Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anuska591

Imie dla synka, wasze opinie i skojarzenia

Polecane posty

Gość anuska591

Mam problem bo nie moge sie zdecydowac na imie dla syna a termin już za tydzień... Co myslicie o tych: KONRAD PATRYK ARTUR ALEKSANDER Chodzi mi o to, czy znacie mężczyzn o tych imionach, jacy są... I o skojarzenia z tymi imionami w ogóle :)

Gość anuska591
podnosze :)

Gość wweerrrronikaaaa
aleksander.

Gość Bądź sobą
Zobaczysz buzię to samo imię przyjdzie:)

Gość Karolliiiiinnnkka
Znam Konrada - jest gejem :) Patryk - przystojniak, ale charakteru jego za bardzo nie znam, Artura nie znam, a Olej - kobieciarz jakich mało

Gość Karolliiiiinnnkka
Nie Olej :D:D:D:D tylko Olek miało być :P

Gość anuska591
Karolliiiiinnnkka: domyślilam sie :))) Bądź sobą: pewnie tak, ale ja z tych które lubią mieć wszystko zaplanowane :) dlatego tak mnie to gnębi :)

Gość fffiiiiiiggggggggg
Może powinnaś być bardziej oryginalna i odważna w swoim wyborze?

Gość anuska591
fffiiiiiiggggggggg: myślę, że przy natloku olivierów, xavierów i kubusiów to jestem dosyć oryginalna :) dawno nie slyszałam tych imion wypowiadanych do małych dzieci, może pomijając aleksandra ;)

Gość a moze Filip?
mi sie podoba

Gość anuska591
Filip jako imię ładne, ale kojarzy mi się z ciapowatym kolegą z podstawówki, mimo, że znam kilku innych Filipów, którzy z ciapami mają niewiele wspolnego :D wiec niestety odpada, zbyt mocne skojarzenie :)

Gość werka8402
ja mam podobny problem, poród niebawem a imienia dla synusia wciąż brak :) moje typy: Franek Filip Bartosz Jakub i co tu wybrać? ;) Z Twoich typów podoba mi się Patryk, znam jednego bardzo sympatyczny, co do Artura meeega źlee mi się kojarzy

Gość anuska591
werka8402: z Twoich typów najbardziej bo mnie przemawia Bartuś :) Bo Franków i Kubusiów teraz zatrzęsienie, a ja nie chcialabym zeby w grupie w przedszkolu czy w szkole dziecko mialo 5 imienników :)))) to tak jak z Kaskami i Ankami kilkanascie/dziesiąt lat wstecz :)

Gość wespazjan
Franek - w naszych czasach mało spotykane ale spoko, będzie się wyróżniał Franciszek Filip - nie znam Bartosz - ujdzie Jakub - bardzo popularne kojarzy się z Przygodami Żyda Jakuba Konrad - znam, cichy gość Patryk - bez skojarzeń Artur - spoko ale nie zdał kilka razy :) Aleksander jak Aleksander wielki ale mi się nie podoba

Gość anuska591
wespazjan, imiona takie jak staś, franek, jaś, antoś przeżywają właśnie renesans, wśród małych, kilkuletnich dzieci jest bardzo dużo chłopców o takich imionach :) dzieki za opinie :))))

Gość werka8402
może jak zobaczymy już nasze maleństwa imię jakoś samo się przypasuje, bo decyzja niełatwa :)

Gość anuska591
werka może tak poprostu musimy zrobić :) chociaż jak jechałam rodzić córkę to wiedziałam jak bedzie miała na imię i tak troche się dziwnie czuję nie wiedząc na kogo do końca czekam, oprócz tego, że na chłopczyka :)) od paru miesięcy mówię, że muszę się z tym przespać i dzisiaj chyba też tak zrobię, przestane grzebać w necie i pójde spać, może mi się przyśni jak mam dać na imię temu dziecięciu mojemu :D dobranoc :)

Gość nfjndsfsgr
z tych które podałas podoba mi się jedynie jedno imię - Artur. jest ładne i męskie :) Konrad to mi się zawsze z trądem kojarzył. nie wiem czemu takie skojarzenie, imie nieładne Patryk - wieśniackie i jak dla patologii Aleksander - w sumie ok, ale w zdrobnieniu Olek to takie znieweiściałe.

Gość werka8402
jak jeszcze nie znałam płci to dla dziewczynki bez problemu wymyśliłam imię, z chłopcem jest mi dużo trudniej...oby tylko z imieniem tak było :) Dobrej nocy, niech Ci się przyśni idealne imię :)

Gość wespazjan
Może nazwijcie swoje dzieci Wespazjan - ładne rzymskie imię.

