Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Cześć! :) Słuchajcie, kogo tak naprawdę uważamy za młodą mamę? Wiele kobiet jak i ludzi starszych, oczywiście mężczyznom też to się zdarza... jak widzą w ciąży 20 latkę to mówią, że jest puszczalska itp. Co o tym sądzicie? Ja sama co prawda ma 21 lat i spóźnia mi się okres już 5 dni, martwię się ponieważ moja miesiączka zawsze jest regularna i teraz się spóźnia. Mam chłopaka, z którym będę mieszkać od lipca, jesteśmy ze sobą 3 lata. Oboje mamy pracę. Boje się tego, że jeśli naprawdę w tym wieku zaszłabym w ciążę to mogłabym się spotkać z takim chamstwem. Co o tym sądzicie? Czy 21 letnia kobieta/ dziewczyna może już być mamą? Pozdrawiam Was bardzo serdecznie :)

nie wiem sie liczy a głowa i serce. Jezeli jestem odpowiedzialna , masz warunki na to by zostac mama ( materialne , bytowe) to czemu nie ;) powodzenia :)

Gość alsjdowieuncjwbgeuruygeggrqweu
Durne troche twoje pytanie-Czy 21 letnia kobieta/ dziewczyna może już być mamą? Czy tobie ludzie maja mowic czy mozesz byc matka czy nie??? To chyba powinnas czus w sobie czy jestes gotowa na to by zostac matka czy tez nie... a nie ludzi sie pytac co sobie pomysla albo jakie zdanie maja... bezsens. Co mnie ludzie obchodza???

To po prostu ludzka zazdrość ja w wieku 20 lat urodziłam synka ma teraz 5 miesięcy i nie przejmuje się zdaniem ludzi a z tego co mi wiadomo najlepszy wiek na rodzenie dzieci to 20-25 lat:)

mysle ze tak nie ma sie czym przejmowac co inni mysla ja jestem od cb mlodsza i tez mam dziecko

Dzięki dziewczyny za odpowiedź :) Jak sobie radzicie? Macie jakieś trudności ? Jakie były wasze pierwsze objawy ciąży? Ja na razie nie mam okresu, często siusiam, dużo jem, przytyłam 2 kg i bolą mnie piersi już od tygodnia tak jak przed miesiączką ale jej nie ma. Jeśli nie będzie jej do 20 stycznia to robię test. Wolę poczekać z testem niż zafałszować wynik.

Ja urodziłam w wieku 21 lat. Synek ma już 11 lat. Nie uważam się za puszczalską;) Miałam już męża. Chociaż rzeczywiście ludzie różnie gadali;) każdy musi zawsze dopowiedzieć swoje mądrości. Taka mentalność ludzka.

Ja urodziłam w wieku 21 lat. Synek ma już 11 lat. Nie uważam się za puszczalską;) Miałam już męża. Chociaż rzeczywiście ludzie różnie gadali;) każdy musi zawsze dopowiedzieć swoje mądrości. Taka mentalność ludzka.

U mnie dosyć ciężko było, ponieważ nie miałam żadnej pomocy, jedynie od męża, który pracował. Synek w tym roku już skończy 12 lat, więc nie miałam dostępu do komputera i bieżących informacji dotyczących ciąży porodu ani wychowania. Dopiero jak rodziłam drugie dziecka 4 lata później mogłam korzystać z kafeterii i porad innych. Znacznie ułatwiło to życie i samopoczucie. Wiadomo człowiek martwi się o dziecko itp. Jednak poradziłam sobie i mam w domu fajnego faceta, który zaczyna pomału dojrzewać;) Człowiek jak musi i chce to sobie poradzi:)

jak ja urodzilam nie mialam jeszcze 18 lat radze sobie od poczatku swietnie wiadomo zawsze sa jakies problemy ale to normalne a co do ciazy to mnie na poczatku bolaly piersi strasznie spiaca chodzilam i kladlam sie szybciej spac jak nigdy i okres mi sie spoznial pozniej doszlo jescze klocie w bodbrzuszu bo ciaza byla zagrozona wlasnie z powodo stresow ktore spawiala mi wlasna rodzinka dlatego ze tak mlodo zaszam w ciaze ale mam kochajacego meza mieszkam teraz za granica i wszystko jest oki moj szkram ma ju 2 latka

Ja miałam obawy że nie będę wiedziała jak zmienić pampersa jak wykapać, że nie będę wiedziała kiedy jest głodny ale po porodzie jakby mi ktoś tą całą wiedzę do głowy wbił wiedziałam wszystko:)

a czego niby ludzie maja zazdroscic 20-latce w ciazy? ja urodzilam majac 27 i nie wiem, czego mialabym zazdroscic komus, kto rodzil w wieku lat 20-21? albo czego mialaby mnie zazdrosic np. kobieta, ktora rodzila majac 32??

a czego niby ludzie maja zazdroscic 20-latce w ciazy? ja urodzilam majac 27 i nie wiem, czego mialabym zazdroscic komus, kto rodzil w wieku lat 20-21? albo czego mialaby mnie zazdrosic np. kobieta, ktora rodzila majac 32??

