Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laillllaaaaaa

Czy ja jestem w ciąży?? 18 lat

Polecane posty

Gość laillllaaaaaa

Proszę o pomoc, bardzo się denerwuję. Mam 18 lat, cykle w miarę regularne 28 - 30 dni. Ostatni okres miałam 14.12.2012 trwał około 5 dni, kochałam się ze swoim chłopakiem 25, 27 grudnia ( i teraz wiem, że mnie zbesztacie) bez żadnego zabezpieczenia - zrobiliśmy wszystko od początku do końca. Boję sie, że jestem w ciąży od dwóch dni mam jakieś dziwne mdłości, ciągnie mnie w podbrzuszu, nie było krwawienia implantacyjnego ( chyba, że nie zauważyłam)...Czy są szanse, że mogę być w ciąży? Pomocy!!!

Gość minikolla
Szanse sa ogromne, jezeli wszystko z wami ok, bo sa pary, ktore kochają 2000 razy i nie ma ciąży...Nikt ci nie powie czy zaszlas musisz poczekać na dzień spodziewanej miesiączki i zrobić test

Gość laillllaaaaaa
Ogromne?:(:(:(((( a powiedzcie mi ktoś kto się zna - czy według waszych obliczeń - te dni 25, 27 mogły wypadać jako płodne?

Gość emotolineczka
Według kalkulatora dni płodnych ty miałaś je od 24 grudnia do 1 stycznia. Chyba widzisz sama że prawdopodobieństwo jest ogromne

Gość coś nie bardzo to wygląda
Ciążą bardzo prawdopodobna. Uprawiałaś seks w okolicach owulacji. Poszukaj testów wczesnowykrywalnych, kup, zrób test i tyle.

Gość emotolineczka
Okres powinnaś dostać do 12 stycznia.

Gość laillllaaaaaa
A czy to jest prawda, że tylko co któryś cykl owulacyjny tworzy jajeczko które może zostac zapłodnione? I z którego byłaby ciąża? Teraz to dopiero się boje....A czy alkohol nie przesunął mi może dni płodnych - wtedy trochę wypiliśmy tego 25...

Gość laillllaaaaaa
Tak okres za 5 dni - nie mam objawów spodziewanej miesiączki ale nie mam też żadnych innych objawów poza tymi co opisałam.

Gość różnie może być ;)
Pytasz, czy masz SZANSE być w ciąży, czy też, o to czy istnieje RYZYKO, że w tej ciąży jesteś? ;D Oczywiście, że w ciąży możesz być.. a równie dobrze, możesz nie być.. Jedni wpadają od razu, inny starają się kilka lat... dowiesz się, jak sobie zrobisz test ciążowy.. a najlepiej to idź do laboratorium i zrób sobie betę hcg.. i będziesz wiedziała. Ja na dziecko czekam dobrych kilka lat.. jestem właśnie w 37 tygodniu, poprzednie 2 ciąże straciłam (z różnych powodów) bardzo wcześnie.. I powiem, że każdą ciążę na początku czułam inaczej.. Ale tę, czułam w zasadzie od początku.. wiedziałam, że jestem w ciąży, zanim jakikolwiek test (nawet z krwi) mógł to potwierdzić !!! Chcesz być szczęśliwa/spokojna.. idź zrób betę hcg ;)

Gość laillllaaaaaa
Alkohol przesuwa granicę śmiałości i zapominalstwa w łóżku ale nie dni płodne. - - - o tym to się akurat świetnie przekonałam - głupia baba ze mnie i tyle:(:(:( na betę niestety nie mogę iść teraz bo dopiero 13 będę w PL. Jestem u siostry za granicą i też tutaj poznałam tego chłopaka (tzn rozmawiałam z nim wczesniej na skype itd to polak)....

