Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba oszaleję prawnika help !

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wynajem mieszkania!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

witam ,napiszę krótko , wynajęłam mieszkanie od 8 mc użeram sie z niepłacącymi pasożytami ,mój błąd - przepisałam na nich media , za media płacą bo jak tu żyć bez gazu i pradu , moje pytanie czy mogę im te media odciąć ? znów przepisać na siebie i odciac ? czy znów prawo chroni pasozytów i oni podadzą mnie do sądu ?? Proszę o odp tylko ludzi którzy lizneli tematu,jestem zrozpaczona!

up up

Gość soudetyy,
8 miesiecy nie płacą?! ło matko, ja bym ich po pierwszym miesiacu pogoniła albo zmusila do płacenia, powiedz im wprost albo wystosuj pismo, czy MASZ ICH UTRZYMYWAC?! napisz,że masz małe dziecko, jestes emerytką, rencistką, cokolwiek i zobacz ich reakcję, jak nie zaczną płacić to są chooojami i zrob wszystko w granicach prawa by zatruć im życie ;)

Gość ixyyyyyyyyyyy
pisz cos wiecej,oni pracuja, jak wyglada ich sytuacja,ile osob

Gość a zameldowani są
? legalnie mieszkaja ? albo płacisz podatek od tego ? jesli tak to sądownie mozesz ich wyrzucic a jak nie legalnie to chyba masz klucz do mieszkania wiec wejdz wystaw ich graty i zmien zamki

a skąd , to ona z dzieckiem 12 letnim ( mówiła że z mężem i dzieckiem ) okazało się że panna bezrobotna z dzieckiem , płacą tylko za te media , no i w trakcie trwania umowy wymeldowali ją z mieszkania ,rodzice ja wymeldowali. Już wiem wszystko ,już jest sprawa w sądzie o odszkodowanie za brak lokalu socjalnego dla tej baby ,ale ja chcę ja juz wykurzyć ! rozwiodłam sie ,chcę tam zamieszkac ! chodzi o te media czy mogę odciąć ,normalnie poszłabym do prawnika ale zwyczajnie jestem wykończona finansowo!

ludzie pozbyc sie kogos z mieszkania to koszmar to niewykonalne ,prawo chroni pasożytów , pomyślałam że jedynie jak odetne te media to się wyniesie bo jak będzie żyła bez pradu i gazu

płace podatek no jasne ,umowa wygasła bo była na rok ,ale to nic ,ona nie ma gdzie pójść i wygaśniecie umowy nic nie znaczy

Gość babo twoje mieszkanie
chyba wiec masz prawo zmienic liczniki na siebie i nie krzycz tak nikt tu nie głuchy

hyba ...no właśnie ,myślałam że CHYBA mam prawo po wygaśnięciu umowy zmienić zamki i wejść do swojego mieszkania ,zle myślałam i mam sprawe o naruszenie miru domowego ,sory za krzyki , ale nie mam już nerwów

chyba "c" mi uciekło :)

Gość więc umowa nie była
dobrze zrobiona umowa powinna zawierać podany adres pod który lokator może powrócić w kazdej chwilii i to musi być podpisane przez lokatora że na takie warunki się zgadza i tylko w takim momencie powinnas wynająć mieszkanie masz taką umowę ? chyba nie :o

nie ,bo taka umowa ma szereg trudnych do spełnienia warunków ,ale żałuję oj bardzo!

Gość przepisz liczniki na siebie
okaż akt własności i meldunek i przepisza na Ciebie bez problemu przecież to Twoje mieszkanie więc dlaczego sie martwisz ze nie przepisza spowrotem ?

Gość Druga duba
trzeba było się martwić przed wynajmem. Jest rozwiazanie. Nielegalne. Weź ochronę wynajmie, wyczaj kiedy są poza domem. zmien zamki, spakuj manatki i zostaw pod blokiem. Kiedy wezwa policję powiedz, ze nic nie wiesz, ze przecież sami się wyprowadzili.