Nie obrażając nikogo oraz nie ujmując nikomu według mnie kobiety, które rodzą po 30 mają dużo więcej problemów z ciążą i zdrowiem niż kobieta 20-25 lat. koleżanka w moim wieku, która teraz jest w 9 mc przechodzi ją idealnie. Wiadomo dolegliwości typu wymioty były. Moja kolejna koleżanka, która ma 31 lat całą ciąże ma zagrożoną.

Nie obrażając nikogo oraz nie ujmując nikomu według mnie kobiety, które rodzą po 30 mają dużo więcej problemów z ciążą i zdrowiem niż kobieta 20-25 lat. koleżanka w moim wieku, która teraz jest w 9 mc przechodzi ją idealnie. Wiadomo dolegliwości typu wymioty były. Moja kolejna koleżanka, która ma 31 lat całą ciąże ma zagrożoną.

d.z.iunia Tak powiedziałam:) no bo w sumie jaki jest inny powód komentowania w ten sposób 20 letnich kobiet w ciąży? Niekiedy bywa tak że idzie sobie jakaś dziewczyna w wieku 20 lat a druga w tym samym wieku komentuje o że puszczalska że już z brzuchem chodzi bo sama np. niema chłopaka. Rozumiem jak dziewczyna ma te 15-16 lat to już lekka przesada ale bywa i tak że dziewczyna w wieku np 17 lat sprawdza się w roli matki wspaniale:) Wiek nie zbyt ma znaczenie jeśli kobieta jest dojrzała psychicznie i gotowa na dziecko:)

Jagodzianka1 Tu masz rację kobieta w ciąży po 30-tce ma większe zagrożenie że może urodzić dziecko z wadami wrodzonymi dlatego najczęściej Panie w tym wieku muszą przechodzić badania prenatalne czy z dzidzią wszystko ok

Jeszcze mam takie pytanie... czy dziecko dużo kosztuje? Ile pieniędzy wydaje się miesięcznie na takiego bobasa? Chodzi mi o podstawowe rzeczy.

Gość Bądź sobą
ja zaszłam w wieku 20 lat(rocznikowo 21) urodze w wieku 21(rocznikowo 22) i szczerze mówiąc z takim chamstwem to tylko na kafeterii się spotkałam, koleżanki z mojego rocznika również. A tak to nawet koleżanki babci mojej się cieszą!! Znają mnie od małego i naprawde gratulują. Nigdy w realu się z tym nie spotkałam.

Gość Bądź sobą
z chamstwem się spotkasz tylko tutaj, ja się nie spotkałam w rzeczywistosci z tym a jestem rok od ciebie starsza...

jagodzianka, ja ciaze znosilam swietnie, kolezanka w tym samym wieku poronila w miedzyczasie dwa razy... nie tylko wiek sie liczy. a zazdroscic nie ma czego, bo przeciez kazdy moze miec wczesniej dziecko, jak chce.

jagodzianka, ja ciaze znosilam swietnie, kolezanka w tym samym wieku poronila w miedzyczasie dwa razy... nie tylko wiek sie liczy. a zazdroscic nie ma czego, bo przeciez kazdy moze miec wczesniej dziecko, jak chce.

Jagodzianka1 Ja np tego nie liczę bo człowiek by chyba sfiksował:) co raz coś wyskakuje to trzeba kupić tamto i trochę się tego zbiera:)

Urodziłam w wieku niespełna 19 lat .( brakowało mi 3 msce ) :) I wszyscy uważali mnie za idealną matkę . Najważniejsze , że sama też czułam że nią jestem . Niektore kobiety o wiele starsze nie radzą sobie z dziećmi tak dobrze jak te młodsze . Podkreślam NIEKTÓRE . Moje dziecko dobrze się rozwija i wcale nie czuje sie gorsza przez to że młodo urodziłam . Teraz córa ma 2,5 roku :)

Gość Bądź sobą
zależy od tego czy karmisz piersią czy mm? Bo na samym początku to idą głównie pampersy i chusteczki.

Gość Bądź sobą
Młoda Mamaa mojej mamie do 19stych urodzin zabrakło 13 dni, ale mam z nią tak dobry kontakt do teraz że nie jedna koleżanka która miała starszą mamę mi zazdrościła. Że ja z mamą o chłopakach na luzie gadam, że mogę iść z mamą na zakupy i podobają nam się podobne rzeczy i że mogę pojechać z nią na balety a każdy myśli że koleżanki a nie matka z córką :) Dlatego ja też chciałam młodo dziecko. :)

d.z.iunia Nie każdy może mieć w wieku 20 lat dziecko bo np. dziewczyna nie może sobie znaleść chłopaka i niema z kim mieć tego dziecka dlatego komentuję w ten sposób inne dziewczyny w jej wieku w ciązy.

no właśnie, wydaje mi się, ze kobiety które nie mogą mieć dzieci tak gadają. Ja bym chciała karmić piersią no chyba że bym nie mogła. Mam małe piersi bo tylko B75 i nie wiem czy to jest jakaś różnica czy są małe czy duże? Chyba i tak urosną?