Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andzia wegandziaaaa 35

przeszlam na weganizm 5 lat temu i mi służy

Polecane posty

przeszlam na weganizm 5 lat temu i mi bardzo służy już nigdy nie zjem żadnej wydzieliny z otworów zwierzecych ani ich tkanek... mój -partner też tak mówi, a dzieci są wegetarianami, wszyscy lekarze nas zachwalaja jakie mamy dobre wyniki badań...

Witaj Jak możesz , podaj mi proszę kilka przykładowych, prostych przepisów na dania wegetariańskie :)) Moja 13-letnia córcia odmawia od paru miesięcy jedzienia mięsa i powiem szczerze , że już mi pomysły się wyczerpały na proste i smaczne przy tym dania a fasoli nie może ciągle jeść :)) Dodam, że wyniki morfologii ma super :)

-kotleciki z róznego rodzaju grochów , fasolek a nawet kaszy - dość proste bo ubijasz taką ugotowaną fasolkę doprawiasz jak lubisz - dodajesz "glutka" z siemienia lnianego, otręby, róznego rodzaju posiekane orzeszki, jak się słabo klei to mąki np. razowej i panieruszej w kaszy mannie. tu masz bardzo dużo możliwości i zawsze wychodza inaczej ale są bardzo smaczne, mozesz raz zrobić male kuleczki, raz kotelciki. - paszteciki z nadzieniami warzywnymi (większość ciast francuskich "kupnych jest wegańkich lub wegetariaśńkich) moga być z puree np. z zielonego groszku, ale tez kapustą grzybkami -makaron razowy z orzechami i bakaliami -pierogi z nadzieniami warzywnymi np. soczewica, kapusta

Gość No dobrze dobrze
No dobrze dobrze a wiecie dlaczego kiedy i jakie byłby skutki włączenia do diety mięsa u człowieka prehistorycznego?

Gość od lattt
na razie jestem wegetarin wege już wkrótce

Gość qqwrtgh
r

Gość na zdrowie owieczki
żujcie sianko i bądźcie dobre, tylko uwaga na krwiożercze tygrysy, dużo mięsa jedza więc są silne :)

Gość sadfgdgfb
szczerze to nie jem miesa tylko dlatego bo wiem co sie wyprawia ze zwierzętami podczas '' hodowli '' :O i to jest mój powod. Zresztą coraz więceej MŁODYCH ludzi będzie weganami, wegetarianami czy po proatu wegeeeeee

Gość wegannnn
wegan i wege jest coraz więcej i dobrze się maja :)

Gość wegannnn onn
wegan i wege jest coraz więcej i dobrze się maja :)