Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość E-kostka

Jakie ksiazki polecacie do przeczytania?

Polecane posty

Gość E-kostka

Tylko zadnej kamasutry,fantastyki,romansidel itp. Chodzi mi o takie madre ksiazki:)

Gość E-kostka
to ma byc madra ksiazka?

Gość eliza80.
Lolita. Nabokova ciekawie się czyta.

Gość 78u6hytg
Tak, "Lolita" jest cudowną książką. W ogóle polecam Nabokova. Ja właśnie kończę po raz drugi czytać "Imię róży" Eco, też polecam, bardzo dobra. :)

Imie rozy jest srednie, czytalam lepsze ksiazki. teraz sie wlasnie zaczytuje w Malym przyjacielu, pieknie napisana ksiazka, wyzyny operowania slowem i opisami

Gość 78u6hytg
Nie czytałam. :) Autorko, napisz, jaka tematyka Cię konkretniej interesuje, to chętnie polecę coś jeszcze.

Gość janek dla kumpli wuj z radomia
Nie skreślaj tzw: fantastyki, bo wśród tych kolorowych okładek kryją się niezłe książki. Już pomijam tu Lema, który jest bardzo wysmakowany i czasem dla przeciętnego czytelnika za trudny. Ale jest trochę pisarzy, którzy nie siano mają w głowach, ale oleum. Niczego nie polecę, bo i tak nie przeczytasz ;)

Gość janek dla kumpli wuj z radomia
fubu Interesujące :classic_cool:

Polecam książki Yrsy Sigurdardottir. Moje odkrycie zeszłego roku. Z mądrych książek dobra jest Chata P. Young. Uwielbiam też książki Jodi Picoult, np. "Bez mojej zgody".

Gość E-kostka
cos w stylu kod leonarda da vinci,spisek sekstynski

Gość lena ##
"Biegnąca z wilkami" Autorki nie pamiętam niesamowita

Gość 78u6hytg
"Kod Leonarda da Vinci" mądrą książką :D

Gość E-kostka
bez mojej zgody czytalam az 3 razy bardzo fajna ksiazka film tak srednio

Gość E-kostka
podalam go jaka tematyke a nie ze to madra ksiazka.

Gość S. Lema
"Pamiętnik znaleziony w wannie", bardzo wesołe, o szpiegach

ostatnio czytałam archipelag gułag , no nie za krótkie ,nie za cienkie ,bagatela 3 tomy ,ale jeśli nie czytujesz grafomani typu 50 dup greya to wsiąkniesz , przyszykuj sobie zapas gorącej czekolady :)

Gość 78u6hytg
Jak lubisz taką kościelno-spiskową tematykę, to "Imię róży" będzie jak znalazł. :) Książka wymagająca, ale naprawdę bardzo dobra. Wątek polityczno-religijny przeplata się z wątkiem kryminalnym.

Gość anna3434
Mi sporo emocji zapewniła debiutująca w świecie literatury młodzieżowej Florentyna Grądkowska, zaledwie 23 letnia kobieta. Świetnie zestawia postacie i przepięknie mówi o miłości. Gdyby kogoś interesowało mam do wymiany jej książkę Źle wydrukowane życie.

Gość gość
Imie róży ma po prostu podobna fabułę do kodu leonarda da Vinci. I na tym podobienstwa sie kończą. Nie czepiajcie sie slowek. Imię Rozy to klasyka a kod leonarda to czytadlo na odmozdzenie sie

Gość gość
:)byla juz na ten temat sonda uliczna no ale ludzie to nie wiedza jak sie wypowiadac i w ogole jak myslec samodzielnie glupoty no 555 www.youtube.com/watch?v=IDWSBRwgnMc

Gość zelass
Z takich aktualnych książek to na pewno wart uwagi jest Hill i jego – Przekręt. Futbol i zorganizowana przestępczość ( www.officyna.com.pl/ksiazka-przekret-futbol-i-zorganizowana-przestepczosc ). Nie można się pozbierać po tej książce. Już żaden mecz nie jest taki sam ;P także jak coś to czytacie na własną odpowiedzialność. Mnie tak książka skrzywiła nieco. Ridley Scott produkuje serial na podstawie książki, także będzie ciekawie ;>

Gość Valaria
Bardzo fajnie czyta się "Skrajności" Piotra Barańskiego. Ciekawie przedstawione zostało to co się z nami dzieje. Dobro zło, starość młodość itd. Przyrównanie do siebie genialnie. Warto sięgnąć po tę pozycję.

Gość gość
Sekretnik Katarzyny Michalak, ta książka natchnęła mnie optymizmem i nadzieją na to, że wszystko, o czym marzymy może się spełnić.