Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przyszła mama na diecie

Chce schudnać ok 10 kg a potem zajść w ciąze, jak to wygląda? jo jo i te sprawy?

Polecane posty

Gość Przyszła mama na diecie

Witam serdecznie, z początkiem tego roku zaczęłam zdrową dietę ok. 1000- 1200 kcal. Jem warzywa, owoce, brązowy ryż, duzo wody i zielonej herbaty. Chodzę na spacery, jeżdżę na orbitreku albo ćwiczę zumbę i robię ćwiczenia na mięsnie brzucha. Chciałabym schudnąc 8-10 kg, a później zacząc się starać o dziecko. Poprostu nie chciałabym tyć ciązowo z tej wagi, ktora mam obecnie, a mianowicie 70 kg przy 168 cm. Czy ktos schudł i później w miarę krótkim czasie zaszedł w ciąże? Czy mialyscie jo jo i przytylyscie o wiele więcej w ciąży po diecie niż przypuszczałyście? Jestem ciekawa takich przypadków. Czy trudno wam było zrzucić kg pociązowe? Zapraszam do dyskusji.

Gość 1000 kalorii to nie zdrowa
dieta! lepiej przejdź na south beach tam nauczysz się zdrowych nawyków na reszte zycia a przede wszystkim na czas ciąży żeby dużo nie przytyć. Bardzo dobrze że zdrowo się odżywiasz ale z tym liczeniem kalorii to lepiej nie przesadzać na 1000 długo nie można być, a jojo wystąpi jak się będziesz obżerać a nie dlatego że zajdziesz w ciąże pamiętaj! kobiety stworzyły mit że przez ciąże się tyje np po 25kg bzdura średnio zwykle się tyje ok 12kg a więcej głównie przez złe odżywianie. Sama się objadałam w ciąży i wszystko co schudłam tuż przed wróciło. Uważaj z odchudzaniem bo jak przed ciążą zejdziesz do zbyt niskiej wagi przytyjesz więcej niż powinnaś. Mi było łatwo zrzucić kilogramy po ciąży bo źle się odżywiałam wcześniej, jak przeszłam na zdrowe żywienie kilogramy leciały jak szalone i wróciłam do dawnej wagi. Lepiej zapobiegać niż potem się katować dietami. Jedz zdrowo przez cały czas z wyjątkiem jakiś zachcianek ciążowych a po porodzie łatwo zrzucisz te kilka kilo.

Gość baska 33
zrob sobie sb kolezanka dobrze radzi