Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kakofonia Dzwięku...

Panika!!! Ciąża...

Polecane posty

Gość Kakofonia Dzwięku...

Witam Drogie Panie, otóż od kilku dni strasznie się martwię. Od 27 grudnia wiem, że jestem w ciąży, gdyż zrobiłam 2 testy i bete hcg. Obecnie, licząc od ostatniej miesiączki jestem w 6 tygodniu ciąży. Pierwszą wizytę aby potwierdzić ciążę ma dopiero 22 stycznia :( Czyli dopiero za 2 tygodnie. A do tego wszystkiego od 2 dni jestem chora, kaszel, katar, gorączka. Przepisano mi paracetamol i tyle. Leżę w łóżku. Ni mam żadnych bóli brzucha ani krwawień a mimo to boję się czy ta wizyta u ginekologa nie jest za późno. To moja pierwsza ciąża i dlatego tak panikuję :( Nie wiem co robić i nie mogę odepchnąć myśli, że jest coś nie w porządku :( Pomocy :(

A nie mozesz w rejestracji powiedziec,ze chcesz potwierdzic ciaze?U mnie jest tak,ze ciezarne przyjmowane sa tego samego dnia,nawet te,ktore maja podejrzenie ciazy.Moze idz prywatnie,bo to troche dlugo do wizyty,nawet na samo usg idz,i bedziesz miala pewnosc czy z maluszkiem ok

Gość próbuj zapisać sie w innej
przychodni, mów, ze jesteś w ciąży i masz betę, że musisz potwierdzić

Gość pani_K
nie panikuj, najlepsze sa ciaże przenoszone przez Sylwestra bo i dzieciak sie z toba pobawi jak spedzałaś, mam nadzieję ze nie na białej sali?

Gość adadadadadadada
Nie masz czym sie przejmować. Tylko pamiętaj że w ciąży nie wszystkie teki można brać.. Ale akurat parcetamol możesz. Nie przeżywaj tak. Wygrzewaj sie i będzie ok.. Ja też jestem w pierwszej ciąży i na początku tak sie wszystkim martwiłam ale teraz już jestem w 32 tygodniu i jest inaczej.

Gość adadadadadadada
Nie masz czym sie przejmować. Tylko pamiętaj że w ciąży nie wszystkie teki można brać.. Ale akurat parcetamol możesz. Nie przeżywaj tak. Wygrzewaj sie i będzie ok.. Ja też jestem w pierwszej ciąży i na początku tak sie wszystkim martwiłam ale teraz już jestem w 32 tygodniu i jest inaczej.

Gość skuteczna metoda
Idź do przychodni i od razu do gabinetu, wejdz z jakąś pacjentką,powiedz ginekologowi,że jestes w ciąży, masz chyba grypę i pobolewa cię brzuch i spytaj czy cię przyjmie. na bank nie odmówi.

Gość Pani sraczka z Piły
nie można mieć "chyba grypy" albo ma sie grype albo się jej nie ma

Gość skuteczna metoda
Chyba ma grypę-czyli nie jest pewna czy to grypa-tak trudno się domyślić?

Gość to nic takiego przy ...
ja też jestem w pierwszej ciązy. Od ok 2 tygodnia ciąży byłam chora ale nie brałam żadnych tabletek. Piłam herbatkę z miodem i cytryna, płukałam gardło woda z sola i naparem z szałwii i piłam syrop z cebuli. wolałam jednak nie ryzykowac z tabletkami. Do tego miałam 2 opryszki. Tez sie denerwowałam, ale jak na razie wszystkie wyniki są super :)

Gość idź do gina
I tak jak radzą popros żeby cię przyjął. u nas w przychodni często ciężarne jak się gorzej czują są bez zapisu przyjmowane. jest to trochę irytujące ale jak ciebie ma to uspokoić to idź jutro.

Gość Pani sraczka z Piły
skuteczna metoda Chyba ma grypę-czyli nie jest pewna czy to grypa-tak trudno się domyślić? domyslic sie łatwo, ale gdzie finezja języka polskiego? :classic_cool: