Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Doggy_style

Uszkodzona opona - ZDM - Poznań

Polecane posty

Witam wszystkich. Zastanawia mnie czy dostanę odszkodowanie za uszkodzoną oponę, która nie podlega naprawie. W niedzielę 6 stycznia 2013 (wieczór, padał deszcz) wjechałem w nieoznakowaną dziurę w nawierzchni. PO tym fakcie zauważyłem, że nie ma powietrza w oponie i pomyślałem że to może kwestia małej dziurki którą wulkanizator załata. Na drugi dzień udałem się do wulkanizatora, który stwierdził że nie da się naprawić tej opony :/ (a co za tym idzie to koszt dwóch opon na jednej osi) Wydrukowałem wniosek o odszkodowanie pojazdu do ZDM, dołączyłem: - zdjęcia zrobione na drugi dzień po zdarzeniu zdjęcia (dziura na drodze, uszkodzenia opony), - oświadczenie świadka - pasażera, - oświadczenie wulkanizatora o nie możności naprawienia opony. Zaniosłem wszystko do ZDM i pozniej do ich ubezpieczyciela. Tam powiedzieli, że rzeczoznawca się ze mną skontaktuje. Myślicie, że są szanse ? Mój błąd, że od razu nie wezwałem policji, ale nie sądziłem że opona będzie do niczego, ale mimo wszystko podałem świadka.

Gość MTU w zimie
nie wywiązuje się polis!!! mało że każą czekac godzinami przy 20 stopniach mrozu to na koniec i tak musisz skorzystac z innego ubezpieczyciella bo maja cię w pompie

Gość gość
witam,czy mogła by mi Pani przesłać treść tego oświadczenia od wulkanizatora?

Gość zimnawoda
Radca prawny Rafał Sangowski zajmuje się miedzy innymi takimi sprawami jak uzyskanie odszkodowania za uszkodzony samochód. http://www.sangowski.com/pl/