Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
ajemb

Jak się otworzyć?

Polecane posty

Witam! Mam problem w kontaktach z ludźmi. Nie potrafię z nimi rozmawiać. Moje wypowiedzi są lakoniczne i pozbawione głębi, nie potrafię nawiązywać do tematu. Nigdy nie wiem o czym rozmawiać. Zawsze jestem spięty i przed spotkaniem ze znajomymi układam sobie listę tematów do poruszenia, z czego i tak połowę zapominam. Do tego plącze mi się język i próbuje, jakoś to złagodzić śmiechem, ale wewnątrz czuje się źle. Na studiach nie mam się do kogo odezwać, czuje się jakbym był przezroczysty. Dodatkowo popsuł mi się kontakt z przyjaciółką. Ma teraz chłopaka i studia i pomyślałem, że to dlatego, ale dla swoich przyjaciółek potrafi wygospodarować czas. Nie odbiera telefonów, nie odpisuje na smsy. Wiem, że powinienem jej zwrócić uwagę, ale nie potrafię. Brak mi asertywności i pewności siebie. Czuję też, że zawale studia. Niedługo sesja, a ja nigdy nie umiałem przyswoić sobie tak dużej ilości materiału i zawsze wkuwałem na pamięć. Czy jest jakiś sposób, żeby stać się wygadanym, elokwentnym i pewnym siebie?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować