Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .Prawiko!?

Czy facet, który nie pije alkoholu to frajer i nieudacznik ?

Polecane posty

Gość .Prawiko!?

Co o takich myslicie? Nie pije bo nie lubi piwa, wodki etc. Jedynie wino do toastu

Gość .Prawiko!?
nie interesują mnie wypowiedzi panów

Gość gtrahka
Facet, który PIJE to frajer i nieudacznik. W dzisiejszych czasach trzeba mieć charakter, żeby NIE PIĆ. A charakter mają tylko prawdziwi mężczyźni.

Gość ja nie pije i
popieram przedmówczynię ;)

Nie i tak jak wyżej napisane sztuką jest nie pić bo lać w mordę to każdy jeden potrafi (lać alko nie że kogoś) :)

można nie pić, nie kochać, nie czytać itp. można od razu się na wióry położyć

Gość ojojku
jesli by nie pil w ogóle to bym sie zastanawiala czy nie ma jakichs przejsc z alkoholem, np. rodziców alkoholików, lub sam nie miał problemu. Ale za frajera bym go nie miala, tylko bym wolala wiedziec czy to nie jest niepijacy alkoholik. Jesli nie pije wina i wódki bo nie lubi ale jak piszesz - toast jest w stanie wypic winem - to nie widze problemu. jak nie lubi to niech nie pije. Lepiej za mało niz za dużo.

Gość gtrahka
No ja pisząc o PICIU nie mam na myśli 100 % abstynencji od alkoholi. Wino do obiadu jest ok. Kieliszek, nie cała butla na głowę i nie codziennie. Mówiąc PICIE mam na myśli najebywanie się na każdej imprezie, najebywanie się, jako główną życiową rozrywkę, hobby. A to właśnie jest przecież bardzo trendy - taki życiowy cel. I tak właśnie robią żałosne mięczaki.

to pisz precyzyjnie: chlanie, a nie picie; do tego jest jeszcze popijanie - czyli codziennie 2 drinki albo 3 piwa co za sztuka nie chlać? wystarczy umieć powiedzieć "nie" lub zwymiotować po pierwszym kieliszku

Gość gtrahka
Myślę, że autorowi wątku chodzi właśnie o takie picie - czyli ujebywanie się na maksa. Sam napisał, że pije wino do toastów, więc nie w tym rzecz, że nie tyka alkoholu. Co to za sztuka nie chlać? No właśnie, żadna. A jednak jak mało ludzi to potrafi.

Gość kontrabas
kobieta pijąca alko jest łatwa

nie przesadzajcie, większość ludzi uchlewa się raz na ruski rok - inaczej cały kraj by się zataczał jak Rosja może chodzi o to, że jak już pije, to nie wie kiedy przestać - ale ja dużo takich osób nie znam poza tym dla jednego 6 piw na imprezie to uchlanie, a dla drugiego dopiero łażenie na czworakach i rzyganie z balkonu

6 piw to dużo dla każdego i jak do tego czasu nie włącza się lampka "za dużo" to ja już widzę problem.

Gość gtrahka
Z piciem, to jest w ogóle przedziwna jazda. 6 piw po 0,5 to 3 litry. Kto normalny usiądzie i wypije w krótkim czasie 3 litry wody. A nie oszukujmy się, 6 piw to dla wielu jest śmiesznie mała liczba. Więc kto jest w stanie w krótkim czasie wypić kilka litrów czystej wody? Trudno byłoby znaleźć. Ale żeby wpić kilka litrów piwa, to chętnych nie brakuje. Z czego to wynika?

piwo szybko "przelatuje" - więc na imprezach co chwilę ktoś idzie do toalety. Mnie bardziej zastanawia bezmyślność ludzi którzy wpompowują w siebie alkohol w takich ilościach...

bez przesady - piwo pije się 20-45 minut, 6 piw to od 2 godzin (IMO b. szybko i trzeba mieć żołądek jak wół) do 4,5 godz.

Gość moj maż jest taki
ojciec taki byl - super faceci. Co za sztuka chlac, byle prymityw potrafi...

wg kalkulatora - 6 piw w 4 godziny (4 w 2 godz, 2 w 2 godz) to 1,56 promila, czyli dużo i ewidentna nietrzeźwość (od 0,5 promila), ale jeszcze nie utrata kontroli nad własnym zachowaniem (tak ze 2 promile)

ja bym prędzej wypiła tą wodę niż te piwa:) 2 piwa to dla mnie dość maks trzy, dwa i pól

IMO to jest dużo, kalorii podobno też, ale ja bym tego uchlaniem nie nazwał

i tego właśnie nie rozumiem - po co w ogóle tyle wypijać? nawet nie tracąc kontroli, rozumiem, że można smak piwa lubić, ale nie trzeba wypijać 6 litrów...

Gość kotara
A dla mnie dziwny jest sam rytuał picia. Nie ważne, czy ktoś po 3 piwach będzie spał, czy skakał pod niebo. Czemu jest tak, że na każdej imprezie musi być alkohol i to on jest w centrum uwagi? Nie można się zająć czymś innym?

6 litrów to 12 piw - a jak się weźmie jakieś "12 volt" to... ohyda poza tym jak 6 piw wypijesz w 6 godzin biegając czy tańcząc i pijąc napoje bezalkoholowe, to raczej się nie upijesz

Moorland - jak to po co? by osiągnąć stan upojenia choć ja wolę drinki albo winko:)

Gość gtrahka
akronim, to po co w takim razie w ogóle pić?

ja nie pytam o to czy będziesz tylko "podpity", "wstawiony" czy będziesz leżeć w rowie. Pytam po co ktoś w ogóle ma wypić 6 piw.

@ kotara nie wiem na jakie imprezy chodzisz, ale alkohol to dodatek - w małych dawkach rozluźnia, blokuje uczucie ból i zmęczenie, ośmiela - jak jest w centrum, to nie jest impreza tylko popijawa poza tym nie byłem na imprezie, na której ludzie uchlali by się piwem - z reguły jak chleją to piją mocne alkohole lub "poprawiają" nimi