Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asia00055566

ebay - problem. Proszę, niech ktoś pomoże

Polecane posty

Gość Asia00055566

witajcie załozyłam sobie niedawno konto na ebay.co.uk tydzień temu coś kupiłam i zapłaciłam sprzedawcy przez "PayPal", to znaczy w opcjach płatności bylo tylko PayPal. Wpisałam swoje dane z karty itp. Po kilku dniach sprawdziłam w banku i kwota która zapłaciłam zniknęla mi z konta bankowego czyli ok. Ale na moim ebay koncie jest klepsydra i napisane, ze transakcja przez PayPal ciągle w toku. Pisałam do sprzedawcy, nie dostał pieniędzy. Kliknęłam w opcje Mój PayPal ale tam nie mam żadnych transakcji. Co zrobiłam źle?

Gość Asia00055566
nikt nie ma konta na ebayu?

Gość kredka bambino26
generalnie zaplata powinna pojsc automatycznie do sprzedajacego.

jak wpisywalas dane z karty tzn ze nie masz tam do konca ustawionego tego paypala... i dlatego najpierw potrzebne sa jakies potweirdzenia itd i dlatego przeslanie pieniedzy trwa kilka dni. ja mam ustawione wszystko tak ze place bez wpisywania zadnych danych tylko login i password i idzie kasa automatycznie. kiedys sprzedawalam kilka rzeczy no i wlasnie jeden koles mial tak ze on ta kase wyslal a u mnie pokazywala sie informacja ze oplata wyslana ale nie dostarczona i tak trwalo to dobry tydzien zanim do mnie dotarlo. pewnie cos na zasadzie jak u ciebie.

Gość farba dulux do lazienek
Byc moze jestes nowa na ebayu i paypalu i te formalnosci sa dluzsze, czasami moze tak sie zdarzyc. Ale moze tez wina lezec po stronie sprzedawcy. Ja mam ponad 300 komentarzy wiec juz troche dzialam na ebay a ostatnio cos kupilam i tez pokazywalo klepsydre a kiedy weszlam na paypal sprawdzic to bylo:transaction unclaimed. Napisalam do paypala i oni powiedzieli ze sprzedawca cos z bledem wpisal, byc moze adres email, etc. Z tym ze sprzedawca byl wiarygodny i mial 100% pozytywow i tez nie rozumial o co chodzi, w koncu wplacilam na inne konto paypala podane przez niego(wczesniej skasowalam poprzednia platnoscwiec pieniadze wrocily na moje konto) i dostalam produkty nastepnego dnia.

si-xa - "ustawiony" paypal ja mialam calkiem niedawno kiedy cos sprzedawalam, wtedy zazadali podpiecia mojego konta bankowego pod paypal, natomiast 6 lat dzialalam bez problemu na zasadzie podpietej karty debetowej. Autorko - najlepiej napisz do paypala, albo wejdz na czat ebaya-pomoga ci szybko.

Gość pisze sie reki nie renki
Moze nie masz knta zweryfikowanego jeszcze? Zaloguj sie do paypal i sprawdz w twoim account czy jeszcze masz cos do zrobienia. Czasami tak jest ze pieniadze zwalniaja tempo jesli konto niezweryfikowane.

Gość bambarryla147
Musisz zweryfikowac konto na paypal. W swoim banku, przy kwocie jaka ci paypal pobral bedzie 4 cyfrowy kod . I musisz ten kod wpisac w podanej rubryca na paypalu. Powinnas byla dostac mail o tym?

Gość Asia00055566
dziekuję Wam bardzo za odpowiedzi sprawdzałam ponownie dziś rano i cos bylo w koncu na moim PayPalu. Była ta wpłata i napisane, że nie odebrane (przez sprzedającego), a on mi dzis napisał., że nic nie ma w swoim koncie PayPal Pewnie głupotę zrobiłam, ale kliknęłam "cancel" :O czyli te pieniadze wrócą teraz na moje konto bankowe? Nie wiedziałam, że jestem taka niekumata :O

Gość Asia00055566
dziekuję Wam bardzo za odpowiedzi sprawdzałam ponownie dziś rano i cos bylo w koncu na moim PayPalu. Była ta wpłata i napisane, że nie odebrane (przez sprzedającego), a on mi dzis napisał., że nic nie ma w swoim koncie PayPal Pewnie głupotę zrobiłam, ale kliknęłam "cancel" :O czyli te pieniadze wrócą teraz na moje konto bankowe? Nie wiedziałam, że jestem taka niekumata :O

Gość Asia00055566

Gość Asia00055566

Gość Asia00055566
o jejku przepraszam, wyskakiwał bląd i myslałam, że post się nie zapisze, przepraszam za powtórki

jezeli placisz przez paypal bezposrednio z konta bankowego to trzeba czekac do 7 dni roboczych aby sprzedajacy otrzymal pieniazki na jego koncie!

Brava ale co za bzdury!! Ja place zawsze przez paypal z konta bankowego i sprzedajacy nie czeka 7 dni na zaplate. Nie wprowadzaj w blad.

Gość przez pay pal
pieniedze sa niemal od reki na koncie sprzedajacego

Gość Asia00055566
czyli wychodzi na to, że on nie pobrał tych pieniędzy? skoro było napisane"nieodebrane" \a napiszcie mi jeszcze proszę, czy jak kliknełam "cancel" to pieniądze z powrotem wpłyną na moje konto bankowe? martwię sie bo to ponad 80 funtów

Ale on nie ma czego odbierac bo pieniadze automatycznie powinny zostac przelane na jego konto. Zweryfikowalas konto? Jak ktos wczesniej napisal przy podaniu danych z karty PayPal zazwyczaj pobiera funta, ktorego zwraca w momencie wpisania przez ciebie 4 cyfrowego kodu. Kod znajdziesz nawet u siebie na wyciagu z banku przy pozycji PayPal. Mozesz sprawdzic czy twoja karta jest zweryfikowana w ustawieniach PayPal.

Gość Lancia Voyager
moze byc tak, ze masz podanego innego maila na ebayu, a innego na Paypalu. Moj facet mial kiedys ten problem, ze zmienil na ebayu, a na Paypalu nie i kasa nie szla.

Pisalam na samym poczatku ze ja mialam taki problem niedawno, pieniadze nie odebrana przez sprzedawce, dodam ze jestem doswiadczonym "ebayowcem". Paypal powiedzial mi ze wina lezy po stronie sprzedawcy i poradzili mi aby skasowac ta platnosc, pieniadze wrocily na moje konto bankowe i poprosic sprzedawce o nowy invoice i sprawdzenie czy adres email przypisany do jego konta Paypal nie jest bledny. W koncu sprzedawca chyba podal mi inny adres Paypal, wplacilam i zaraz dostal pieniadze. Jesli mialas mozliwosc skasowania transakcji przez Paypal tzn ze masz taka sama sytuacje bo te pieniadze nie doszly do sprzedawcy i wroca do Ciebie. Popros sprzedawce zeby jeszcze raz wystawil invoice, moze uda sie za drugim razem wplacic.

do tink! - to nie chodzi o fizyczne odebranie pieniedzy przez sprzedawce, ale system nie akceptuje takiej platnosci ze wzgledu na zaistnialy blad.

no przeciez wiem, ze nie fizyczne odebranie pieniedzy...omg :o

tink! sorry masz racje teraz to juz natychmiast pieniazki z banku trafiaja do sprzedawcy. ale jeszcze kilka lat temutrzeba bylo czekac.