Gość 234123213123
"płace podatek no jasne ,umowa wygasła bo była na rok ,ale to nic ,ona nie ma gdzie pójść i wygaśniecie umowy nic nie znaczy" jasne, że znaczy, rusz nieco głową... :( jakby nie znaczyło, to kazdy mógłby sobie isc gdzieś do kogoś mieszkac za free, gdzie to mieszkanie jest? Moze tez tam sobie pójdę?

Gość 234123213123
podobno pomaga tez wymontowanie okien, ew, drzwi, masz prawo wejsc w kazdej chwili i zrobic tam co masz ochotę. Mozesz tez wymontowac np. kibel, krany, itp

nic nie mogę i w tym szkopuł ,jak mam zdemontować okno skoro prawnie nie mogę wejść do swojego mieszkania? mam już sprawę o naruszenie miru domowego ! ja mam sprawę nie ona ,paranoja!

wezwała policję ,ta córka sie rozryczała , no fakt w mieszkaniu czysto schludnie , policja patrzyła na mnie jak na morderczynie , policja powiedziała zebym tak nie czyniła bo bede miała problemy , 3 mc pózniej dostałam pismo z prokuratury o złozeniu aktu oskarzenia o przestepstwo z kodeksu jakiegos tam

Gość 234123213123
to nic, jak masz to tym bardziej nie tracisz, przyczaj sie pod jej nieobecnosc, zmień zamki, popakuj wszystko i nie wpuszczaj. Jakby przyszła policja to mówissz, ze tam mieszkasz, pokazujesz akt włsanosci, i nie wyrzuca cię, bo na jakiej zasadzie?

Gość 234123213123
za bezprawne uzytkowanie lokalu przysługuje tez odszkodowanie w wys. 3 czynszów z tego co pamiętam, idz do prawnika choc po poradę, nie mam pojęcia dlaczego jeszcze tego nie zrobiłas

Gość tak pozostaje zmiana zamków
rzeczy wystaw na klatke a co jak pojdzie na policje to co zrobi ? co im pokaze przeciez prawnie tam nie mieszka bo juz jest po umowie

kurczę kochani jesteście bo chcecie pomóc doradzić ,ale nie potraficie niestety odp na moje pytanie ,a co do tego co napisałam to gdybym taki topik zobaczyła rok temu to bym myślała że prowo i że normalnie głupia baba pisze ,tymczasem dane mi było się przekonać jak działa prawo w tym chorym kraju ,wszelkie metody z podanych powyżej wypróbowane !

Gość 234123213123
tzn co , wymieniełas zanki, wystawiłas meble??? czy tylko wpadłas drąc bez sensu mordę?

234123213123 tak złożyłam wniosek o odszkodowanie ,sąd jej przyznał prawo do lokalu socjalnego ,a że lokalu brak to musi mieszkać w moim ,ale gmina będzie mi płaciła odszkodowanie ,kochany ja już z 10 pensji na prawników wydałam

Gość ile ona ci wisi
dobrze Ci tutaj radzą, na jakiej podstawie ona zajmuje twoje lokum? jedz tam ze swoimi rzeczami, jej wystaw, ciekawe jaka bedzie jej reakcja, juz dawno powinnas ja wywalic

Gość davetch
trzeba było umowe podpisywac u notariusza tzw. najem okazjonalny wtedy od razu na zbity pysk najemca zostaby wyrzucony z mieszkania

wymieniłam wystawiłam i za to mam sprawe własnie , są świadkowie że ona mieszkała ,dziecko ma legotymacje na ten adres, korespondencja przychodzi.

Gość wprowadz sie tam
sluchaj, a ile tam jest pokoi? moze wprowadz sie do niej,jak sie boisz sama to z kumplem, przyjaciolka, powiedz,że to twoje mieszkanie, nie masz sie gdzie podziać, to skandal w tym kraju, że nie mozesz isc do wlasnego mieszkania, to co pod most po rozwodzie masz isc?! :O zamieszkaj tam ;) moze sama sie zmotywuje babka do szukania pracy, kasy i innego mieszkania :D :)

o moją wprowadzke tam już pytałam tegą głowę - to też podchodzi pod naruszenie miru domowego ,ludzie to jest koszmar