Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oświećcie mnie

Pytanie o podpaski i majtki po porodzie

Polecane posty

Gość oświećcie mnie

bo nigdy tego nie kupowałam. Ile par majtek jednorazowych najlepiej kupić do szpitala i czy jest ich uniwersalny rozmiar czy są różne rozmiary ? No i ile tych pielucho-podpasek zakupić żeby starczało ?

a po co ci pieluchopodpaski ? A poco majtki jednorazowe? Ja mialam zwykle bawelniane majtki plus podpaski always na noc i byly milion razy lepsze !!!!!

Gość ciężarnaaaaa
Wg mnie majtek jednorazowych wg nie trzeba. Uważam że zwykle są lepsze. Do tego tylko podpaski poporodowe. Ale to ile ich zuzyjesz zależy od tego jak bardzo będziesz krwawic po porodzie. Z tego co slyszalam od znajomych które rodziły to na ogół wystarcza paczka lub dwie. A później to już zwykle podpaski

Gość DO AUTORKI!
mi na 48 godz pobyt w szpitalu wystarczyły 3 pary tych majtek ale podczas porodu zuzyłam 5, bo wody płodowe mi ciagle schodziły. a co do tych podpasek to naprawde sporo sie tego zuzywa. ja w ciagy dwoch dni zuzyłam całą paczke. jak sie jest w zwykłym panstwowym szpitalu po cc to 7 dni, a sn raczej koło 3-4. wiec sobie policz ile mozesz potrzebowac :)

Gość jhjhgjhg
ja mialam 1 szt ale potem okazało sie ze bardzo malo plamie, zalozylam swoje bawełniane i do tego zwykla podpaske cienka bella

co do majtek poporodowych to ja mialam ale lekarze nie pozwalali nosci zeby tam sie wszystko wietrzylo tylko podpaska poporodowa miedzy nogi bardzo to wkurzalo wiec z dziewczynami na sami zakladalismy majtki a jak mial byc obchod to tylko podpaski co do ilosci wszystkiego to zalezy od krwawienia

Ja miałam majtki jednorazowe i były super bo nic nie dociskały. Opakowań tych podkładów wkładanych w majtki miałam dwa , właśnie do szpitala. W domu już nosiłam większe podpaski.

po 1 porodzie potrzebowalam ok 6 par majtek. mialam wielorazowe Hartmann (super byly!!!). mialam dosc duze naciecie, rana bardzo bolala i w tych majtkach bylo mi najwygodniej. do 3 tyg po porodzie nosilam tylko je! tak samo wklady poporodowe. byly miekkie, nie urazaly szwow, nie mialy kleju, wiec nie odparzaly dodatkowo. 2,5 tyg tylko na nich bylam! wiec poszlo mase paczek. na poczatek 1 dziennie, potem 1 na 2 dni. w szpitalu bylam 5 dni (po porodzie naturalnym). po porodzie w szpitalu nie nosilam majtek, ani tych podpasek. dawali lignine i ja podkladalo sie miedzy nogi. po 2 porodzie majtki wielorazowe tez Hartmann nosilam z 3 dni, potem zwykle, szwow nie mialam, rany tez nie mialam. krwawienie malutkie, wklady poporodowe nosilam 2 dni. potem zwykle podpaski. w szpitalu bylam 14 godzin (tez porod naturalny). nie ma reguly.