Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natasssszaa

ile wydajecie mies. na jedzenie?

Polecane posty

Gość natasssszaa

Obliczyłam, że wydaje ok 1000zł mies na 3os rodzine :o i to tylko artykuły spożywcze, u Was tez jest tak drogo? Ja jestem z Katowic.. Masakra, nie wyobrażam sobie sytuacji gdy np jak moja koleżanka została sama z 2 dzieci a były mąz daje jej 400zł alimentów, zarabia jakieś 1.200brutto.... tak sie qrwa zyć nie da :o To ja wydaje dużo na jedzenie czy u Was jest podobnie??

Gość tuska124
podobnie ... to normalka , taki standard

Gość lopo
ja wydaję tyle na 4 osoby, w tym dwoje dorosłych, dwoje dorastających dzieci

Gość ja zliczam kazdy paragon
i miesiecznie wychdozi za zarcie ok. 1000-1200zl na 2 osoby. Mieszkamy na wsi.

Gość ja zliczam kazdy paragon
i miesiecznie wychdozi za zarcie ok. 1000-1200zl na 2 osoby. Mieszkamy na wsi.

Gość natasssszaa
To bardzo dużo, a do tego doliczyć opłaty typu czynsz/odstepne media jakiś kredyt paliwo, środki czystości.. I Z WYPŁATY NIE ZOSTAJE NIC :o

Gość porada za free
ok 500 zł na 1 osobę, to moje obliczenia sprzed 6 miesięcy

Gość bvbeubg
4 osobowa rodzina 700zł - śląskie

Gość bvbeubg
4 osobowa rodzina 700zł - śląskie

Gość porada za free
lopo nie ma co się dziwić im mniej osób tym więcej się wydaje(paradoks) najwięcej wydaje 1 osoba jak jest wiecej osób to mozna narobić jedzenia masowego, co dużo wychodzi a jest tanie np. mięso mielone z makaronem, ryżem

Gość qwqwwqwwqqq
zarcie drogie. my wydaje ok 800-1000zł.z chemia ale ile tego idzie. z 50zł misiecznie.

Gość bezimienna33
średnio około 2000zł na 3 osoby

Gość 1000 na 3 to nie jest dużo
ja na siebie jedną wydaję 750-900! i nie dlatego, ze jem dużo tylko dlatego, ze jem produkty dobre gatunkowo+czasami na mieście (bo nie mam czasu, bo wygodnie, bo mam swoje ulubione miejsca). z żarciem na mieście będzie właśnie te 900 a bez 750

Gość trolloooo
ja ok 600-700 zł miesięcznie na 1 osobę, kupuję gł. w Biedrze. Tylko pieczywo, sery i wędliny w Almie. Za zeszły rok na samo jedzenie wyszło mi dokładnie 7371,83 zł

Gość dsasdaa
ja wydaje ponad 2tys na jedna osobę. Nie wiem co wy jecie...

Gość trollooooo
ja ok 600-700 zł miesięcznie na 1 osobę, kupuję gł. w Biedrze. Tylko pieczywo, sery i wędliny w Almie. Za zeszły rok na samo jedzenie wyszło mi dokładnie 7371,83 zł

Gość trollooooo

Gość porada za free
a napiszcie tez jakie dania obiadowe przyrządzacie? czy standardowe czy moze coś bardziej ekstra czy obiad składajacy sie z 1 dania czy z 2 dań sobota bigos z ziemniakami niedziela zapiekanka z makaronem i kurczakiem u mnie np. poniedziałek fasolka po bretońsku wtorek kotlet mielony z jajek ziemniaki surówka na śniadanie kanapki, na kolację jakaś sałatka plus wędlina, spagetti

Gość porada za free
a napiszcie tez jakie dania obiadowe przyrządzacie? czy standardowe czy moze coś bardziej ekstra czy obiad składajacy sie z 1 dania czy z 2 dań sobota bigos z ziemniakami niedziela zapiekanka z makaronem i kurczakiem u mnie np. poniedziałek fasolka po bretońsku wtorek kotlet mielony z jajek ziemniaki surówka na śniadanie kanapki, na kolację jakaś sałatka plus wędlina, spagetti ile owoców zjadacie? ja zjadam codziennie chociaz jeden owoc np. jabłko, mandarynka, banan

Gość porada za free
można wypisywać co się je... np. moje dania obiadowe sobota bigos z ziemniakami niedziela zapiekanka z kurczakiem i pieczarkami pon fasolka po bretońsku wtorek kotlety mielone z jajek ziemniaki surówka piątek ryba ziemniaki surówka na sniadania zawsze to samo czyli kanapki ser żółty, twarog, pasztet, czasem jajecznica na kolacje staram sie juz nie jest pieczywa, codziennie staram sie zjesc chociaz 1 owoc, jabłko, mandarynke, gruszkę bądź banan czy wasze posiłki są standardowe czy bardziej wykwintne? czy dania 1 daniowe czy dwudaniowe? czy jecie sporo słodyczy? to akuart jest dosc drogie:( kafeteria cos szwankuje, pisze to juz drugi raz, jak sie teraz nie pokaze to zwariuje

Gość oqijoiewjifoe
przestan zrec codziennie owoce i zastap je warzywami.

Gość porada za free
pieczywo jest tanie i jest drogie (lepsze na zakwasie) ostatnio kupiłam kilogramowy chleb na zakwasie za 10 zł (szok) ale był smaczny także te wyroby (jakby eko) kosztuja z 2 razy więcej niestety

Gość porada za free
oqijoiewjifoe jak warzywami??? chyba powinno sie jesc i warzywa i owoce warzywa zjadam jako surówka do obiadu, i na kolacje , na śniadanie na kanapkę

Gość oqijoiewjifoe
powinno sie jesc warzywa i owoce, ale w odpowiednich proporcjach. na pewno nie jedna porcja warzyw dziennie i jedna owocow. owoce jedz 2 - 3 razy na tydzien, a warzywa zdecydowanie czesciej niz jedna porcja dziennie. dodawaj warzywa najlepiej do 3 posilkow dziennie.

Gość natasssszaa
Ja kupuje produkty dobre gatunkowo, szynka za ok 36zł/kg ser 19zł/kg masło jest drogie bo 8.40 i standardowo chleb pieczywo herbata Lipton serki, jogurty ale bez żadnych rewelacji.. Gotuje obiady 1 daniowe czasem na 2 dni. Na mieście jadamy ok 1-2 razy w m-cu w ulubionej restauracji, lub idziemy na pizze. Często gotuje: Zupy: Barszcz ( na wędzonce- nie uzywam kostek rosołowych) Zupa pomidorowa Rosół Zupa warzywna Z dań mięsnych: Kotlety schabowe/ mielone ziemniaki + surówka Kurczak z ryzem i warzywami Kurczak z jakimś sosem :D Spaghetti Gulasz Klopsy placki ziemniaczane Wiec raczej przecietnie skromnie.. a i tak wychodzi sporo :( ( nie wyobrażam sobie ile lub co trzeba kupować by wydawać po 2tys zł na 2 osoby :classic_cool: )