Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dimma

Zawroty głowy ! Pomocy.

Polecane posty

Gość Dimma

Witam od czwartku mam zawroty głowy, już nie wiem jak sobie z nimi radzić.Wróciłam do domu z pracy położyłam się spać (miałam bardzo duży stres ) i po przebudzeniu zaczęło mi się kręcić w głowie przy zmianie pozycji, a najbardziej przy pochylaniu głowy. Do tego bolała mnie głowa przez dwa dni. Dziś już 5 dzień tego niemiłego uczucia i nie wiem jak sobie z tym poradzić.

Gość ggggbbbbhhhh
Idź do lekarza. To może byc choroba Meniera, stan zapalny w uchu środkowym albo cokolwiek innego. Im szybciej zaczniesz leczenie, tym lepiej. A masz przy tym nudności, zaburzenia słuchu lub widzenia?

Gość ..........samosia.............
Ja od sierpnia mialam zawroty. Przez miesiąc się meczylam. Szukalam po lekarzach. Zwalali wszystko na stres, chcieli przepiisac uspokajacze. Nie zgodzilam się bo wiedzialam ze to nie to. Szukalam w necie. Dużo czytalam. Myslalam o plesniach, grzybach, pasozycie. Poszlam na testy. Okazalo się ze mam uczulenie na gluten. Poczytaj co robi z organizmem... odstawienie glutenu nie dalo zamierzonych efektów... poszlam do neurologa. Mialam tk i rezonans glowy, rtg szyi. Okazalo się ze w glowie ok. Za ta drugi trzon w kregoslupie osuniety. Apogeum zawrotow, to byli stan zapalny w szyi. Troche to zaleczylam, już tak nie cierpie. Ale i tak dość często mam zawroty i bole glowy. Zastanawiam się nad jakims zabiegiem

Gość Dimma
Miałam TK głowy 8 mieś temu było ok, dwa tygodnie temu bylam u lekarza i u laryngologa w związku z grypą. Nie mam zaburzenia słuchu, ani wzroku, po prostu od czasu do czasu mam dziwne zawroty głowy no i wiadomo wtedy na pare sekund robi się mdło.Dodam że cierpię na nerwice lękową od 10 lat, miałam już ekscesy z zawrotami głowy ale okresowo rano, wieczorem mijało po jakimś czasie.

Gość tak ja zdycham
zapalenie błędnika -od nieleczonych zatok , chorych uszu i jako powikłanie pogrypowe , niezwłocznie udaj się do lekarza.

Gość tak ja zdycham
no i jeszcze pytanie ,robiłaś eeg ? czy to aby nie ta lżejsza odmiana epilepsji ? to sie objawia malutkimi zaburz świadomości i zawrotami

Gość oj tam, oj tam :)
jednak bym sie wybrala do tego lekarza - tak jak tu pisza, moga to byc problemy z blednikiem albo kregoslupem czy migrena. Jesli to sie wykluczy to ... zwalilabym wine na pogode. Noooooooooooo ale to wie tylko lekarz. Zawroty glowy sa chyba jeszcze bardziej nieprzyjemne niz ból zęba, dlatego szczerze współczuje