Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjsnnnnsss

jak zrobic barszcz zabielany?

Polecane posty

Gość kjsnnnnsss

mam kilka skladnikow i nie wiem czy to wystarczy, mam buraki surowe, mieso(kosc), pietruszka marchewka, seler, koncentrat pomidorowy, kartofle, jak z tego zrobic barszcz?

Gość qurwax
a okres masz?

Gość kjsnnnnsss
nie robilam nigdy barszczu w zyciu wiecnie bardzo wiem jak go zrobic

Gość kjsnnnnsss
no i smietane mam :)

Gość trolloooo
na gnacie gotujesz bulion, zalej zimną wodą, zagotuj, odszumuj, dodaj liść laurowy i kilka ziaren ziela ang. i gotuj do miękkości mięsa na małym ogniu. Jak będzie miękkie dodaj warzywa pokrojone lub starkowane na dużych oczkach (marchew, pietrucha), seler i kartofle w kostkę pokrojone. Gotuj do miękkości. W czasie gdy wrzucisz już warzywa, na patelni rozpuść 1-2 łyżki masła i uduś na nim przez 10-15 min starte buraki z koncentratem pom. i łyżką-dwiema octu lub sokiem z połowy cytryny. Gdy warzywa będą prawie miękkie dodaj podduszone buraki, zagotuj i pogotuj jeszcze kilka minut do miękkości buraków. Dopraw do smaku solą, pieprzem, zabiel śmietaną rozporwadzoną zupą i voila! Oczywiście buraki możesz wrzucić do zupy bez duszenia jak warzywa będą prawie miękkie, ale takie podduszone na maśle sprawiają, że zupa jest smaczniejsza. I nie zapomnij o occie/soku z cytryny bo barszcz zblednie i nie będzie czerwony Smacznego

Gość trolloooo
seler miał być tak jak warzywa, a nie w kostkę z kartoflami :) chyba że lubisz

Gość kjsnnnnsss
ohh dziekuje !!! :)