Gość KamilaP Napisano Styczeń 9, 2013 Postanwiłam nauczyć sie jezyka angielskiego ułatwiajacego mi prace w zawodzie. po przeczytaniu opisu tej ksiazki na stronie stwierdilam ze jest ona idealna do tego rodzaju nauki. Postanowiłam ja zamowic, oczekujac ze znajde na niej jak: komunikować sie z klientem, jak opisywać poprawnie fryzury...lecz to co tak naprawde otrzymalam nie równa sie kompletnie z opisem tej ksiazki a nawet moimi minimalnymi wymaganiami. (ksiazka zawiera nie przydatne słówka na zwykłej kartce A5 złożonej w połowie ). Gdy zostala mi doreczona paczka, juz wielkość tego mnie zszokowala ale postanowilam sprawdzic co zawiera w środku. Opakowana byla w przeźroczysta folie, gdy ja rozerwalam i zobaczylam ten "obfity" zakres słówek w tej ksiązce kompletnie do nczego nie pomocny stwierdzilam ze sprawdze plyte bo na niej znajduje sie cos "podobno specjalnego" do nauki jezyka. Na płycie znajdowal sie folder, weszłam w niego i gdy zobaczylam jak wygladaja ciwczenia do nauki jezyka branozwego to kompletnie sie załamałam. Zapłaciłam ponad 60 zł z przesyłka za plyte wraz z książka gdzie moglam sie nauczyc jak zapytać sie klienta ile ma lat? jak sie czuje? czy może się położyć? Gdzie mieszka? Jak ma na imie? Co jest kompletnie nie przydatne w moim zawodzie ponieważ to nie jest jezyk branżowy dla fryzjerów. ( nie mowie klientowi ze ma sie polozyć i nie pytam o wiek i gdzie mieszka). Odrazu wydrukowalam szablon zwrotu i poprawnie wypełniony odesłałam z powrotem. Po kilku dniach otrzymałam odpowiedz ze "komisja" stwierdza ze plomba zostala zerwana i nie moga oddac mi pieniedzy za ta nic nie warta ksiazke i ja jeszcze mam przelac im na konto 7 zł zeby mi ja z powrotem odesłali. Z mojej strony szkoda mi nawet 7 zł na odzyskanie tej ksiązki za która juz zaplaciłam i poniewaz nie przyda mi sie do niczego. Nie mialam możliwosci zobaczenia co znajduje sie na tej plycie i co jest w ksiaze bez rozpakowania jej i przekonania sie ze mija sie z opisem który czytałam przy zamawianiu. Moje pierwsze zakupy w ksiegarni POLTAX skończyly sie tak ze zaplaciłam kase za bezuzyteczna ksiazke której na dobra sparwe nawet nie mam. Nie zdobylam żadnej dodatkowej wiedzy i żałuje ze nie zrobilam zdjecia otrzymanej książki bo nawet na obrazku jest ona zupełnie inna. To byly moje pierwsze i ostatnie zaukupy w tej ksiegarni. Angielski dla fryzjerów. CD MP3 + książka gratis. English for Poles. The trade vocabulary: hairdressers Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach