Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _____Rose

nfekcja bakteryjna pochwy, leki ?

Polecane posty

Gość _____Rose

Wszystko wskazuje na to, że mam grzybicę pochwy...nie bardzo mam teraz czas iść teraz do lekarza.. zdarzało mi się to wcześniej. Czy są dostępne jakieś tabletki,globulki, które łagodzą objawy lub niszczą grzybka, bez recepty ? Słyszałam o lactovaginalu i o iladianie, ale nie wiem jak z ich skutecznością ;) Mam w domu clotrimazol, słyszałam, że można go stosować ;)

Gość ew23
Provag. Mi pomógł w 100 % i w miare szybko :) ale idź tak poza tym do lekarza. takich rzeczy nie wolno bagatelizować.

Gość Perw mobilna
Grzybica to nie jest infekcja bakteryjna. I nie da się tego wyleczyć bez leków na receptę. Wszystko co wymieniłaś możesz stosować, ale to tylko może złagodzić objawy i nie jest to pewne.

Gość misiamarysia
jeśli nie masz czasu na ginekologa, idź do lekarza rodzinnego, nie trzeba tyle czekać na wizytę. a skoro wiesz, że to grzybica, bo już miałaś, bez problemu wypisze receptę na leki. lactovaginal lepiej zastosować już po leczeniu, żeby uzupełnić prawidłową florę bakteryjna w pochwie.

Gość misiamarysia
jeśli nie masz czasu na ginekologa, idź do lekarza rodzinnego, nie trzeba tyle czekać na wizytę. a skoro wiesz, że to grzybica, bo już miałaś, bez problemu wypisze receptę na leki. lactovaginal lepiej zastosować już po leczeniu, żeby uzupełnić prawidłową florę bakteryjna w pochwie.

Gość mziba
idź do lekarza, niech cie zbada i wypisze receptę. jeśli już masz grzybice żaden probiotyk ci jej nie wyleczy, ewentualnie możesz trochę złagodzić objawy. lactovaginal zastosuj już po leczeniu, żeby uzupełnić prawidłowa florę bakteryjną w pochwie.

Gość aaaaanaa
jak najbardziej możesz zastosować clotrimazolum, ja jeszcze przy podobnych objawach zakładam na noc przez kilka dni/-max do 10/ invag, to tez probiotyk tylko dopochwowy-moim zdaniem te działają szybciej niż doustne. Jak mi nie mija to umawiam się do lekarza.Ale znam się na tyle że potrafię rozpoznac u siebie grzybicę. Powinnaś tak czy inaczej pójśc do lekarza, tym bardziej jeśli problem sie powtarza. i zrób wymaz.

Gość kogucik4
dziewczyno nie lecz sie sama.. jak ci sie zdarzalo i masz nadal to znaczy, ze nie wyleczylas tego jak trzeba.. globulki, masci swoja droga miejscowo ale to trzeba od srodka wyleczyc lekiem przeciwgrzybiczym. idz koniecznie do lekarza po recepte. ja leczylam sie trioxalem i tylko o nim moge cos pow, wiecej nie probowalam bo nie musialam:)

Gość Jaaaaaaaaa89
j ana grzybice pochwy stosowałam Abiofem wprawdzie lek jest bez recepty, ale i tak konsultowałam to z swoim lekarzem