Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sylwia8677

Pytania egzaminacyjne5-latka

Polecane posty

Syn miał w przedszkolu egzamin czy nadaje się do 1 klasy.Jak zobaczyłam te pytania to padłam ,kto wymyśla takie pytania podaje kilka przykładów które zapamiętałam: 1.Najdłuższa rzeka w Polsce. 2.Wymień strefy klimatyczne 3.Wymień 3 zwierzęta egzotyczne 4.Wymień 3 zwierzęta występujące w Polsce 5.Jakie jest godło Polski 6.Wymień spółgłoski 7.wymień samogłoski Ja np. spółgłosek uczyłam się w podstawówce a oni je wymagają od 5-latka co ledwo literki zna

Gość frozenn
strefy klimatyczne??? ze co przepraszam? to sa pytania dla przedszkolakow?

Gość mnvgkug.g
nie wierze

Gość jpoj
oczywiscie mial to napisac?

Gość frozenn
tez mi sie nie chce wierzyc

wiem sama się zdziwiłam i jestem przekonana ,że nie jeden dorosły miałby problem a co dopiero 5-latek

Gość jfiuhro
uczę w szkole podstawowej - nie ma takiego czegoś! albo pomylilas formularze albo kłamiesz

Gość jpoj
ironia.....

Po co miałabym wymyślać jak macie kogoś kto ma dziecko w przedszkolu w wieku 5-lat to popytajcie też powinny mieć takie pytania oczywiście były też banalne pytania typu jak masz na imię ,ile masz lat itd. ale te pytania rzuciły mi się w oczy

O strefach klimatycznych pytania sobie nie przypominam. Co do reszty to wszystkie pytania są ok. Ja samogłosek i spółgłosek też uczyłam się w przedszkolu. U nas na diagnozie dziecko nie ma wymienić jakie to spółgłoski a jakie samogłoski tylko ma powiedzieć czy A to spółgłoska czy samogłoska (i tak parę głosek Pani wymawia) Co do najdłuższej rzeczki to dzieci takie rzeczy w wieku 5 lat już powinny wiedzieć. Podobnie z godłem, flagą czy ze stolicą. Zwierzęta- też naturalne, że powinno wiedzieć

Pytania jak pytania :) wszystkie odpowiedzi oprócz tych stref klimatycznych jak najbardziej powinien znać pięciolatek, oczywiście nie sam z siebie, ale pewnie były ułożone na podstawie tego o czym była mowa na zajęciach w przedszkolu...

Gość wstyd sie przyznać
ale stref klimatycznych to nawet ja nie pamiętam, a miałam db z geografii :o Takie wymagania dla 5-letnich dzieci?!

te strefy klimatyczne to autorka przekombinowała z deczka. Jak już to pewnie padały pytania czy dziecko zna kontynent, na którym jest zawsze ciepło, albo na którym jest zawsze zimno. W żadnej spotkanej przeze mnie diagnozie nie było nic o STREFACH KLIMATYCZNYCH

Gość Jarzynowa:)
Nie mam pojęcia czy takie pytania miała moja córka, ale gdyby to w wieku 5 lat, miała by problem z 1 i 2 pytanie, z resztą by sobie poradziła myślę bez problemu. O zwierzętach się uczyli (zresztą to jej konik) , o stolicy Polski, godle też, litery znała...

Gość loninio
Z tymi strefami to na bank coś autorka pokręciła, może sens podobny, jak ktoś pisze "gdzie jest zawsze ciepło" albo coś, ale na pewno nie strefy klimatyczne...hahahahaha