Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justynnaa

czy cos zmienic w jadlospisie roczniaka???

Polecane posty

Gość justynnaa

dzienny jadlospis mojego synka wyglada tak : 7- mleko modyf. 210ml 9:30- kanapka z szynka i sok owocowy 12- danio 240g lub danonek duzy 15- zupa jarzynowa/rosol/pomidorowa.nalesniki lub gotowane warzywa 17:30- sloiczek gerbera owoce(zjada caly) 20- kaszka z bobovity owocowa ok 150g miedzy czasie je chrupki lub herbatniki. pije wode lub rozcienczone soki bobofrut. sporadycznie daje mu slodycze ale to i tak w malych ilosciach. synek nie chce za zadne skarby zjesc jajek i miesa. dodam ze rozwija sie prawidlowo. way 11kg i ma 78cm. przesypia cale nocki od 20 godziny do 2 rano. na spacerze spi okolo 1.5 godziny. a i jeszcze do pol roku karmilam go wylacznie piersia a pozniej po 10 miesiacu stopniowo rezygnowal z kolejnych karmien i w koncu od nowego roku zaczelam dawac mu mleko nestle junior to po 1 roku. czy cos zmienic w jego jadlospisie? dawac wiecej mleka?

Gość justynnaa
***do 7 rano mialo byc :)

Gość jak dla mnie to
soki sa nie potrzebne - lepiej zastapic je woda do picia albo jakas ziolowa herbatka cy owocowa nieslodzona. poza tym ja jestem przeciwniczka kaszek smakowych.... czytalas ile tam tych owocow jest? jakis ulamek procenta. A nie lepiej ugotowac zwykla manne, owsianke czy kaszke ryzowa i do tego dodac banana czy jakies inne swieze owoce? Zdrowsze i smaczniejsze. Chleb podajesz razowy? bo taki jest zdrowszy niz pszenny. jak nie chce jesc jajek i miesa to staraj sie je przemycyc - na jajku zrobisz nalesniki czy kluseczki lane do zupy, a moze posmakuje mu jajecznica czy omlet z warzywami.

Gość podporucznikowa
Jak dla mnie wszystko ok,tykko bobofruty bym aobie daeowala i moze troche wiecej surowizny

Gość justynaaaa888881
czy ktos jeszcze sie wypowie???

Gość Kaja_86
Jak dla mnie ok. Zapewne zaraz zlecą się "super" mamy i Cię zjadą za kasze, danonki ;) A co do jajek to może zje rosół czy też pomidorówke z lanymi kluskami ?? A mięsko też ważne w diecie dziecka. Moze zmiksowane w zupie by zjadł?

Gość deretinka
za male dziedko na danonki