Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olivia90211022

Podziękowanie dla gości w formie...

Polecane posty

Gość olivia90211022

...krówek, czekoladek ze zdjęciem czy moze lepiej aniołków z wierszykiem- podziękowaniem ?? Bo nie mam pomysłów ;/ aha a co myślicie o Księdze gości?

My w ramach podziękowań wręczaliśmy gościom płytę z kilkudziesięcioma zdjęciami ze ślubu i wesela :) wydaje mi sie że to dobry pomysł, tylko że nie u każdego fotografa będzie możliwy bo czas realizacji musi być ekspresowy...a oprócz tego oczywiście ciasto i flaszka :) Co do Twoich pomysłów to obydwa są fajne i goście na pewno poczują sie docenieni :) A Księga Gości...to zależy jacy są Twoi goście...wiadomo że urzędnik i nauczyciel itp chetnie sie wpisze, natomiast na weselu mojej kuzynki byli głównie rolnicy i księga gości była prawie pusta bo dużej części gości nie dało się zagonić do wpisania :/ Tak że znasz swoich gości i możesz przewidzieć czy będą chętni czy nie...można też poprosić orkiestrę żeby nieco "nakierowała" gości co mają wpisać :p tzn orkiestra wtedy ogłasza że jest księga gości gdzie goście jeśli chcą mogą podziękować PM za gościnę, opisać swoje wrażenia...itp :p

Gość olivia90211022
super pomysł z tymi zdjęciami :) tylko faktycznie to ekspresowe zadanie, więc moze być problem :) dzięki za podpowiedzi :)

Gość olivia90211022
Aha a co powiecie na wstępie do filmu, żeby dodac nasze zdjecia od namłodszych lat, i zdjecia slubne naszych rodziów...taki całe życie na plycie??

Do filmu ślubnego? Możecie dodać...ale jeśli myślisz że to będzie jakaś nowość to sie mylisz, już kilkanaście lat temu robiono takie wstępy do filmów tyle że na video

Gość patrząc z punktu
widzenia gości, to wolałabym krówki albo czekoladki, bo lubię. Z aniolkiem nie miałabym co zrobić, bo nie lubie takich ozdób, a płyty może bym raz obejrzała (ale bez tych zdjęc z dzieciństwa). Jako "głowni bohaterowie" wesela inaczej je odbieracie, bo to dla was wielkie przezycie. Dla gości to jeden z wielu slubów i wesel i żadne dodatkowe pamiątki nie sa im potrzebne.

Gość olivia90211022
Tzn. ja te zdjecia z dziecinstwa to chcia,lam dodać do płyty z filmem weselnym :) jako wstęp :) a na podziękoanie to się zdecyduje jednak na te krówki z fotką naszą :)

Gość herrr
A te płyty to kiedy chciałabyś wręczyć gościom? Kilka dni po ślubie?

Gość basubgi
po co gosciom twoje zdjecie? zeby trzymac na polce na wystawca?

Gość pppychaczka
najlepsze jest ciasto

Gość brak kasy
znalazłam na allegro takie "krzesełka" wykonane z papieru, które pełnią funkcję i winietki i pudełeczka, w które chcemy włożyć coś słodkiego- rafaello albo coś w tym stylu. Fajne to jest i do tego niedrogie, bo odrazu pełni dwie funkcje. Myślę, że gościom nie zależy bardzo na takich prezencikach, dlatego damy coś takiego drobnego. Aniołki itd. nikt tego nie postawi u siebie w domu- przynajmniej ja chowam takie rzeczy w kąt

Gość jesli chodzi o zdjecia
po co zdjecie? moze jesli idzie sie do jakiejs dalekiej rodziny czy malo lubianej znajomej, bo zaprosila to moze rzeczywiscie zdjecie jest zbedne i nie potrzebne.. Nikt nie karze gosciom stawiac go w ramce na polce, czy plytki ogladac ze zdjeciami z uwielbieniem. Ale patrzac z perspektywy goscia, to chodze na wesela to ludzi, na ktorych mi naprawde zalezy. I po weselu jestem bardzo ciekawa jak to wszystko zostalo uwiecznione, i chetnie ogladam film czy zdjecia. A jak dostane na pamiatke pojedyncze to tez sie ciesze bo to sa moi bliscy. Nie mowie, ze od razu fotka stoi na honorowym miejscu, ale laduje w albumie z rodzinnymi zdjecmi i jest wspaniala pamiatka. Nie wiem czemu jestescie tacy anty. Ja swoim gosciom tez na pozegnanie wrecze nasze zdjecie. I wiele razy sama takowe dostawalam. Mily gest. Dla mnie mily, zawsze chodzilam na sluby i wesela ludzi mi bliskich. Po po co isc do kogos kogo ma sie w tylku i gardzi jego szczesciem, zdjeciem? ja na pozegnanie bede dawac zdjecie, ktore fotograf w odpowiedniej liczbie sztuk wydrukuje, wymysle sobie jakas dedykacje czy podziekowania i skorbne z tylu, do tego tradycyjne ciasto i flaszka o ile starczy.

Gość jako gosć weselny
wole krówki :)

Gość kamillooo
a my nie dajemy niczego na podziekowanie, nie wiem skad ten durny zwyczaj dziekowania gosciom jakims badziewnym aniolkiem albo trzema cukierkami na krzyz

Gość v ty tam
bo jak ktos jest chamem to nie podziekuje, nawet pewnie nie pozegna i nie zuwazy, ze goscie juz wychodza z wesela:o

Gość herrr
A który fotograf urwie się z wesela na parę godzin, żeby wybrać zdjęcia, zrobić retusz i pojechać gdzieś je wydrukować?

u nas jest to w pakiecie wiec na pewno praktykuja to i wodocznie pogodzic potrafia, moze ma jakiegos pomocnika:)

Gość kafjalfj
A gdzie drukują? Na drukarce? :D

zapytaj się fotografa jak Cię to ciekawi. Ja wiem tylko, co dostałam w pakiecie nie interesowałam się kiedy i jak to drukuje. Mam w ofercie 100 zdjęć drukowanych/wywolywanych podczas wesela, i dwa większe portrety dla rodziców. Na weselu będą cały czas więc nie znikną na kilka godzin. Jak wyżej napisałam widocznie mają jakąś strategię, która się sprawdza. Jak wyszło w praktyce mogę napisać we wrześniu:)

Gość kafjalfj
Czyli nie wiesz jakiej jakości będą te zdjęcia? Nie widziałaś takich próbek?

Nie widziałam próbek tych konkretnych. Natomiast widziałam inne zdjęcia i mi odpowiadały. Znam też pary bbb zadowolone z usług firmy, którą wybrałam i te zdjęcia ponoć bardzo się sprawdziły i goście chwalili ciekawe rozwiązanie. Będę się z nimi widzieć przed weselem, w celu ustalenia szczegółów więc dowiem się, dopytam. To nie jest główne zlecenie mojego fotografa to taki dodatek, gratis nie musi to być mega jakości lecz nie wątpie, że będzie. Ale też wiem, że na pewno dłużej popracują nad pozostałym materiałem głównym to tylko dodatek. Dlatego jakoś się nie zagłębiałam w to. Jak będą tragiczne to nie damy gościom i już, ale mysle, ze bedzie wszystko ok.

my zamawiamy przez internet w hurtowni buteleczki 100 ml i będziemy robić ajerkoniak i likier kukułczany jako podziękowanie dla gości i będą już stać przy talerzykach na sali