Gość herrr
no to gratulujemy przyszłej mamie!!! PS. Czy przyszła mama nie powinna jeszcze chodzić do szkoły? :D

Gość laillllaaaaaa
Chodzę do 2 kl. liceum.... u siostry jestem bo przyjechałam na święta do niej i zostaję do 13

Gość herrr
Sporo opuszczasz w szkole. Masz więc dużo czasu i możesz kupić test ciążowy

Gość laillllaaaaaa
Mogę kupić test i jak siostra wróci to kupie. Tylko mam jeszcze pytanie czy testy wykrywają tak wczesną ciąże i czy nie powinno się go robić PO spodziewnym dniu miesiączki. ...Nie opuszczam sporo to moje pierwsze opuszczone dni od poczatku roku szkolnego.

Gość coś nie bardzo to wygląda
Dziewczyno, coś Ty sobie narobiła ???? :( Tez byłam kiedyś w liceum. Ale takich głupot nie wyprawiałam ........

Gość laillllaaaaaa
Nie bardzo tzn? ACo z tym testem? Mogę zrobić go teraz? Czy lepiej poczekać jeszcze te 4-5 dni. Kiedy przychodzą mdłości? BO nie wiem czy to faktycznie objawy czy moje urojenia...

Gość seidicci
heh to się załatwiłaś ja myślę, że raczej jesteś...

Gość laillllaaaaaa
Powie mi ktoś jak to jest z tymi mdłościami. Mamusie kiedy odczuwałyście pierwsze mdłości czy moze ja poprostu juz fiksuje tutaj i wkrecam sobie...

Gość a Ty próbowałaś?
Test dwa tygodnie po stosunku. Szanse ok. 30%. Tylko mniej więcej jeden-dwa cykle w roku mogą być bezowulacyjne (u zdrowej kobiety).

Gość laillllaaaaaa
jestem glupia suka i urodze glupiego bachora

Gość kamila255
laillllaaaaaa, ja bym sie nie martwiła o ciążę tylko o hiv i choroby weneryczne. Co Ci strzeliło do głowy żeby iść na żywioł z nieznajomym z internetu ? Możliwość zajścia w ciązę kiedy ma sie owulację szacuje się na ok. od 30 % do 60% ( u zdrowych ludzi ), czyli ja bym nie panikowała.

Gość a Ty próbowałaś?
60%? Skąd takie dane?

Gość kamila255
z portalu http://abcciaza.pl/ w jednej z odpowiedzi na pytanie czytelniczki lekarka stwierdziła że w czasie owulacji ryzyko zajscia w ciąże dla zdrowej pary to 60%. W innych zródłach znalazłam 30%

Gość a Ty próbowałaś?
No i to 30% jest raczej bliższe prawdy. A tak naprawdę przed owulacją 30%, w trakcie i po 25%.

Gość kamila255
A Ty gdzie znalazłaś swoje dane ? Bo może uspokajamy dziewczynę a niepotrzebnie ;] Dla niektórych to jest 100% za pierwszym razem bez zabezpieczenia...

Gość a Ty próbowałaś?
Mówimy o statystykach. Uspokojeniem może być to, że nie każdy pełny stosunek w dni płodne kończy się ciążą. Ale czy ten się skończy tego nie wie przecież nikt. A informacje znalazłam na wielu portalach i czasopismach, których nie jestem w stanie przytoczyć, ale nigdy nie spotkałam się z informacją, że jest to więcej niż 30%.

Gość fgbnjmkmnbv
pewnie ledwo go znasz i kochalas sie bez zabezpieczenia, tylko pogratulowac glupoty. Wyciagnij jakies wnioski na przyszlosc! jak zajdziesz to gdzie go bedziesz szukac? i co wezmiesz slub z kims gogo ledwo zanasz ? a w ciazy mozesz byc, to bardzo prawdopodobne z tego co napisalas.

Gość 987654321123456789
tak, kurva, to ciaza mnoga, beda czworaczki!

Gość 987654321123456789
fgbnjmkmnbv - a co to, kurva, średniowiecze zeby od razu ślub brać? przeciez jak nie bedzie chciala to nawet nie urodzi a wy tu od razu śluby... litości...