Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość assd

Życie w UK a spadek w Pl

Polecane posty

Gość assd

Witam, potrzebuje pomocy. Żyje w UK od kilku lat, nie mam kontaktu z rodziną. Dziś dowiedziałem się przypadkiem że dostałem spadek niestety z długami. I było to około 1,5 roku temu więc zgodnie z prawem Pl spadek przyjołem po 6 miesiącach. Niestety nie wiedziałem o tym, a listy podobno przychodziły do domu gdzie byłem zameldowany. Jest tego ponoć sporo (długu). I prawdopodobnie ściga mnie już za to komornik w PL. Niewiem co mam teraz z tym wszystkim robić. Proszę o jakąś poradę.

Gość minodues
No a co CI mamy poradzic? idz najalpeiej do jakiegos biura prawnego.

Gość wredniucha10
""a listy podobno przychodziły do domu gdzie byłem zameldowany"" trzeba było się wymeldować, panie Borowiecki

Żyjesz w UK, nie masz kontaktu z rodziną, olej to żyj tak dalej. Nikt nie będzie cię szukał w UK. masz spokój dopóki nie kupisz w Polsce auta, albo mieszkania. A swoją drogą to co za problem czasowo się wymeldować, po ustalonym czasie automatycznie zostajesz zameldowany ponownie.

Gość sąsiadka ducha
najpierw się dowiedz który byłes w kolejce do tego spadku.Pierwszy dziedziczysz po rodzicach a jak po jakis dziadkach czy ciotkach to kolejka przed tobą może byc długa. i masz jeszcze czas by spadek odrzucić pisam mogły przychodzić by cię poinformowac ,że jest sprawa spadkowa w sądzie tego i tamtego członka rodziny.