Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Panibucik

ekspres do kawy DeLonghi ESAM 6620

Polecane posty

Gość Panibucik

Słuchajcie wyczaiłam w necie ekspres Delonghi. Cena powalająca, ale od jakiegoś czasu odkładam na porządny sprzęt. Fajny jest w nim automatyczny system spieniania mleka, bo powiem szczerze ze probowałam dyszą u rodziców i zachlapałam połowe kuchni:) Chciałabym zaczerpnąć porady, czy ktoś miał z nim do czynienia, lub z podobnymi tej marki? http://www.redcoon.pl/B226780-DeLonghi-ESAM-6620_Ekspresy-z-m%C5%82ynkiem-wolnostoj%C4%85ce

Witam Ja jestem zadowolony z tego Expresu o którym piszesz. Nie wiem czy ten sam typ mam ale DeLonghi kupiłem w Londynie przed świętami 2011roku za 211 funtów. W Polsce taki Expres kosztuje około 4000zł

Gość Panibucik
Ale jaki model? Bo jeżeli ten sam to bardzo tanio go kupiłeś. Spotkałam się z opiniami na forach, że Delonghi się psuja i serwis w Polsce to porażka.

A ile zapłaciłaś za niego?? Tu w Polsce?? Jak do tej pory to mój działa bez zarzutów. Gorzej jak się zepsuje na gwarancji bo do Londynu z nim nie polecę.

Gość Panibucik
Nie no właśnie jeszcze nie kupiłam, przegladałam tylko w necie oferty sklepów. Wyżej podałam link to tego ekspresu http://www.redcoon.pl/B226780-DeLonghi-ESAM-6620_Ekspresy-z-m%C5%82ynkiem-wolnostoj%C4%85ce 3850 zł...Nie wiem czy jeszcze trochę poczekać bo wiadomo, że w styczniu zawsze jest dużo wyprzedaży.

Gość Panibucik
Co masz na myśli, że był źbyr?

Po drugie dzisiejszy sprzęt psuje się po wygaśnięciu umowy. Najzwyczajniej góra 5 lat wytrzyma a naprawiać najczęściej się nie opłaca bo koszt takiej naprawy może wynieść ponad połowę ceny Expresu. W naszym kraju wszystko sprowadzone jest z Chin.

Wystarczyło by by w naszym kraju pozbyć się pośredników. Którzy zarabiają po 100% Taki Expres czy Kina domowe czy też inny sprzęt przechodzi przez kilka rąk i dlatego taki jest drogii

Gość Panibucik
Hmm, no to już teraz nie wiem. To jaki ekspres wybrać?

Ja patrzyłabym na firmę, nie na cenę, a DeLonghi to nie jest żadna renomowana marka mam na myśli to że cos drogie nie musi sie równać z dobrą jakością...

Gość Panibucik
Czyli lepiej, np. Saeco?

Wiesz zależy jaką kawę lubisz. Jeśli Tylko czarną to kupić najzwyklejszą ale jeśli Latte czy Kapuccino z to taki lepszy.

No czemu nie tylko musisz się zastanowić jaką najbardziej kawę lubisz.Te Expresy też powinny mieć funkcje do parzenia kawy Latte czy spieniania mleka

Gość Panibucik
No o to mi chodzi. Nazbierałam całkiem pokaźną sumkę i nie chcę kupić teraz byle czego. Koniecznie funkcja automatycznego spieniania mleka do Latte

Poza tym musisz zdać sobie sprawę że ekspres to nie takie dobro jak w reklamie :p kazda jedna kawa inna niż zwykła czarna "robi się" z 7 minut lub dłużej nawet jeśli expres przyrządza ja w 3 minuty bo wszystko musisz przyszykować...no i wiadomo wtedy jeśli masz do tej kawy tylko 2 osoby jest ok ale jesli z 5 to pierwsza już zapomniała że miała kawę a ostatnia jeszcze na nią czeka :p

Bardzo słuszny wybór. Wiesz może poszukaj sklepu w którym coś dają do takiego Expresu np 500gam kawy czy serwis do kawy. Kupując Expres w Londynie dostałem i jedno i drugie. O ile mnie pamięć nie zawodzi to 211 funtów płaciłem bądź 257 Bo kupowałem jeszcze Elektronarzędzia Bossh

Gość Panibucik
No dobra, ale skoro są te ekspresy takie drogie to nie powinny się same czyścić i wszystko przygotowywać? To może jednak lepiej na kapsułki? Wkładam, wciskam przycisk i gotowe?

No nie polecałbym niby wygoda ale kapsułki drogie 20zł 10 sztuk oczywiście jeden rodzaj czyli sama czarna czy Capucino policz to razy 3 to już masz 60zł

Gość Panibucik
"Kupując Expres w Londynie dostałem i jedno i drugie. O ile mnie pamięć nie zawodzi to 211 funtów płaciłem bądź 257 Bo kupowałem jeszcze Elektronarzędzia Bossh " jarek6776 a jaki masz model?

Chodzi ci o Expres?? Typu nie pamiętam ale jest taki przezroczysty zbiornik z przodu .

O tak, na pewno :D ekspres sam sobie dostarczy kawę, sam stworzy świeże mleko, po kazdej kawie wyniesie resztki do kubła i inne cuda :D w sumie skoro taki drogi to powinien :D

Gość Panibucik
No ale jaka marka i model?

DeLonghi! Tą markę mam a nazwy modelu nie pamiętam. Jestem w pracy i nie mam jak sprawdzić

Gość panibucik
Nadal się nie zdecydowałam na zakup, ciągle szukam...

Gość gość
to jeśli ciągle szukasz polecam ekspresy Saeco z http://flintespresso.eu/ , naprawde są fajne i funkcjonalne, ostatnio taki kupiliśmy z mężem do domu.

Gość gość
stary , DeLonghi to szajs, badziewie,kto to kupuje?Jest bardzo drogi jak na swoje możliwości, w Polsce serwis beznadziejny. Stary uciekaj od tej marki to złodzieje. Przestrzegam przed tym goownem, ciągle się psuje a serwis Cię "zdoji" równiutko bo pochodzi tylko tyle co masz na gwarancji, później leżysz z kosztami naprawy.