Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla_mamusiaa

jakie ubranie na wyjście ze szpitala po porodzie ?

Polecane posty

Gość przyszla_mamusiaa

Dziewczyny za chwilę ( ok 2 tyg ) mój pierwszy poród więc nie śmiejcie się, ze takie pytanie zadaję, a mianowicie: jaki strój spakować dla siebie na wyjście po kilku dniach ze szpitala? Chodzi mi o to czy ciało wraca do figury przed porodem ? To będzie zima więc czy mam wziąść jeansy, które normalnie nosiłam przed ciążą i ogólnie ubrania w rozmiarze z przed ciąży, czy też te spodnie ciążowe z gumką i swetr o numer większy ? Czy może w ogóle zamiast spodni kieckę, żeby nie było zbyt obcisło ? Przepraszam jeśli komuś pytanie wyda się głupie ale po prostu niedoświadczona w tej materii jestem :)

Gość ja też czekam na poród ale
żartujesz sobie chyba z tymi ubraniami sprzed ciąży. Co ty myślisz że po urodzeniu dziecka brzuch od razu ci zniknie i będziesz taka laska jak rok wcześniej.

Gość aneczkal....
Ja wyszłamw ciążowych spodniach i strasznie mi leciały, bo zaraz po porodzie wazyłam 3 kg mniej niz przed ciążą. No ale jakos dojechałam autem do domu ;) A duzo przytylas w ciązy? Lepiej wziac wieksze niz mniejsze, najwyzej nie beda przylegac, jakos do domu dojedziesz :) A w za ciasncyh moze Ci bys mało komfortowo...Albo przygotuj w domu dwa zestawy i niech maz Ci przywiezie odpowiedni jak juz zobaczysz jak to u ciebie wygląda te pare dni po :) Szybkiego plum życze :)

Gość Przyjaciele żółtego słonia
ja wyszlam w tych samych spodniach w których przyszłam :) to były spodnie-bojówki, normalnie z tyłu miały gumkę, ale do tego troczki na guzik które dało się przyciągnąć i zmiejszyć w pasie.... po ciąży wchodzilam tylko w jedną parę dżinsów sprzed ciąży, które przed ciążą były luźne więć nie szalej :)

Gość cokolowiek...oby wygodne
ja też niedługo rodzę.. i zobaczę.. może wrócę w tym, w czym pojadę do szpitala.. Nie wiem, jakie Ty masz ubrania ciążowe.. jakieś namioty wielkie, że się obawiasz, że bądą zbyt duże? ;) ja pojadę do szpitala pewnie w dzinsach z panelem... i na powrót będą też dobre.. bez przesady.. teraz panel się naciąga.. przecież chodziłam w tych spodniach w 5-6 miesiącu, kiedy brzuch był ledwo widoczny.. i chodzę teraz.. a jest spora różnica w wielości brzucha, to po porodzie spokojnie będą ok.. Ja mam swoje 2 ulubione bluzki.. (jak muszę wyjśc z domu, to w zasadzie z nich korzystam tylko) takie do połowy uda.. nie są to jakieś specjalne tuniki (nie są odcinane pod biustem).... ale fajnie się naciągają.. Więc po porodzie będą idealne.. A Ty masz jakieś ogromniaste te ubrania teraz czy jak? Znajdź jakąś bluzkę/sweter, ktora nie wygląda na specjalnie ciążową i to weź po porodzie.. albo koszulkę i bluzę.. rany... przeciez i tak będziesz miała kurtkę/płaszcz/kożuch.. Jak będziesz wracała samochodem, to nie ma znaczenia, co tam na siebie nałożysz.

Gość przyszła_mamusiaa
ja też czekam na poród ale ----> no właśnie dlatego pytam tu bo nie wiem czy od razu po paru dniach wraca się do figury sprzed ciąży, bo to moja pierwsza ciąża po prostu. Ja nie przytyłam dużo, na razie 9 kg, jeszcze 2 tygodnie do końca ciąży zostały :) Dzięki za odpowiedzi Dziewczyny

Gość przyszła_mamusiaa
cokolwiek... oby wygodne ----> nie, nie mam jakichś ogromnych ubrań teraz, o przeważnie o numer dwa większe niż z przed ciąży czyli 38, przed ciążą nosiłam rozmiar 34, 36. Dostosuję się do Waszych rad wezmę spodnie z gumką, które teraz noszę :) i mój ulubioony sweterek zimowy, on i tak jest trochę luźniasty

Gość zxzx
Zależy od osoby. Ale nawet jeśli kg spadną to nie znaczy że od razu po kilku dniach będą też takie same wymiary jak przed ciążą -macica potrzebuje czasu aby sie obkurczyć. Proponuję zabrać sobie i takie i takie ciuchy -wybierzesz co będzie pasować. :)

Gość Przyjaciele żółtego słonia
nawet jeśli nie przytyłaś w ciąży i od razu wrócisz do normy, to przez te pierwsze dni brzuszek mały możesz jeszcze mieć - rozciągnięta skóra, kurcząca się macica....na to potrzeba czasu by wróciło do normy ;) powodzenia w porodzie!

Gość feeerertrt
ubędzie tyle kilogramów ile ważyło dziecko, łożysko i wody płodowe...ale wystający brzuch zostanie na kilka tyg. więc lepiej wziąć ubranie ciążowe...

Gość ursssulka
No ale ile ta podroz bedzie trwala? wez sobie spod.ie od dresu sprzed ciazy i bluze luzna sprzed ciazy. jak sie okaze,ze po porodzie malo stracilas z masy i objetosci,to i tak sie w ubania zmiescisz. a jak ci nie bedzie wygodnie,to sie w domu przebierzesz

Gość ulkknsajskds
ja zakładam szpilki, kabaretki i czarną mini bluzke z dekoltem i czarne futerko