Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca .... mama

23 tydzień - USG

Polecane posty

Gość pytająca .... mama

miałam dziś robione drugie USG, 23tydzień, gin mi powiedział że mały się jeszcze nie przekręcił głową do dołu i żebym spała na prawym boku z pupą lekko do góry bo to już czas kiedy powinien być przekręcony. . . czy faktycznie już powinien się przekręcić mam się czym martwić??

dziecko ma jeszcze czas. jak bylam w 26 tygodniu to corka tez nie byla jeszcze odwrocona. dopiero w 31 tygodniu na usg odwrocila sie. spokojnie masz jeszcze czas.

Gość vghgjugg
na prawym boku? Ja slyszlam, że w ciazy mozna spac tylko na lewym...

Hmm, ja jestem w 32/33 tc i tez sie jeszcze nie przekrecił, ale lekarz mówi, ze jeszcze ma czas... zdziwilo mnie, ze sie martwisz tym, ze sie nie przekrecił w 23 tc - kiedy sie dzieci zwykle przekrecaja? ps: ja to mam nadzieje,ze sie nie przekrecie bo chce miec cc:)

Gość czekając na rozum
mnie córka przekręcila się pomiędzy 28 a 32 tygodniem (w 32 poszlam do lekarza na kontrolę i wtedy już była przekręcona)....wcześniej w 28 nie mówił mi że to źle że jest jeszcze w tej pozycji pierwszej....więc się nie martw raczej!

Gość gustagusciki
pomiedzy 30 a 35 tyg. dziecko powinno sie przekrecic.Oczywiscie sa takie co robia to wczesnie i takie co robia to pozniej i nie przesadza to o niczym :) z tym prawym bokiem to nie bardzo wiem o co chodzi :/tez o tym slyszalam ale mnie ginekolog nigdy o tym nie mowil ..