Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do trzech zliczyć nie potrafię

Naxii na ból pleców - możecie mi pomóc?

Polecane posty

Od dwóch dni bolą mnie plecy: siedziałam pracując w bezruchu i jak się okazało, w przeciągu. Ledwie mogę cokolwiek przy córce zrobić a teraz jakoś mi się udało wyprawić ją do przedszkola. I co od razu zrobiłam? Przedawkowałam naproksen. Nawykowo łyknęłam dwie tabletki a nie można przekraczać dawki trzech na dobę. Z dwiema sprzed dwunastu godzin daje to cztery tabletki. Zdarzyła się może którejś z was taka pomyłka? Zakładam że różnicy nie zauważę ale może się mylę?

Gość do autorki.../
nic ci nie bedzie jesli to jednorazowy przypadek duzo pij i tyle, jak masz siemie lniane to sobie wypij zeby oslonic zoladek bo naproxen zle wpływa na sluzowke zoladka podrazniajac ja

O, bardzo ci dziękuję! 🌻 (A nawet siemię mam, to może faktycznie przygotuję. Przyda się na pewno bo właśnie czytam które przeciwbólowe podrażniają żołądek, a ja skądinąd trochę tego brałam, przeciw bólom głowy. A przypadek jednorazowy, powtarzałam sobie że teraz kolej na jedną tabletkę, a i tak zażyłam dwie z rozpędu. :D)

Gość gość
mi pani w aptece kazała brać dwie rano i dwie wieczorem... choć na opakowaniu jest do 3 na dobę... łykam 4 od dwóch dni i nic się nie dzieje... Ale osobiście uważam, że szału te tabletki nie robią, przynajmniej na przeziębienie bo na to zostały mi polecone