Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koszula czy piżama

Jakie piżamy wzięłyście do szpitala ?

Polecane posty

Gość koszula czy piżama

ja wiem że jeśli chodzi o gojące się krocze to lepsza koszula wiadomo dlaczego, ale rozchodzi się też o karmienie. Koszula mimo że nawet miała by specjalny krój to nie pozwala jakoś na dyskretne karmienie bo trzeba całego cycka wyciągać górą i wszystko widać a przy luźnej koszulce od piżamy wyciąga się dołem i można zasłonić się łatwiej. Może głupie pytania zadaje ale jak to u wam było ?

Gość albabetaomega
u nas w szpitalu nie można mieć piżamy, tylko koszule.

Gość Od dawna wiadomo,
że w szpitalu nie ma intymności a cycka każdy widział, to nic takiego. Koszula dla karmiącej jest lepsza, pod to stanik do karmienia.

Gość przyszla_mamusiaa
ja do szpitala biorę tylko koszule nocne, takie z rozpinaniem na górze, na wysokości biustu. Do tego jeszcze specjalne staniki do karmienia, piżamy więc nie polecam :)

Gość koszula czy piżama
Majtek nie można było mieć ? To jak w takim razie podpaski nosiłyście. Podtrzymywałyście sobie ręką ?? :O

hihi, no właśnie tego to nam nikt nie powiedział. ordynatorem był facet więc co on mógł na ten temat wiedzieć. siostrzyczki i położne nam pozwalały ale ostrzegały by uważać. tak bym kazała jednemu czy drugiemu pobiegać z taka podpaska przy dzieciaku bo przecież i do karmienia trzeba wziąć i po kąpieli ubrać, pieluchę zmienić.

Gość przyszla_mamusiaa
Majtki najlepiej kup sobie takie specjalne tzw siateczkowe, do tego takie wkłady poporodowe czyli takie duuuże podpaski

Gość koszula czy piżama
no tak planuję właśnie

Gość geeeeeeeeeeeeeeeeeeez..
koszula zwykła, z przodu na guziki. Rozpinasz guzik, wystawiasz cycka, chowasz, zapinasz. Żadna specjalna do karmienia, ot koszula nocna z guzikami z przodu. O taka na przykład: http://allegro.pl/koszula-nocna-damska-na-guziki-regina-182-xl-i2868143486.html Tym lepsza, ze rękaw 3/4. Jakby ci trzeba było jakąś kroplówe wbić, to nie będzie rękaw o igłę drażnił

Gość Zamiast
Najważniejsze żeby była z bawełny. Mnie teściowa kupiła dwie koszulki do karmienia takie typowe, ale jakaś sztuczna materia i nie da się tego nosić. Szczególnie na porodówce i na noworodkowym jest baaardzo ciepło.

Gość Zamiast
a na plamy polecam persil:D wyprałam w nim koszulkę w której rodziłam i wyglądała strasznie.

Gość zuzka991
Ja miałam w szpitalu bardzo starą piżamę z żabką :D Mam do niej sentyment :) Niestety teraz do niczego się nie nadaje i jak pójdę do szpitala będę musiała kupić nową. Na https://missisleepy.pl/pizamy-damskie widziałam ogromny wybór piżam damskich. Zajrzyj tam sobie jeśli nadal szukasz czegoś dla siebie.