Gość wespazjan
Mały Wespazjanek. Nawet fajnie brzmi.

Ja mam Artura. Córka wybrała w sumie bo lubi bajkę "Artur i Minimki" :P Nam się podobało więc ok daliśmy. I wiecie, że jakoś mi nie pasowało do końca jak urodziłam. Jak już młody miał chyba z miesiąc to tak patrze na niego patrze i mi nie pasi to imię do niego. I tak myślę, że cholera Paweł by mu posowało, jakoś tak Pawłowo mu z oczu patrzy ;) A nigdy tego imienia nie brałam pod uwagę bo w sumie to nie lubiłam, źle mi się kojarzyło :D No ale tak mi się z Pawłem on zgrywał. Mówię więc do faceta czy to imię Artur mu pasuje, a on że nie do końca, to pytam jakie by mu pasowało... - PAWEŁ! No ale już nie zmienialiśmy i pomału się przyzwyczaiłam Za to córka miała być synem i wybrane miała Marcin. Urodziła się dziura i leżałam na sali poporodowej jeszcze sama, tzn z nią ale faceta nie wiedziałam. Namyślałam się jak dać na imię i też nigdy mi w głowie nie była, ale jak na nią patrzyłam to Martyna pomyślałam ( a zawsze Dominike chciałam mieć i każdemu mówiłam, że tak dam córce :P ). Przychodzi padre i się śmieje, że cholera imienia nie mamy, pytam co wymyślił, a on tak nieśmiało ( wiedział, że ja dla córki Domi chciałam) może MARTYNA? :D Od początku kocham to imię i idealnie do córy mej pasuje. Nie wiem czemu ale ona po prostu jest Martyna :) 🌼 Także nie kombinuj za wczas imienia, popatrzysz w oczy dziecka to będziecie wiedzieć jakie mu nadać :)

Gość wweerrrronikaaaa
moja tez martyna. odrazu wiedzialam jak corka to tak dam na imie.

Gość siostra872827298292
moja siostra ma na imie Martyna i w tym miesiacu obchodzi okragle 30 urodziny :)

Gość ja z imieniem dla syna nie
miałam problemu. Jest PIOTR i świetnie do niego pasuje, zdrobnień też sporo:) Rozmyślałam na zasadzie - Piotr - poważnie; Piotrek - normalnie: Piotruś - dla maluszka lub tak przymilnie, Pietraszek - tak mówię mu żartobliwie. Ja chciałam, żeby to imię "żyło" w różnych odmianach. Może w ten sposób będzie autorce łatwiej wybrać. A z imion, które podałaś znam mężczyzn noszących wszystkie te imiona:) Konrad - fajny gość, dobry człowiek, mąż o ojciec, ale mało zdrobnień Patryk - fajne i za tym imieniem chyba byłabym Artur - znam kilku, ogólnie ok. Aleksander - ładnie, ale strasznie popularnie ostatnio.

Gość niesforna marcelina
moj mial byc Mikolajem ale jak tylko go zobaczylam Tymkiem zostal :)

Gość Katastrofffa
Konrad ladne imie i wsrod malych chlopcow dosc zadko spotykane ostatnio,Patryk tez fajnie aczkolwiek znalam 2 i obaj to takie lowelasy byly ;)artur jak dla mnie odpada, baaaardzooo zli ludzie ,mam pecha chyba do znajomosci o tym imieniu ,aleksander piekne imie ale popularne ostatnio jak Jakub :/ Filipa ciape klasowa tez mialam :)Chyba jednak cos w tym imieniu musi byc.Bartosz bardzo ladnie :)Jak nie znalam plci to myslalam o Mateuszu ale mamy dziewuszke :)

Gość pomyslcie co wy robicie
Juz tu ktos wklejal tego linka, ale powtorze http://gorny.edu.pl/imiona/ Moj ulubiony i ranking imion, aktualizowany systematycznie na podstawie GW. Myslcie co wy robicie nadajac synkowi czy corce imie z pierwszego top 10 :o imiona badz co badz ladne, jednak tak przetyrane ze az zal. Tez niedlugo bede musiala sie na cos decydowac, a powyzej 50. miejsca nawet nie zagladam.. Wiem co mowie, bo sama mam "modne" swego czasu imie..potem to wygladalo tak, ze bylam siodma Ania w klasie...