Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Początkująca MłodaPaniDomu

Co mogę zrobić z mięsa mielonego? Oprócz mielonych??

Polecane posty

I oprócz spaghetti? :)

Gość resseta
ozesz zrobić pasztet....lub pulpety w sosie pomidorowym....

Gość f ff fffffffffffffaaaaaaaaaa
zAPIEKANKĘ

Gość mistrz kuchni
a jakie to mięso?

Gość zupe meksykańska
zupe meksykańską

Gość mięsnego jeżaa
mięsnego jeżaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Nie mam piekarnika niestety więc wszelkie zapiekanki odpadają. Mam tylko kuchenkę tzn. palniki ;) Pasztet odpada coś na obiad bym chciała a chcem zaskoczyć mojego szanownego :D i wyczarować coś innego niż mielone..

Gość porada za free
risotto albo zapiekankę

właśnie patrzę na przepisy i duża część to z użyciem piekarnika... mięsko wieprzowe.

do zapiekanek i podobnych takich potrzeba piekarnika...

Gość Czerwona Raczka
Może zapiekankę?

A ma tu któraś Pani na sprawdzony przepis na pulpety? Albo coś dobrego? :)

Gość porada za free
zupę z mięsa mielonego

proszę nie mówcie mi o zapiekankach - nie mam piekarnika...

Gość resseta
to pulpety w sosie są łatwe i szybkie. Robisz tak jak mielone ale tworzysz z nich kulki które obtaczasz w mace. Rzucasz na wrzątek. Gotujesz a z wody robisz sos.Ja czasem robię pieczarkowy lub pomidorowy.... Efektownie wyglądają na talerzu... dodaje do miesa np. natke pietruszki, drobno posiekana papryke lub innego zielstwa by bylo kolorowo

Gość Eljenna 1234567
Może zapiekankę zrób :) Jest szybka i smaczna

to przypraw mięso tak jak na mielone tylko nie dodawaj bułki, możesz dodać zioła. i oblep tym patyczki do szaszłyków i obsmaż na patelni. nie wiem jak się nazywa ta potrawa ale całkiem fajnie wygląda. możesz tez zrobić gołąbki bez zawijania (to już musisz poszukać przepisu) albo kuleczki w sosie koperkowym, przyprawiasz mięso jak lubisz lepisz z tego takie malusie kuleczki i robisz sos. przepis na sos znajdziesz w necie bo ja nie znam u znajomych jadłam

Gość roma z Opolskiego
Polecam zapiekankę :) Chyba sama dzisiaj zrobię z ryżem :)

Gość porada za free
http://www.przepisy.net/hiszpanskie-klopsiki-gordona-ramsaya/ SKŁADNIKI Klopsiki: 500g mielonego mięsa wołowego 1 cebula drobno posiekana 2 ząbki czosnku drobno posiekane 50g bułki tartej 25g tartego żółtego sera w oryginale cheddar 2 jajka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek Sos pomidorowy: 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek 1 cebula drobno posiekana 1 ząbek czosnku drobno posiekany 120 ml wytrawnego białego wina 2x 400 g siekanych pomidorów z puszki ( ja dalam jedną i 3 łyżki pasty pomidorowej) 100 ml wody 2 łyżeczki cukru pudru SPOSÓB PRZYGOTOWANIA W misce mieszamy mięso z cebulą i czosnkiem, dodajemy bułkę tartą, ser i posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy jajka. Dokładnie mieszamy. Lepimy małe kuleczki. Układamy na talerzu, przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na ok.30 minut, by nieco stwardniały. W między czasie przygotowujemy sos. W garnku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy posiekaną cebulę i czosnek, smażymy do lekkiego zezłocenia. Zwiększamy ogień i wlewamy wino. Dusimy aż odparuje nam mniej więcej połowa, i dodajemy posiekane pomidory z puszki, wodę oraz cukier. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy na niewielkim ogniu ok 15 minut. Gdy sos nam się dusi, w między czasie na dużej patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy schłodzone klopsiki i smażymy ok 5min, często przewracając, aż się równomiernie zrumienią. Usmażone przekładamy do sosu i dusimy ok. 15 minut, aż mięso się ugotuje.

Gość Wiśniowa F.
Dla 2 -3 osób: ok. 4 garście makaronu penne (rurki). Mogą być również fusilli (świderki) ok. 350 g mielonego mięsa wieprzowego przyprawy do mięsa: sól, pieprz, papryka ostra mielona, kolendra mielona 2 cebule 25 dag pieczarek 1 czerwona papryka SOS: 250 ml śmietanki 18% 2 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku sól, pieprz 5 dag sera żółtego Makaron ugotować na półtwardo, odcedzić. Mięso mielone usmażyć na patelni, przyprawić. Cebule pokroić w drobną kostkę, podsmażyć. Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć. Paprykę pokroić w paski, również podsmażyć. W naczyniu do zapiekania układać warstwami: ugotowany makaron mięso mielone przesmażona cebula pieczarki papryka SOS: Śmietankę wymieszać z majonezem, dodać wyciśnięte 2 ząbki czosnku, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Zalać sosem zapiekankę, posypać starkowanym żółtym serem. Piec ok. 15 - 20 min. w 180 stopniach.

Dziękuję za przepisy i podkreślam kolejny raz, że nie mogę nic zapiekać/piec itp... :) Dziękuję, myślę o tych pulpetach właśnie. Istotny jest też dla mnie fakt, że jestem na wsi i do sklepu na zakupy daleko... ;)

Gość Wiśniowa F.
Polecam pyszną zapiekankę :)

Gość analfabeci!!!
Kurwa, przeca laska mówi, że nie ma piekarnika, a tumany o zapiekankach gadają.

Gość gołąbkiii
Mogą być niby gołąbki - szarpane, oszukane - różnie zwą

Gość to ty...........
mielone krokiety nadziewane pieczarkami i papryka. rozrabiasz mieso jak na kotlety, pieczarki, cebule kroisz w kostke, smazysz, dodajesz pokrojona w kostke papryke, doprawiasz do smaku, dusisz jescze kilka minut. jajka gotujesz na twardo, kroisz w kostke, mieszasz z pieczarkami. z miesa robisz placki na nie nakladasz farsz, zlepiasz, formujesz kotleta, obaczasz w bulce, smazysz. troche farszu zostaw na sos. do sosu dodaj kostke grzybowa lub zupe borowikowa, dopraw, zageszcz. kotlety wloz do garnka zalej sosem, zapiecz. podawaj z kasza gryczna, ziemniakami i surowka.

Gość porada za free
motomaniakkkk przymierzam się do tego przepisu na mięsne cannelloni, czy to sprawdzony przez Ciebie przepis?

Gość najlepszym wyjsciem
jest zapiekanka :)