Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ynele

pytanie biurowe

Polecane posty

Gość ynele

Czy wchodzac do jakiegos biura, nalezy pukac? Pracuje w ubezpieczeniach i mam samodzielne biuro w budynku gdzie jest wiecej roznych pomieszczen. Niektorzy klienci wchodza bez pukania i za kazdym razem sie zastanawiam, czy nalezaloby zwrocic takiemu osobnikowi uwage. Oczywiscie niektorzy pukaja, inni nie. Jak to jest? Istnieja jakies ogolne zasady? Nie chcialabym nikogo urazic.

do biura sie nie puka jak nie puka sie np do sklepu. :P

Gość ynele
no wlasnie, dokladnie o to chodzi :-) a tak na powaznie?

Gość miskaiska
e-tam, zaraz masturbowac, wystarczy ze w nosie dlubiesz albo kimnelas ze zmeczenia na biurku (przeciez to twoje prywatne biuro). ja jestem za pukaniem

Gość yNele
up

Gość sie tez zaczelam zastanawiac
Biuro to w koncu nie jest sklep, bez przesady. Tym bardziej jesli jest to oddzielna jakby instytucja, bo pozostale pokoje to na przyklad kuchnia , wc, pokoj dla sprzataczek i poczekalnia dla klienta to jestem jak najbardziej za tym zeby zapukac. Szkoda, ze tak malo osob sie wypowiedzialo bo juz i sama zaczynam watpic, hehehhe.

Gość torze
Nie musisz pukać jeśli W pokoju, do którego wchodzisz pracuje więcej niż pięć osób ich praca polega na obsługiwaniu interesantów, dlatego nauczyły się wykonywać swoją pracę między rozmową z jednym klientem a drugim. Drzwi pokoju są uchylone jest to znak, że pracująca w nim osoba wykonuje takie zadania, że czyjeś wtargnięcie nie będzie wielką przeszkodą. Po raz kolejny w tym samym dniu wchodzisz do tego samego pokoju często jest to pokój, z którego korzysta wiele osób lub praca przebywających tam osób polega na przekazywaniu innym informacji. Drzwi wykonane są z przezroczystego tworzywa lub szkła. Pamiętaj jeśli drzwi były zamknięte, po załatwieniu sprawy i wyjściu również je zamykasz, gdy były uchylone takimi je pozostawiasz. Przebywając w pokoju, w którym pracują co najmniej dwie osoby załatwiasz sprawę rozmawiając ściszonym głosem, by nie przeszkadzać innym.

Gość Ona...23...
Ja od niedawna pracuję w takiej instytucji, gdzie są biura i kierownik zwrócił mi uwagę, że do biura się nie puka

Gość szklanka na biurku
Wydawało mi się, że jest wręcz taka zasada, że do biur się nie puka. Tym bardziej, jeżeli ty tam siedzisz i między innymi czynnościami czekasz na klientów/petentów. Wyjątkiem może być biuro ważnych osobistości, bo oni przecież nie czekają na klientów.

Gość yNele
Jakos to do mnie tak naprawde nie trafia. Siedze sama w pokoju i wszystkie pozostale pomieszczenia w tym budynku, maja przeznaczenie bardziej gospodarcze niz uslugowe. Jest to maly domek, taki lepszy baraczek choc nowo wybudowany. Czasem rozmawiam z kims przez telefon albo mam juz klienta w pokoju i jak ktos mi sie laduje bez pukania, to sie zawsze przestrasze. Czasem jem kanapke i mam pelna buzie bo przerwy to ja sobie sama ustalam. W zasadzie nie robie przerw tylko jak mam ochote to cos pije badz jem.

Gość gość
Rzeczywiście do biur się nie puka. Ale bardzo łatwo jest rozwiązać taki problem - http://www.jeden-klucz.pl/ - to jest rozwiązanie. Można ustalić odpowiedni rodzaj klucza do odpowiednich pomieszczeń.