Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

perusia

grypa ;/

Polecane posty

Witam od tygodna jestem chora tj. na poczatku mialam 39 stopni goraczki, ciagle towarzyszy mi bol gardla i tak jakby cos w nim bylo.... bol glowy, dreszcze i ogolne zle samopoczucie. od 3 dni jem antybiotyk AZIBIOTIN nie widze poprawy ;/ jutro mam bardzo wazne spotkanie, a ciagle towarzyszy mi stan podgoraczkowy... i to uczucie w gardle jakby cos w nim bylo ....do tego uczucie zatkanych uszu, brak apetytu i bole brzucha. wiecie co to. co robic ?

Gość treaz
AH1N1

Gość bogusia130000
też tak mam. juz tydzien w domu, i nie przechodzi.tegoroczny złośliwy wirus..? . nie biore antybiotyków, kuruje sie czym sie da , cebula z cukrem, inhalacje, doraźne leki, syropki, obowiazkowe wygrzewanie. za tydzien mam wyjazd, i zastanawiam sie czy nie isc po antybiotyk, ale, u lekarza i na pogotowiu kolejki na pół dnia.wszyscy znajomi chorują.

wlasnie ;/ podobno antybiotyki na tego wirusa w ogole nie dzialaja ;/ wiec chyba sensu nie ma. ale fakt jest taki, ze czuje sie coraz gorzej.... a jutro mam wazna rozmowe w sprawie pracy ;/ wiec nie wiem czy isc... do tygodnia na pewno Ci przejdzie ! trzymam kciuki ;)

Gość teżchora
dziewczyny też macie tak że przy chorobie nie czujecie smaków i zapachów??

Gość teżchora
dziewczyny też macie tak że przy chorobie nie czujecie smaków i zapachów??

Gość teżchora
dziewczyny, też tak macie że przy chorobie brak zapachu i smaku??

Gość teżchora
ale się powklejało:)....

Gość zabbadooo
antybiotyki nie działają na żadnego wirusa i nigdy nie działały antybiotyk jest na zakażenia bakteryjne a nie na grype, ciołki

Gość bogusia130000
Perusia, zawsze byłam przeciwna antybiotykom bez potrzeby i nie rozczulałam sie nad przeziębieniami, ale to nie do pomyślenia. lekarze przepisuja wszystkim antybiotyk, żeby nie było powikłań.... do tygodnia myślisz przejdzie? przecież już tydzien leżakuję nietomna;) i nadal słaby człowiek jak wata. za tydzień to już musze byc na baczność i w pełni wigoru...:( dzieki za miłe słówko i powodzenia, cokolwiek postanowisz w sprawie rozmowy o pracę:)

nie da sie uniknac pwikłania przyjmujac antybiotyki czosnek zabija wirusy grypy 3 zabki dziennioe polskiego czosnku bo chinski ina odmiana i jest słabszy

Gość gh
owin szyje szalikiem.napij sie goracej wody z imbirem i miodem albo mleka z miodem i maslem. kakao.nie pij nic zimnego.

Gość acordeon
na grypę nie stosuje się antybiotyków!!!

Gość fghj67mmmmm
ZJEDZ KROMKE CHLEBA Z MASLEM NA TO GRUBO CZOSNKU- I ZAPIJ GORACYM MLEKIEM WSZYSTKO PRZEJDZIE-CZOSNEK NATURALNY ANTYBIOTYK ZABIJA WSZYSTKIE ZARAZKI

Gość Gość

Ja kupowałam dla siebie i ogólnie dla rodzinki włoski Familino i chwalimy sobie. Fajna rzeczą są dopasowane maseczki z miękkimi obwódkami przez co ładnie przylegają do twarzy, nie dociskają na siłę tak żeby cokolwiek bolało. Maseczki są tak zrobione żeby aerozol nie poleciał do oczu, są krótko mówiąc bardzo bezpieczne zwłaszcza w kontekście używania przez dzieci.

Gość Gośc

Pneumatyczno-tłokowy inhalator w domu to dobra sprawa, bo żywotny. Teraz robią dość ciche modele https://novamed.pl/novama-familino-by-flaem-z-dozywotnia-gwarancja i z dodatkowymi akcesoriami dla dzieci i dorosłych. Jestem akurat zadowolona z modelu, bo włoskie technologie medyczne znam, naprawdę doceniam. Czytałam o zasadach dopasowania inhalatora i ten mi najbardziej podszedł. W cenie niecałych 200 złotych to szkoda nie wziąć. Tyle, co wizyta u lekarza w stolicy, a tak naprawdę realny sposób, aby wyleczyć się z większości schorzeń górnych oraz dolnych dróg oddechowych, nawet samą solą fizjologiczną.