Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dzastinkaa

Chyba ciążowe objawy

Polecane posty

witam. Od jakichs 2 tygodni dosc pobolewaja mnie piersi, sa nabrzmiale ale nie sutki (tzn sa bardziej wrazliwe ale nie az tak zeby przeszkadzal im zwykly dotyk. bola przy ucisku). Swedzi mnie ich skora na sutkach rowniez. Bol mozna przyrownac do klojacego i rwacego. dodatkowo kloje mnie w podbrzuszu i tak jakby ciagnie i boli mnie brzuch jak na okres, tez tak okolo tygodnia. o sennosci nawet nie wspominam. zastanawiam sie czy to moze byc ciaza.. zazywam tabletki antykoncepcyjne i obecnie jestem w ostatnim dniu 7-dniowej przerwy i mam 4 dzien krwawienia. dodam ze tabletki biore regularnie codziennie ale o roznych godzinach np o 20 na drugi dzien o 24 albo o pierwszej w nocy. na poczatku 2 tyg zapomnialam tabletke (wyjatkowo) i zazylam ja po 24h ale kompletnie o tym zapomnialam bo nie schizuje sie ciaza. Pomyslalam dopiero gdy zaczely sie te dziwne objawy. jest to mozliwe zeby juz byly objawy ewentualnie? no i w ogole szansa na ciaze, bo nie wiem czy wydawac kase niepotrzebna na test a nawet jesli czy nie za wczesnie na to

Gość Weronika90000
od ilu bierzesz tabletki?

Gość viviennnn32
to chyba szósty miesiąc :D🖐️

Gość hellohello
no ja zaszlam w ciaze pomimo pigulek :-( objawy podobne..ale poczekaj na miesiaczke...ja zrobilam test dwa tyg po tym jak mi sie okres spoznial- wynik negatywny. dopiero pozniej u gina na badaniach krwi wyszla ciaza powiedzial mi ze wczesne testy czesto wychodza negatywnie

Gość Weronika90000
Powiem Ci tak. Jak się jest w ciąży to krwawienia z odstawienia nie ma ;))

chodzi mi glownie o fakt ze dostalam krwawienie z odstawienia i czy to moze wykluczac ciaze bo roznie ludzie pisza. te krwawienie jest inne. nieco slabsze ale mimo wszystko ne jest to plamienie i nie ma w nim skrzepow a zawsze sa. dodatkowo duzo mniej boli mnie brzuch. praktycznie w ogole, a zwykle pierwsze dwa dni musze lezec w lozku

werinika na pewno? bo roznie lekarze mowia jak czytam w internecie.. nie wiem co mam myslec..

Gość Weronika90000
pewne to nic w organizmie kobiety nie ma ;) jak sie obawiasz to mozesz zrobić test ale zupełnie nie wiem kiedy bo nie mam pojecia kiedy mogło dojsc do zapłodnienia. Może pójdź na betę jeżeli Ci to nie daje spokoju ;) tam jesli coś bedzie to Ci wykaże

troche szkoda mi kasy na te testy dlatego pytam tu czy moje mysli sa podstawne bo jesli tak po co marnowac kase. weronika moze nie tyle ze nie daje mi spokoju mysl o ewentualnej ciazy tylko fakt ze musze jutro zaczac opakowanie i jesli jestem w ciazy to troche niezdrowe..

Gość vghgjugg
ale my nie jestesmy wrozkami, zrob test! Ja pierdziele, coraz wiecej takich durnych tematow...

poprostu chodzi mi o to czy to sa ciazowe objawy. nie pytam was czy jestem w ciazy tylko o to czy moje mysli sa podstawne skoro dostalam krwawienie z odstawienia. wyluzuj!

Gość Weronika90000
no ja Cię rozumiem . Na ulotce jest napisane zapewne, że jak 2 miesiące pod rząd nie dostaniesz krwawienia to żeby się zgłosić do lekarza, bo możliwa ciąża. Jednak nikt tu niestety Ci nie da 100 % pewności, że nie jesteś.

Gość Weronika90000
objawy takie w ciąży też występują, ale nie tylko ;)

za 2 tyg bede szla do ginekologa bo wyczulam guzek na piersi. podczas badania lekarz moglby juz zauwazyc chyba zmiany w wygladzie szyjki prawda?

Gość Weronika90000
może zauważy coś tym bardziej że bierzesz tabletki a szyjka jest we wczesnej ciąży jak przed okresem. ewentualnie da Ci skierowanie na bete i bedzie za darmo .

Gość hellohello
bralalam tabletki na zlagodzenie objawow zapalenia torebki stawowej (czekalam wtedy na operacje kolana) niestety, nikt nie uprzedzil mnie ze owe lekarstwa wplywaja na skutecznosc pigulki) mialam lekkie krwawienie POMIMO ciazy!!!!

Hellohello ale lekkie tzn wkladka wystarczyla czy musialas zmieniac podpaski (tampony) ja srednio zuzywam tampon "super" z ob co 2h, a teraz starczylby 1 na caly dzien...