Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaAdasiaMAlego

Co pediatra to opinia

Polecane posty

Gość mamaAdasiaMAlego

Syn ma 5mies do 4karmilam piersia..potem stopniowo mm,do tej pory bylo ok ale odkad wprowadzam jablko,marchewke czy soki owocowe robi okropnie zielone kupy. PO obiadkach nie tylko po surowych rzeczach.Jeden pediatra mowi,zeby przestac dawac odsrtawic-inny ze to normalne...jak myslicie..mam mu wcale owocow nie dawac?

Gość mamaAdasiaMAlego
up

Gość mamaAdasiaMAlego
up

Gość bez żartów
Moim zdaniem marchewka z Gerbera jest super i ładnie działa na kupy, tzn. zagęszcza i ładny daje kolor. Myślę że powinnaś dawać Małemu stopniowo nowe rzeczy. zacznij od marchewki i od małych porcji. Potem mleko żeby nie był głodny. I nie dawaj mu nic surowego,np.tartego jabłka. Jeszcze za wcześnie. Wydaje mi się że to powolne wprowadzanie nowości sie przyjmie. U nas tak było. Powodzenia! :)

Gość kratka1985
za male dziecko na wprowadzanie tak duzej ilosci nowych produktow! Przeciez jego uklad pokarmowy nie jest jeszcze przystosowany do tego! Na samym mleku spokojnie do 6 miesiecy mozna a nawet powinno sie dziecko trzymac! Podawaj tylko i wylacznie mleko!!

Całkowicie normalne. Nie przejmować się i podawać dalej, wprowadzać powoli - 1 nową rzecz na 5-7 dni. Przy zmianie diety zielone kupy są normalnym objawem. Tak długo jak nie ma w nich krwi i nie są śluzowate nie ma problemu. Na pewno będą teraz gęściejsze.

Gość cycyrydza
Ja zaczełam od gotowanego ziemniaka i gotowanego jabłka potem marchewka ,

Gość cycyrydza
Ja zaczełam od gotowanego ziemniaka i gotowanego jabłka potem marchewka ,wszystko gotowane nic surowego

Gość kratka1985
za male dziecko na wprowadzanie tak duzej ilosci nowych produktow! Przeciez jego uklad pokarmowy nie jest jeszcze przystosowany do tego! Na samym mleku spokojnie do 6 miesiecy mozna a nawet powinno sie dziecko trzymac! Podawaj tylko i wylacznie mleko!!

Gość moze ktos jeszcze
up

Gość BeyonceKnowlessss
jezu przeciez zielona kupa to najnormalniejsza w świecie kupa, zielona bo sie utlenia i tyle !!!

Gość BeyonceKnowlessss
acha i niczego nie odstawiaj, rozszerzasz diete prawidłowo ;)

Gość moze ktos jeszcze
chcialabym w to wierzyc-tylko na kafee czytam,ze to nie jest normalne,ze jest oznaka nietolerancji czegos lub choroby.. a jak ja mam rozszezac ta diete sama marchewka i kartoflem...przeciez owoce musze dawac

Gość BeyonceKnowlessss
wychowałam 3 dzieci i kazde z nich miało zielone kupy, dzis sa zdrowymi nastolatkami, ale ja mam świetnego pediatre i od zawsze wiedziałam ze zielona kupa to norma ;)