Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytsanie na sniadanie..

Czy sa tu mamy z roznica wieku miedzy dziecmi do 15 miesiecy?

Polecane posty

Moja corka ma 5 miesiecy, a ja jestem w 10 tygodniu. Wpadka;) Czy zdecydowalyscie sie swiadomie na 2 dziecko mimo niewielkiem roznicy wieku czy to los zdecydowal za was? jak przebiegala ciaza? JAk sobie radzlyscie? pogadajmy ;)

Gość w obronie Biedronki
bardzo bardzo Ci zazdroszcze, bo ja mam trzylatka w domu i dopiero w 10 tyg ciazy drugiej. Zaluje, ze nie mialam rok po roku.Serio.Powodzenia!!

Gość bu uuu uuu
Eh, moja cora ma 7 mcy, czekam na zrobienie testu, bo mam stresa przepotwornego, mam nadzieję, że nie zaszlam... Już wystarczy mi, że poprzednio zawiodły gumki. Niby każdy mówi, że jak trzeba, to da się radę nawet przy dwojce maluchów, ale wolałabym tego uniknąć. Jaką była wasza reakcja jak się dowiedzieliscie?

ja do dzisiaj jestem w lekkim szoku. Planowalismy 2 dziecko ale nie teraz, gdzies za 2-3 lata. Moja cora jest br absorbujaca wiec martwie sie co to bedzie...czy sa jeszcze jakies mamy dzieci z mala roznica wieku?

Gość MamaMani
Między moimi córami jest rok i 2 tygodnie różnicy. Starsza za chwile kończy dwa latka a mała roczek:)

ja chyba tez bym chciala roznice ok. 2 lata. to spore wyzwanie, ale wolalabym miec rodzenie i pieluchy z glowy za jednym zamachem :). pozyjemy, zobaczymy.

Ja mam 13 miesiecy roznicy miedzy chlopakami. Na poczatku bylo ciezko, ale maz duzo pomagal, przez pierwsze pol roku pracowal w domu. Potem juz jakos poszlo ;) moim zdaniem lepiej sobie radzilam z dwojka naraz niz wczesniej z jednym. Na poczatku starszy mlodszego glaskal, calowal, potem jak mlody zaczal siedziec/raczkowac to przynosil mu zabawki, "czytal" ksiazeczki, a maly wszedzie za nim lazil ;) Teraz maja 2 i 3 lata i caly dzien robia wszystko razem, gadaja, bawia sie, niestety tez bija ale powoli ucza sie dzielic wszystkim, co jest bardzo pozytywne ;) Dzieki bratu, mlodszy jest bardzo samodzielny i wiecej potrafi niz starszy w jego wieku, uwazam ze dwojka w podobnym wieku bardzo sie fajnie rozwija. W ogole uwielbiam sledzic ich interakcje, kochaja sie jak blizniaki :) Oczywiscie sa tez minusy malej roznicy wieku, ale tak jest chyba ze wszystkim

Gość gość
up

Gość gość
Ja bym nawet chciała. Nie miałabym nic przeciwko. Byle zdrowe było i ja zdrowa. Reszta jest bez znaczenia jak się ma doświadczenie i podchodzi do rodzicielstwa z dystansem i dużą dozą zdrowego rozsądku.

Gość gość
Jestem:D Różnica między moimi dziećmi wynosi 13 miesięcy. Oczywiście, że to los;) za nas zdecydował i tak szybko mielismy drugie dziecko. Bardzo się obawiałam czy damy radę...Niepotrzebnie. Dobra organizacja to podstawa. :) Korzyści z takiej małej różnicy wieku między dziećmi są ogromne. Razem się bawią,jedzą, psocą i...chorują. Nie marudzą, bo w duecie nie uświadczysz nudy...:D Super sprawa. Moja parka dorasta(córka 18 lat, syn 17) i jestem z nich baaardzo dumna. Wiecie dlaczego? Bo jedno za drugim wskoczyłoby w ogień. Świetnie się rozumieją,pomagają sobie nawzajem, jedno drugie zawsze broni i kryje;)