sieciach). Śpiochy to ubranko wyglądające jak spodenki na szelki (tyle, że jest z cieniej bawełny lub ewentualnie grubszej lub weluru). Najczęściej mają stopki (bez stopek można kupić tylko w skandynawskich sieciach). Do śpiochów trzeba zakładać dodatkowe ubranie na górę (body, albo bluzkę, albo kaftanik). Osobiście polecam pajacyki bez stopek (Lindex, KappAhl, H&M, Cubus), a pod spód body i skarpetki bezuciskowe (skarpetki również z tych sieci, bo w innych miejscach są zwykłe bez zawinięcia nad kostką i mogą się zsuwać).

Gość gjgcjvchbv
Dokladnie, tak jak ktos pisal wyzej, Pajacyk to spodnie i bluzeczka w jednym Spiochy to spodnie na szelkach. Osobiscie polecam pol spiochy,czyli spiochy do pasa :p bardzo praktyczne...

cienkiej

Gość kkkkkkkkkkl
poroocznikova Pajacyk to pizama jednoczesciowa,a spiochy to pajacyk bez rekawow---- ------------:D:D::D:D:D:D:D: wklejam na demoty:D:D:D

Gość poroocznikova
:)

dziekuje teraz juz wszystko wiem;p ale to skomplikowane;p

Bardzo dobre są jeszcze nieco droższe niż te z sieci - Lego Wear (dostępne w Smyku) oraz Katvig i Minymo (dostępne w TKMaxx).

Niektóre pajace są na napy, a niektóre na suwak. Oba zapięcia są tak samo dobre (choć suwak szybszy do zapięcia niż napy).

Pajacyki są super na noc. Tylko rozpinane na całej długości do kroku i obie nogi a nie na jedną. No i koniecznie ze stopkami, takie bez do dupy bo dziecko ściąga jak jest starsze. Śpioszki też sa ok;-)