Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takajednazproblemami

mąż obibok?dorobić samej?

Polecane posty

problem jest taki-mój mąż zarabia niecale 2 tys.ja ponad 1 tys więcej,ilość godzin mamy taką samą,ja mam prace zmianową która lubię i realizuje sie w niej.mamy duzy kredyt hipoteczny na który wiecznie brakuje kasy oprócz tego sa inne zobowiązania,no ale nareszcie mieszkamy we wlasnym domu.chodzi o to że brakuje nam około 1-1,5 tys żeby spokojnie przezyc miesiąc.taka sytuacja bedie trwala jeszcze przez pół roku,ale mój m nie kwapi się żeby gdzies dorobić.generalnie ja mogłabym i to od zaraz.w moim zawodzie wieczne braki i ciągle są oferty na umowę zlecenie,ale no właśnie wkurza mnie to że ja będę zasuwać na dwóch etatach a nie on.jak będą to postrzegac ludzie i nasze dzieci.chociaż mój m w domu zrobi wszustko ,ja bym palcem nie kiwnęła.ja znowu w pracy się realizuję i dodatkowa nie byłaby dla mnie jakimś stresem.tylko wkurza mnie to że on w ogóle nie widzi problemu.ech trochę chaotycznie to napisałam

Gość euydhhdd
A dlaczego on ma harować więcej niż ty, bezczelna szmato?

bo jest facetem głupku.ja już i tak zarabiam więcej od niego.

Gość Danią rządzi Królowa
jak zwykle wyjścia są dwa: albo dorabiasz nie oglądając się na lenia albo dajesz mu odczuć skutki finansowe jego obiboctwa

Gość sdc3
Jego będzie denerwować że robi na 2 etaty a ty nie i to, ze zarabiasz więcej nie ma nic do rzeczy. Chodzi o czas spędzony w robocie. On będzie robił np 12 g dzinnie a ty 8, przyjdzie do domu i jeszcze remonty. Jesteś bezczelna.

Gość qwueruerdy
Co z tego że jest facetem?

nie daję na papierosy,pić nie lubi więc z głowy.dzieci za to mają full wypas.

Gość sdc3
Jego będzie denerwować że robi na 2 etaty a ty nie i to, ze zarabiasz więcej nie ma nic do rzeczy. Chodzi o czas spędzony w robocie. On będzie robił np 12 g dzinnie a ty 8, przyjdzie do domu i jeszcze remonty. Jesteś bezczelna.

nie daję na papierosy,pić nie lubi więc z głowy.dzieci za to mają full wypas.

Gość dccdcd
No i chuj że zarabiasz więcej może on robi fizycznie i więcej się męczy. Nie porównuj roboty na budowie albo w fabryce z pierdzeniem w stołek w biurze. Kretynka.

ja nie będę robić 8 tylko 24 ,jestem ratownikiem medycznym.

Gość dccdcd
No i chuj że zarabiasz więcej może on robi fizycznie i więcej się męczy. Nie porównuj roboty na budowie albo w fabryce z pierdzeniem w stołek w biurze. Kretynka.

Gość hagenuk1
Bezczelna to mało powiedziane

ja nie będę robić 8 tylko 24 ,jestem ratownikiem medycznym.

niech się męczy ,mógł się uczyć.nie napisałam słowa o żadnych remontach,nie wiem skąd ten pomysł.

niech się męczy ,mógł się uczyć.nie napisałam słowa o żadnych remontach,nie wiem skąd ten pomysł.widzę,że pisza tu sami faceci.tak,tak.baba niech zasuwa a pan i władca bedze grzał się w domu.

widze,że sami panowie tutaj się wypowiadają.wszystkie wpisy na jedno kopyto,oprócz królowej.tak,najlepiej niech kobieta zasuwa na 2 etatach a pan i władca siedzi w domu.nie napisałam słowa o zadnych remontach .

kafe szwankuje .sorry.

Gość dgagddafgadgdfgfdagadgada
"mogl sie uczyc" to po co sie pani z nim wiazala? widac ze ten facet pani nie odpowiada..

Gość sdfewsfesfc3e
chociaż mój m w domu zrobi wszustko ,ja bym palcem nie kiwnęła wszystko w domu zrobi, ty nie musisz to czemu nie chcesz pracować więcej? Nie masz obowiązków domowych...jakbyś miała to co innego, a tak to cię nie rozumiem

Gość dgagddafgadgdfgfdagadgada
"mogl sie uczyc" to po co sie pani z nim wiazala? widac ze ten facet pani nie odpowiada..

na razie obowiązki domowe dzielimy na pół.czasami jest tak,że ciągnę 24 przychodze do domu a tam zrobione wszystko-obiad,poprasowane,podłogi pozmywane,poodkurzane etc.tylko generalnie mamy takich znajomych gdzie w większości to faceci dorabiaja i to oni sie staraja o zapewnienie bytu a nie kobiety.

obowiązki dzielimy na pół.chociaz jak wracam z pracy po 24 godzinach to w domu wszystko porobione ,łącznie z prasowaniemi obiadem.

Gość Lolaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
a Twój maz ma mozliwosc dorobic???

Gość dziecinki
Masz mozliwosci, to dorabiaj skoro maz jest z typu pani domu.

Gość zuuummm
I takie właśnie są polskie szmaty, sama nic nie chce w sobie zmienić tylko naokoło szuka winnych :o

Gość fdwedsedsfds
w sumie to ci się nie dziwie, bo to facet powinien zarabiać, a kobieta powinna pracować maks. 8 godzin, bo to na niej spoczywa dom, opieka nad dzieckiem (przeważnie tak jest nie oszukujmy się), więc ona wyrabia 2 etat w domu. Ale jeśli podział jest inny, bo np. facet duzo w domu robi, to warto rozwazyć to, że kobieta bierze dodatkową pracę, zwłaszcza jeśli ma taka okazję. Trzeba to po prostu dogadać. Ale to nie może byc tak, żeTy masz 2 etaty, a w domu mąż siedzi przed tv i jest syf i malaria, a lekcje z dzieckiem nieodrobione, bo mu się nie chciało. Rozumiesz? Musza byc jasne zasady i podział obowiązkow, bo inaczej jedna strona będzie wykorzystywana.

Gość dziecinki
Przeciez autorka jasno pisze ze gdy ona jest w pracy to maz robi wszystko, jasno tez pisze, ze ja obowiazki domowe zbytnio nie interesuja. Jak mozesz napisac o swoim obibok. Chciala bys by o Tobie tak ktos mowil?

dokładnie jest tak jak pisze dziecinka.nie luibie obowiązków domowych,co nie znaczy ,że ich nie wykonuje,al e generalnie spełaniam się w pracy,uwielbiam kontakt z ludzmi.pomagac ludziom i cały czas kształcę się w tym kierunku,chodzi mi o to ,że m widzi,że kasy brakuje i nawet nie wspomni ,że może watro byłoby gdzies dorobic.nie ma to nie ma,pozyczy sie i tak co miesiąc i czasami to ja czuję się jak facet,na którym spoczywa ciężar utrzymania domu.

Gość dziecinki
To o co Ci chodzi? Dorabiaj. Boze jesli masz faceta, ktory w domu wszystko zrobi, Ty spelniasz sie w pracy i masz szanse na dorobienie to tylko sie cieszyc. A to co inni ludzie sobie pomysla to niewzne. Naprawde wolala bys pracowac po 8 godzin a potem miec dom na glowie, podczas gdy maz pracowal by wiecej? Byla bys szczesliwsza?