Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz 3 dzien probuje

jak pobrac mocz do analizy u roczniaka??????

Polecane posty

Gość juz 3 dzien probuje

woreczki nie wchodza w gre, nasze laboratotium chce wylacznie w kubeczku. do tego przyjmuje mocz do analizy tylko do 9.30. codziennie rano malec chodzi z golym tylkiem ale nie udalo mi sie naklonic go do nasikania do pojemniczka :(

Gość niec nie stoi na przeszkodzie
to przelej ten mocz do kubeczka- nie powinno szczególnie zakłamać wyników tym bardziej, że niektórzy z umytych nocników przelewają i też jest ok

Gość niestety chyba nie ma
sprawdzonej metody jak to zrobic ja chodziłam za swoja mala z pojemnikiem i czekałam az zacznie siusiac wtedy podkladałam pojemnik pochowałam dywaniki zeby nie pomoczyła a panele umyłam

Gość niestety chyba nie ma
absolutnie nie przelewaj z nocnika ja tak zrobiłam i niestety wynik był niedokladny musi to byc sterylny pojemnik a nocnik chociaz wyparzysz taki nie jest to juz lepiej złap mocz do woreczka

Gość juz 3 dzien probuje
najgorsze ze ten mocz mial byc na cito... maly mial goraczke, pediatra kazala dac mocz do badania by wykluczyc zapalenie ukladu moczowego itp. a ja nie moge zlapac :( chyba rzeczywiscie przelac trzeba z woreczka, sama nie wiem

Gość niec nie stoi na przeszkodzie
toteż piszę żeby do worka łapała. ale wiem, że dziewczyny dawały z nocników i też było ok. wiecie w czym kiedyś ludzie nosili mocz? w słoikach po ogórkach:D one na pewno sterylne nie były:D

Gość juz 3 dzien probuje
hehe pamietam te czasy, w buteleczkach po syropach nosili :))

Gość hahahyhyhehe
moj synek jak mial ok 7mies to tez musialam "zlapac" mocz. maly sikal do woreczkow a pozniej przelewalam do kubeczka i bylo ok, zreszta tak mi polecil nasz pediatra wiec tak zrobilam

Gość wiem co i jak
jeżeli to nie jest mocz na posiew to nie jest źle możesz złapać w co chcesz i przelać. jeżeli na posiew musi być sterylne

Gość cycyrydza
Ja wkładałam czasami dziecku nóżki do ciepłej wody ,albo zakładałam woreczki to nie jest mocz na posiew więc nie musi być sterylny możesz spokojnie przelać z woreczka do pojemniczka .

Gość juz 3 dzien probuje
ok zaloze woreczek w takim razie i przeleje

Gość diabliquee
czy im w tym laboratorium w głowach przypadkiem się nie pomieszało?! Pierwsze słyszę, że ktoś nie życzy sobie woreczków! Boją się upackać moczem? Niech zmienią pracę. Chyba, że jest jakies inne logiczne wytłumaczenie...

Gość bszczwny
U nas też tylko kubeczkach biora a ja robiłam tak,jak jeszcze synek miał pieluchę,naklejałam wcześnie rano ok.6 woreczek( kiedy jeszcze spał) i na to pieluchę zapinałam,jak się obudził to zwykle od razu sikał,później przelewałam do kubeczka.