Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xdxd

guzki podskorne! Pomocy

Polecane posty

Gość xdxd

mam jakies dziwne gozki podskorne, jeden znajduje sie po srodku karku drugi tam gdzie zaczynaja sie posladki pomiedzy tylko ze wysoko i jeszcze jeden z tylu nogi mniej wiecej blisko zgiecia. Nie bola, ale sa wyczuwalne pod pacami czy wie ktos co to moze byc?

Gość xdxd
czy ktos wie czemu mi sie to pojawilo?

Gość xdxd
czyraki nie sa to napewno a tluszczaki nie wiem.... Jest to guzek pod skura nie widac tego golym okiem tylko przez dotyk, najbardziej mnie denerwuje ten przy posladkach, nie chcialabym zeby np jakis chlopak to wyczul:p

Gość proRzad
to napewno sa tluszczaki ..niestety z wiekiem bedzie ich coraz wiecej i coraz wieksze...lekarz nic nie zrobi,chyba ze prywatnie ale to sa bardzo drogie zabiegi.

Gość asdfghkj
Prawdopodobnie są to tłuszczaki albo kaszaki, są twarde, przesuwają się pod skórą? I wcale nieprawda, że lekarz nic nie może zrobić-dostaje się skierowanie do chirurga, który usuwa to w znieczuleniu miejscowym i po 7-10 dniach zdejmuje się szwy. Żadna filozofia.

Gość xdxd
ojej myslalam ze to jakos zniknie. A daczego one sie pojawiaja? Czy one sie mi powieksza?

Gość xdxd
sa twarde, czy sie przesuwaja hm no tak wraz ze skora raczej, maja wymiar moze 1-1;5cm

Gość xdxd
sa twarde, czy sie przesuwaja hm no tak wraz ze skora raczej, maja wymiar moze 1-1;5cm

Gość asdfghkj
Jeśli to kaszaki (a po opisie tak mi to wygląda), to powstają w wyniku zastoju wydzieliny w gruczole łojowym. Czasami po prostu ktoś ma do tego predyspozycje i już. Takie kaszaki mogą rosnąć, czasami ta wydzielina może ulec zakażeniu wtedy robi się stan zapalny, więc raczej trzeba je usuwać. Idź do lekarza, niech obejrzy je i zadecyduje.

Gość xdxd
dziekuje