Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamabruna

Dieta 4miesiecznego brzdaca-tylko mleko?

Polecane posty

Gość Mamabruna

Dziewczyny, co podajecie 4-miesiecznemu dziecku? Nie karmie piersia, daje tylko enfamil ale moze juz czs na cos wiecej? Moze kaszke jakas?

Gość myskaff
mozesz podac kaszke od 4 miesiaca jabłuszkową :) owoce lesne, bananową, malinową zbozową, jest ich wiele. ja swoim dzieciom po 4 mies gotowalam obiadki i robilam pyszne deserki :)

Kleik możesz dodać do mleka, albo ugotowane i przetarte jabluszko :)

Gość Mamabruna
A jakiej firmy kaszki polecacie.?

Gość Mamabruna
I ta kaszka raz dziennie, kiedy?

Gość Mamabruna
I ile tego dawac?

Gość myskaff
ja swoim dzieciom dawalam z nestle maja moim zdaniem lepszy smak... :) ja robilam obiadki np. ryz z marchewka i piersia kurczaka gotowalam blenderowalam, gotowalam szpinak i ziemniaczki, jakblka gotowalam i dodawalam biszkopt i blenderowalam pozniej dodawalam dwa plasterki babana do tego, mam tez maliny i tez podawalam je dzieciom po 4 mies z jabluszkiem, ziemniaczek z maselkiem poduszony :)

Gość bbbbbbbbbbbbbbbbbbj
ja daje nestle. wszystkie smaki juz probowala do tego wszystkie obiadki i deserki od 4mies. + herbatki do picia.

Na początku nie szalej, dodaj trochę do mleka i normalnie w butelce :) Jak dziecku spasuje to wtedy możesz kombinować z deserkami :)

Gość myskaff
nowosci staraj wprowadzac sie z rana!!

Gość ugguggugg
te kaszki to sam cukier poczytajcie sobie sklad! tez dawalam, wydawalo mi sie ze takie dobre bo dla dzieci, a tu lipa trabia tak zeby nie dawac cukru a w skladzie tych zwyklych jest, ale oczywiscie rekalama, ze wszystko co najlepsze dla dzieci :oh

Gość wiem co i jak
spokojnie możesz dawać to co odpowiednie dla wieku , zaczynasz od jednej łyżeczki , potem już dajesz śmiało jeżeli nic dziecku nie ma , kaszkę dajesz normalną np bobovita minima (super jest) nie mieszaj do mleka tylko daj łyżeczką

Gość izusia.87
ja podawałam starte jabłko i marchewke nic więcej iklei ryzowy a stopniowo pomalutku więcej rzeczy nie dawaj wszystkiego od razu bo może brzuszek boleć ja dawałam tak napoczątek po 2,3 łyzeczki a tak po tygodniu juz pół słoiczka