Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaklopotanaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

nowy kolega, a zwiazek...

Polecane posty

Jestem z moim chlopakiem 1,5 roku. Kochamy sie bardzo i jest to moja pierwsza milosc jednak denerwuje mnie jego zazdrosc, bo wiaze sie z brakiem zaufania i ciaglym kontrolowaniem. Na studiach poznalam kolege, z ktorym nawiazalam kontakt ( jest on czyst kolezenski) jednak ostatnio czesciej pisze do mnie na fb i bylismy na kawie, zaczal mowic ze pdbam mu sie itd, mowi o sobie coraz wiecej, ale wie ze mam kogos bo rzecz jasna tego nie ukrywam, jednak widze, ze on chyba chcialby wiecej niz zwyklego kolezenstwa. Co powinnam zrobic? zerwac z nim kontakt? Czy moj zwiazek moze na tym ucierpiec?

Gość tadam!
Może ucierpieć ale nie musi. Po prostu za każdym razem, gdy będzie Ci coś takiego mówił mów o swoim chłopaku, że się kochacie etc.

Gość smutny facet
Więc twój facet ma powody by być zazdrosny. A ty sama podlewasz oliwy do ognia. Gdyby ci zależało na twoim facecie odpuściłabyś nowego frajera. Ale ciebie rajcuje to adorowanie. Za chwilę będzie wielkie sruuuu i koniec miłości a witaj szmato.

Gość Hhhhhhh
Zgadzam sie.gdybys dojrzala do zwiazku wiedzialabys ze zaden kolega nie jest potrzebny.a gdyby to on poznal kolezanke,zaprosil na kawe?milosc to sprawa dwojga ludzi...jesli trzecia osoba sie wtraci to ten zbudowany uczuc swiat sie zmaci.Powinnas splawic goscia.

to bylo tylko jedno wyjscie na kawe. Nie mamy jakiegos stalego kontaktu np nr tel, jedynie na fb czasem sie odzywa. I nie jest prawda to, ze chce aby mnie adorowal, po prostu moj chlopak jest zazdrosny nawet o wyjscie z kolezankami, wiec kolegow to ja raczej miec nie moge.

dodam jeszcze, że on ma na imię Azor

Aczkolwiek niejednokrotnie kolega pytal mnie jak uklada mi sie w zwiazku, powiedzialam ze bardzo dobrze jednak jak to w zwiazku zdarzaja sie klotnie, co czesto jest powodowane zazdroscia. Na to zaczal komentowac ze widocznie moj facet nie ma do mnie zaufania i mnie nie docenia i ze powinnam mu sie w jakis sposob postawic.

a to jak jest się w związku to nie można mieć znajomych... obierz inną taktykę. Za każdym razem kiedy będziesz z nim szła nawet na kawę, niech Twój facet o tym wie. Niech ma do Ciebie zaufanie. Byłam kiedyś w identycznej sytuacji. Związek się skończył, a przyjaciela mam do dziś.

Jakby dowiedzial sie o tym ze jeden jedyny raz bylam na tej kawie dostalby chyba szalu. Kiedys jak zadzwonil do mnie kolega bo rozstal sie z dziewczyna i chcial sie wygadac, zalamany, on zrobil mi mega awanture za to ze ja z nim rozmawialam 25 min przez tel. Jest zazdrosny nawet o to ze siedze na fejsie..

a moze jest jakis sposob na jego zazdrosc? co powinnam zrobic??

postawic mu sie!! powiedz mu, ze ci nie uda! ze jakim prawem? czy ma do tego podstawy? ze Ciebie to krepuje. Ze masz prawo miec znajomych. ze przez zazdrosc czujesz sie jak w toksycznym zwiazku...boze troche wyobrazni;-)

Gość moim zdaniem........
W związku potrzebne jest zaufanie. Nie pozwól facetowi Cię ograniczać, ale też nie dawaj mu powodów do zazdrości. Informuj go o spotkaniach z kolegą, a najlepiej sprowokuj sytuację, że spotkacie się we troje "niby przypadkiem". Jak Twój chłopak jest normalny, to zrozumie, że potrzebujesz też kontaktu z innymi osobami.

Gość moim zdaniem........
Miałam faceta, z którym nic się nie dało zrobić i w końcu... musiałam mu dać te powody do zazdrości i z nim zerwać. Życzę Ci, żeby Tobie się udało tego uniknąć.

Gość Sasdfg
Widzisz ze ma na ciebie ochote a glupio sie pytasz.powiedz lepiej ze chcesz miec w zapasie gaha bo inaczej nie zastanaeiala bys sie.co za pusta baba

probowalam wiele razy, ale on twierdzi ze taki jest, ze ufa mi, ale nic nie poradzi na ta zazdrosc.......

a niby po co "w zapasie" mi ktos? nie pomyslales/as ze on tez ma uczucia ?

Gość laska kogo ty chcesz oszukać?
Nas czy siebie? Sama napisałaś, że myślisz, że ten kolega chce czegoś więcej, więc? Tobie na pewno imponuje, że on Cię adoruje, ale masz faceta i nie powinnas robić nadziei innym.

Gość Sasdfg
Ma uczucia?robisz mu nadzieje a swojego oszukujesz.co ty jestes warta?!

ja mu nie robie nadziei bo on wie ze jestem z kims.

Gość laska kogo ty chcesz oszukać?
Mój mąż też nie powala mi mieć kolegów, na początku się dziwiłam, bo przecież nie dałam mu powodów, by miał mi nie ufać, ale prawda jest taka, że oni (nasi mężczyźni) są tacy, bo po prostu znają mężczyzn i wiedzą, że pod przykrywką koleżeństwa faceci chcą nas zaliczyć i tyle.

Gość Sasdfg
Popieram przedmowczynie.wie ze jestes za kims ale dopuki bedzie kontakt,kawka bedzie mial nadzieje.kolega niech sobie znajdzie wolna kumpele

jesli tak sadzicie, ogranicze ta znajomosc, bo przeciez nie jest ona warta tego aby mial rozpasc sie moj zwiazek