Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natasssszaa

ile wydajecie mies. na jedzenie?

Polecane posty

Gość jbhbhv
1000 zl za samo jedzenie dla 2 osob ,bez alkoholu napojow i restauracji alkohol inne napoje miesiecznie trzeba doliczyc okolo 300 zl miesiecznie restauracje- 200 zl wychodzi 1500 zl tylko ze jemy lepiej ,wolowine, lososia itd

Gość natasssszaa
Wołowine też jemy ale nie częściej niż raz w tyg gdyż ja nie lubie i dziecko też, mąż owszem :)

mam dwoje dzieci w podstawówce i zapisałam je na obiad w szkole - nie gotuję już w domu, tylko szykuję jakąś kolację na ciepło, a maluchy mają fajny posiłek za 4 zł (gdybym chciała, to dla siebie tez mogę kupić). Uważam, że to mi pozwala sporo zaoszczędzić na jedzeniu i polecam takie rozwiązanie.

Gość annaaaazdesporowana
400 na 1 osobe, czasamni mniej, mam gotowe jedzenie od rodzaiców (studentka) ;P

Gość 1000 na 3 to nie jest dużo
a ja sobie nie wyobrażam co Ty kupujesz, ze udaje Ci się wykarmić 3 osoby za 1000zł...dla mnie to awykonalne

Gość rocky raccoon
wczoraj przeczytałem gdzieś, że w więzieniach na jedzenie dla jednego skazanego wydaje się nie więcej niż 5 zł dziennie, ja wydaję 10 zł przy normalnym trybie życia, nie jem śmieciowego żarcia, ważę 80 kg

Gość gfdgfgffgdgd
krolowa sniadaniowa zgodziłaś się dla OSZCZĘDNOŚCI żeby dzieciaki jadały w szkole. A widziałas te posiłki? przecież to jest po prostu NIEZDROWE, TUCZĄCE I OCHYDNE!

Gość jbhbhv
1000 zl na 3 osoby to nic dziwnego tyle sie wydaje w naszej kochanej Polsce ja np nie kupuje absolutnie zadnych slodyczy chyba ze mamy gosci albo maz ma ochote, ja stronie od slodyczy -rak i inne choroby, nie kupuje zadnych torebkowych dan, dla meza tylko czasami gazowane napoje a tak wode mineralna kupuje drogie swieze ryby morskie, duzo warzyw, owocow i nabialu,drozsze mieso, tez od sprawdzonego gospodarza ze wsi ktory nie truje zwierzat truciznami

Gość natasssszaa
Ja staram się unikać produktów tanich marnej jakości etc jest to trudne przy ograniczonym budżecie domowym :D Tak w ogóle to chore by pracować ( ja i mąż pracujemy) mieć 1 dziecko i liczyć na zakupach wydatki na zywność :o to dosłownie uwłacza godności ludzkiej...

Gość awokkadoo
duzo,strasznie dużo ok 2000 dla rodziny 2+2.to 3/4 mojej wypłaty.:(

Gość awokkadoo
duzo,strasznie dużo ok 2000 dla rodziny 2+2.to 3/4 mojej wypłaty.:(

Gość my we dwoje
około 1000PLN miesięcznie razem z chemią. Duże miasto!

Gość gfdgfgffgdgd
ja ok 2tys tylko na siebie! a jadam głównie w domu nie wiem co wy jecie...

Gość jbhbhv
no uwlacza.... wiekszosc wydaje polowe domowego budzetu na jedzenie i to wcale nie jakies wykwintne.... czlowiek jeszcze sie cieszy ze jest w miare zdrowy bo to sa dopiero wydatki....

Gość annetteee
do 800 zl 2 os + pies

Gość aaaaaaaaala
u nas tez ok. 1000zł/1200zł na 3 os. I nie jesteśmy rozrzutni :( Jest drogo jak diabli

Gość awokkadoo
co jemy? jablka 2 zl kg,ryba morska 30 zł kg,polędwica wołowa 40 zl kg, chleb żytni 5 zl o,5 kg, mleko 2,50 zl, jogurt mały naturalny 1 zl, sok w kartonie 4 zl 1 litr,marchewka 2 zl kg itd. 2 tys na jedzenie dla jednej osoby stołującej się w domu to bardzo duzo

Gość porada za free
no niestety, chory kraj, żeby pracujący człowiek musiał się zastanawiać nad wydatkami na jedzenie (podstawowa potrzeba) jeszcze jak trzeba wprowadzić dietę i to nie tą Mniej Żreć to można wydać na jedzenie "majątek" stosowałam przez 2 mies dietę, i oczy przecierałam ile szło na to kasy, wiadomo chciałam się trzymać mniej więcej proponowanego menu, co do słodyczy to staram się za dużo nie jeść, głównie to gorzka czekolada, ciastko do kawy, desery mleczne np. smakija itd.itd lubie wypić kawkę, niestety nic zdrowego bo mokate capputino , i inne propozycje mokate herbaty lubie miec dobre, lipton smakowe , delmah, alkoholu nie pijam soki owocowe bez cukru, woda niegazowana, napoje gazowane jedynie cola